Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Pick Szeged: belefért egy kis kiengedés

Tegnap a román első ligás Resica vendége volt a jövő szerdai veszprémi rangadóra készülő Tisza-parti gárda, s a hullámzó játéka ellenére is végig vezetve magabiztosan győzött.
Kovács Péter edző romániai túrával próbálja formában tartani a Pick Szeged kézilabdásait. Tegnap Resicán szerepelt a csapat.

– Ha már számunkra ilyen hátrányos döntést hozott a szövetség, hogy másfél hetes kihagyás után kell a rangadót lejátszanunk, akkor gyors megoldást kellett keresnünk. Dobozi Iván technikai vezető először a Dunaferrel, majd a Tatabányával tárgyalt, de nekik szerdán bajnoki mérkőzésük lesz. Aztán szerb csapatokat keresett, de náluk is hasonló volt a helyzet. Így jutott el a temesváriakhoz, akik a korábbiakhoz hasonlóan most is készségesen intézkedtek – magyarázta a tréner.

Az olvasó joggal teheti fel a kérdést: ha a Temesvárral tárgyaltak, akkor hogyan került Resicára a gárda? Úgy, hogy a Politechnika vezetői közvetítették ki a Tisza-parti együttest a Monarchia idején bányászatáról és vasgyártásáról híres városba. Resicán egyre népszerűbb a kézilabda, s hat fordulóval a román első osztályú bajnokság vége előtt a nemzetközi kupában való részvételt jelentő ötödik helyet foglalja el a helyi csapat. A csapatorvos, Szabó István útközben telefonon számolt be Nenad Perunicsics tüzetes kivizsgálásának eredményéről, hiszen a játékos otthon maradt. Kiderült, hogy az első diagnózis jó volt, csak az egyik combizom szakadhatott be, s ettől keletkezett az átlövőnél a vérömleny. De ez nem akadályozza meg a játékost abban, hogy jövő szerdán Veszprémben pályára lépjen.

A jegyzőkönyv

UCM Resica–Pick Szeged 29–32 (15–20)
Resica, 1500 néző. Pick Szeged: SZENTE – Berta 1, DJURKOVICS 3, Herbert 2, Ilyés 2, Lendvay 3, VADKERTI 8. Csere: Puljezevics (kapus), Bakos 4 (1), Lele 2, Andjelkovics 3, Krivokapics 2 (1), Bendó 2, Mezei. Edző: Kovács Péter. Kiállítások: 0, ill 2 perc. 
Igaz, hogy a temesvári óriási építkezések miatt akkor ért a csapat a tetthelyre, amikor meg kellett volna kezdődnie a mérkőzésnek, de az 1500 néző és a hazai játékosok türelmesen várakoztak. A háromnegyed órás késés pedig szerencsére nem látszott meg a Pick játékán. Szente kapus a bravúrsorozata mellett két büntetőt is hárított. Vadkerti pedig ott folytatta, ahol az elmúlt szombaton a Duneferr ellen abbahagyta, s harminc perc alatt hat gólt jegyzett. Mellette Djurkovics, Bakos és Lendvay is remekelt.

– Amióta fejbe lőttek a vb-n, azóta minden mérkőzésen eltalálnak. Most a második román lövés csattant a számon – mondta Szente Gábor, s a szünetben leült a kispadra, mert Kovács edző négy poszton változtatott. Ez az elején jó húzásnak tűnt, azonban később rá kellett jönni, hogy nem csupán a házi bírók különös ítéletei, hanem a rengetek szegedi könnyelműség is ahhoz vezetett, hogy a mérkőzés háromnegyedére a nyolcgólos (23–15) magyar vezetés háromra (25–22) olvadt. A végére sajnos sok volt a könnyelműsködés, így a resicaiak zsinórban ötször köszöntek be Puljezevics kapujába. Ma magyar idő szerint 16 órakor Temesváron játszanak Andjelkovicsék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan, mint a Szél

A Szegedi UE négyfős csapata, száz százalékot teljesítve, négy érmet szerzett a vasárnap véget ért… Tovább olvasom