Délmagyar logó

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 20°C | 28°C Még több cikk.

Pick Szeged: az előnyt meg kell tartani

A Pick Szeged játékosai csak rövid ideig élhettek veszprémi sikerük bűvöletében. Az elmúlt szombaton lejátszott döntő első összecsapását ugyanis holnap 18 órakor újabb követi, csak most Szegeden találkozik a két ősi rivális. A házigazdák több fronton készülnek a nem mindennapi eseményre.
– Messze a vége, ezért nem kell túlértékelni ezt a váratlan győzelmet. De egyszerűbben fogalmazva: csatát nyertünk, de háborút nem! – fogalmazott higgadtan Mezei Richárd, a Pick Szeged csapatkapitánya, aki mind az elődöntőben, mind pedig a Veszprém elleni párharc első fordulójában a fiatalokat meghazudtoló akarattal és lelkesedéssel játszott.
– Érdekes, hogy a Pick öregjei mennyire fel tudnak nőni a feladathoz – állapították meg a szegedi drukkerek, hiszen a csapatkapitány mellett Bajusz, Bendó és Berta is odatette magát, amikor kellett.

– Sokan rendkívülinek titulálják a veszprémi győzelmünket, de véleményem szerint még nagyobb csodára lesz szükség, hogy Zdravko edző csapata nyerjen Szegeden. Erről már évekkel ezelőtt leszoktattuk őket. Úgy gondolom, hogy a társak nevében is nyilatkozhatok: inkább meghalunk a pályán, mint hogy kiengedjük a kezünkből az előnyt – jelentette ki Bajusz Sándor, akinek ma délelőtt lesz a fővárosban a kiállításából fakadó fegyelmi tárgyalás. Az átlövő beszélt még arról, hogy nagyon sajnálja Ratko Djurkovics kiesését, de a fiatalok pótolhatják a védelem egyik oszlopát. Talán csak az a harcosság hiányzik majd, ami Ratkóra jellemző.

Kétszáz póló és kétezer duda

Rea Attila, a Pick Szeged marketingmenedzsere elmondta: igyekeznek megfelelő hangulatot teremteni a szerdai rangadóra. Ezért már megegyeztek Pataki Attilával, hogy kétszáz pólóra rányomtathatják az Edda szám egyik versszakát. Nevezetesen: „Álmodtam egy világot magamnak/ Itt állok a kapui előtt/ Adj erőt, hogy be tudjak lépni/ Van hitem a magas falak előtt." Továbbá kétezer dudát osztanak szét, hogy minél hangosabb legyen a szegediek biztatása.

– A klinikai vizsgálatok is bizonyították első megállapításunkat Djurkovics sérülése kapcsán: a vádlijában izomszakadás következett be – mondta dr. Szabó István. A csapatorvos megerősítette, megkezdődött a játékos gyógykezelése, s mindent elkövetnek, hogy az utolsó összecsapásokra harcképessé váljon a beállós.

Lele Ambrus ügyvezető elnököt Bécsbe, az EHF központjába tartva tudtuk telefonon elérni. Miközben azt hangsúlyozta, hogy a szombati mérkőzés szép volt, nagyszerű eredményt hozott, felejthetetlen élményt nyújtott, de elmúlt. Óriási a felelősség, s csakis maximális teljesítménnyel lehet az előnyt megtartani. Ennek megvalósításához várják a drukkerek segítségét.

– A Szegedi Szurkolók Egyesületének 136 tagját az E szektorban helyezzük el. De csak úgy tudnak bejönni, hogy az igazolványuk felmutatásával kapnak a pénztárban egy jegyet. A veszprémi drukkerek a K szektorban kapnak helyet. Örömmel tudatom a szurkolóinkkal, megegyeztünk a Veszprémmel, hogy az ő és a mi drukkereink is ezer-ezer forintot fizetnek itt is, ott is.

Az érdeklődés óriási. Az ülőhelyekre egy óra alatt az összes belépő elfogyott, ma 15 órától már csak álló helyre szóló jegyet lehet váltani a sportcsarnokban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bronzérmes a Szeviép!

A szegedi kosárlabda legnagyobb sikerét érte el az NB I A csoportban a Szeviép-Szeged együttese: a… Tovább olvasom