Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Pick Szeged: Dragan Djukics nem érti

Nagy a felháborodás a Pick Szeged szurkolói körében. A klub vezetése bejelentette, hogy Dragan Djukics vezetőedzőt május 31-éig alkalmazza. A szerb edző utódját még keresik.
„Dragan Djukics, a Pick Szeged edzője május 31-éig marad a csapat trénere!" – szólt a kétszeres magyar bajnok csapat vezetőségének közleménye.

– Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültem – kezdte a beszélgetést a szerb szakember –, nem gondoltam volna, hogy nem dolgozhatom tovább szeretett klubomnál. Nem tudom, mit csináltam rosszul. Dolgozom, most is a tudásom legjavát nyújtom, építem a csapatot, tervezném a jövőt.

Djukicsot tavaly november 1-jén nevezték ki a Pick Szeged edzőjének. A csapat az anyagi lehetőségekhez képest egyre jobb és eredményesebb lett, áprilisban veretlen maradt, a magyarkupa-döntőt is csak hetesekkel veszítette el a nagy rivális MKB Veszprémmel szemben.

Nem kér időt. Dragan Djukics távozik a Picktől. Fotó: Schmidt Andrea
Nem kér időt. Dragan Djukics távozik a Picktől.
Fotó: Schmidt Andrea

– Tudom, hogy nem dúskálunk anyagiakban. Tisztában vagyok vele, hogy a következő szezonban kevesebb lesz a klub büdzséje. Voltak, vannak kiszemeltjeim, akik tehetségesek, ügyesek, és nem kerülnek nagy pénzbe. Lehetett volna építeni a Pick, azaz a jövő csapatát.

Egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz Dragan Djukics sorsa. A tréner élő szerződéssel rendelkezik.

– Elértem azt, hogy a játékosok a Pick-mezben legyenek az edzésen, azért a klubért küzdjenek ne csak a meccsen, ha nem a tréningen is, amelynek az alkalmazottai. Komoly terveim voltak Szegeden. A vezetők áprilisban egyetlen mondatot sem beszéltek velem. Ha marad ez a helyzet, akkor a bíróságon folytatódik az ügy, hiszen a csapattal élő szerződésem van. Hajlandó voltam engedni a fizetésemből, de mégis úgy látszik, valamiért nem velem képzelik a jövőt. De miért? Erre a választ én sem tudom, mert nem kaptam erre feleletet.

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. pick75 2010. május 01. 19:41
  „Sajnálatos tény de Szegeden vége a kézilabdának,nem tudom ki megy ki marad de ennek a csapatnak,sőt aklubnak szponzorok hiányában teljessen vége!Több mint hat évig minden meccsen kint voltam,együtt sírtunk és nevettünk a csapattal!A klubvezetés teljessen szétrombolta a csapat és a szurkolók álmát,egy új csarnokot meg egy ütőképes Pick Szegedet!Itt a Djukics ügy is,ami kész kabaré a vezetőségtől!Idekönyörögték most meg mehet a sűlyesztöbe!Szerintem a vezetőségnek kellene menni a Bellával együtt ODA!!!!!!!!!!!!”
 • 70. Gaben07 2010. május 01. 12:00
  „kaponya ezt mégse kellene.”
 • 69. gacsi 2010. május 01. 07:45
  „Ha a "vezetőség" így tartja be az ígéreteit és a megállapodásokat, ki jönne ide akár szponzornak, játékosnak vagy edzőnek? Részemről a szegedi kézilabda be-és lefejezve!”
 • 68. NógrádiT 2010. május 01. 06:26
  „Kedves Savika!

  "Szurkolói rendbontással, silány minőségű focimeccsen próbálkozz!
  Sportbaráti üdvözlettel: Szabó Sándor (Savika)"

  Úgy láton te továbbra is fociellenes megnyilvánulásokkal próbálsz érvelni,segíteni kedvenc csapatodnak.
  Ezek az idők már elmúltak,sőt egyre inkább ártani fogsz neki !!
  Azt viszont remélem ,hogy sovinizmusod nem a DAKE hivatalos álláspontja.
  És még valami példát vehetnél a szegedi sport szeretete,és a szerénység tárgyában az általad is emlitett Érdi Zsolt barátunkról

  Tisztelettel
  Nógrádi Tibor”
 • 67. Boribona 2010. május 01. 01:14
  „"35. hozzászólás tintasbarns 2010.04.30. 11:55 "

  Te nem is tudsz magyarul........! Egy büdös szót nem lehet érteni abból amit belevertél a gépedbe”
 • 66. kaponya 2010. április 30. 23:22
  „Izabella jó Lelele tanítvány! Folytatja az elkúrást! Csak így tovább, hajrá Szegedi szarkézilabda!”
 • 65. greg 2010. április 30. 23:14
  „:D Ilyen szép bókot még nem kaptam. Ovis szint, te meg halott agy vagy. :D
  Emese ismét jól maszatolt az etetőszéknél.”
 • 64. Buksi 2010. április 30. 21:35
  „Bella pályázatiró cégét is ki kell vizsgálni ! Sok uniós pályázat csöppent ide amelyet Ú. Pistike és a körülőtte tevékenykedü Bencék zsirozgatták !!!!”
 • 63. micocity 2010. április 30. 21:30
  „greg!

  Te egy agyhalott vagy!”
 • 62. Savika 2010. április 30. 21:19
  „59. greg 2010.04.30. 18:16
  greg!
  Az ominózus tettet (mármint, hogy PL. megrángatta Ilyés Fecit veszprémben a pacsizás alatt) éppen egy szegedi illetőségű honfitársad követte el, rendesen beállva. Éppen, ismerem is.
  Szerintem annak mindenki örül, hogy a hozzád hasonlók távolmaradnak a kézilabdától. Hidd el, van helyetted három "normális"! Incidens ügyben pedig valószínűleg Érdi Zsoltira gondolsz, de amennyi Szeged meccsen ő jelen volt...? Bárcsak annyit lettél volna te iskolában...
  És végül, ha kirekesztőnek találod a DAKE-t akkor ne csatlakozz soraiba. Valószínűleg boldogul a DAKE nélküled is!
  Témát lezártam... !”
 • 61. xene@freemail.hu 2010. április 30. 21:17
  „60. cibuska
  Nem olyan kétcsapatos azért. A Tatabánya szépen megszorongatta a Picket a rájátszásban. Ők ki tudja kivel erősítenek a következő idényre. A Picknél meg ki tudja, hogy ki jön, s ki megy. Amíg összeérik a csapat, addig lehetnek kellemetlen meglepetések...”
 • 60. cibuska 2010. április 30. 20:43
  „Mert rájöttek hogy nem biztos hogy külföldiek annyira jók ezért a pénzért.
  Sikertelenség nem elég indok!!!!!!!!!!!!!!!
  Kétcsapatos bajnokságba biztos a második hely.
  Ez siker?! akkor sok pénzt dobjatok még ki.”
 • 59. greg 2010. április 30. 18:16
  „Mico cicának: Te komolyan annak tudsz örülni, hogy valaki nem szurkol már a Picknek. Akkor nagyon mélyen lehet a makói színvonal. Ugye nem Te voltál aki beugatott a játékosoknak vagy az valamelyik ittas haverod volt?
  Tonca: Remélem a miniszternek is írtál egy levelet, hogy kapjunk már egy kis szeretet csomagot. Ugye nem neked volt többször incidensed a biztonságiakkal?
  Elég kirekesztő a dake. Megmondják, hogy ki jó arc és ki nem. Sajnos ez látszik a b-közép összetételén is. Attól, hogy ti jól érzitek magatokat attól nem lesz jobb a Picknek.”
 • 58. cicas 2010. április 30. 18:12
  „Hölgyeim és uraim!
  Szépen el lehet azon csámcsogni, hogy Djukicsnak, Kővárinak, Bellának sok-e a fizetése. Fejlettebb nyugati demokráciákban a közvetlen munkatársak sem tudják és nem is érdekli a másik fizetése.
  DE. Egy dolog felett átsiklott mindenki. Kiemelten és sikeresen/sikertelenül Imre Vilmos női csapatokkal foglalkozott. Némi edzői tapasztalattal úgy látom, hogy a csapatsportágagnál óriási a különbség a női és férfi sportolókkal való bánásmód, motiváció, pedagógia, pszichológia. ÓRIÁSI !!!!!!!!! Itt ráadásul magyarul rosszul vagy sehogyse tudó idegenlégiósokat kell irányítani. Tartok tőle, hogy megeszik I.V. reggelire.”
 • 57. Yossarian 2010. április 30. 18:03
  „Logaritmus, épp az a baj, hogy akkora a katyvasz, hogy már azt se lehet potosan megmondani, hogy ki (vagy kik) a tulajdonos(ok). és mit tulajdonolnak.”
 • 56. valakiszegedről 2010. április 30. 17:52
  „Egyébként gyere ki például a Veszprém-meccsre (utána lehet, hogy már nem sok értelme lesz) és akkor tapasztalni fogod, honnan erednek az indulatok.”
 • 55. valakiszegedről 2010. április 30. 17:48
  „Logaritmus
  Abban tökéletesen igazad van, hogy ez az üzletről szól, de a sport a szórakoztatóipar része és mint ilyen, a nézőkért van. Ha a nézők részéről nem mutatkozik kereslet, az egésznek semmi értelme, vezetők és rokonok előtt játszó csapatba senki sem fog pénzt fektetni, mivel pont az üzleti értéke lesz nulla. Sajnos a jelenleg háttérből irányító Kővári Árpád és sleppje igen gusztustalan módon igyekszik befolyásolni a főszponzor képviselőjét az elnökségben. Ameddig ezek az őskövületek bármilyen szerepet játszanak a szegedi kézilabdában, itt semmiféle megújulásról szó nem lehet, maximum újra kicserélik a kirakati bábut az ügyvezetői székben. Sokan szidják Lelét, pedig benne volt annyi tisztesség, hogy ehhez nem adta a nevét. Jellmzőek a folyamatos szakmaiatlan döntések, elcseszett igazolások. Jön végre valaki, aki a morálisan béka segge alatt lévő csapatot összerázza, elhiteti velük, hogy képesek jól játszani, nem mellesleg hosszú távú koncepcióval érkezik, amire esetleg a majdani szponzorkeresésnél lehetne támaszkodni, na őt el kell üldözni. Hazudoznak, hogy folyamatosan egyeztetnek, közben már rég fölmondtak neki és higyjétek el, nem a pénz miatt, hanem mert nem hajlandó Kőváriéknak ugrálni. Ez gusztustalan, nézőtaszító és mint ilyen, üzleti szempontból is igen káros.”
 • 54. skynet 2010. április 30. 17:22
  „moderálva trágár”
 • 53. Lúdasmatyi 2010. április 30. 16:30
  „Nema para.Jöhet egy magyar edző a feléért!”
 • 52. Logaritmus 2010. április 30. 16:30
  „A profi sport üzletről szól. A tulajdonos mondja meg, mit akar. Ha szerinte Tapsi Hapsi az alkalmas edző, az lesz az edző. A rossz döntésnek is a tulajdonos issza meg a levét. Laikusként kérdezem, hogy ezen Ti miért vesztek össze? Mert ez kb. olyan, mintha Kisguci Illést azért szidnátok, amiért a saját autóját lilára festi át... Ti ebben a történetben nem szereplők, hanem fizető nézők vagytok, akik más játékszerét magatokénak hiszitek. Bocs az őszinteségért, csak nem értem az indulatosságotokat!”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gera az Európa Liga döntőjébe lőtte a Fulhamet - videóval!

Egygólos hátrányból fordított a Fulham FC a Hamburger SV ellen, és az Európa Liga döntőjébe jutott.… Tovább olvasom