Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Pick Szeged: emelt fővel búcsúztak

Ezüstérmes lett a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután tegnap a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjének harmadik meccsén nem mindennapi csatában 22–20-ra kikapott az MKB Veszprém ellen. Az immár 19-szeres bajnok 3:0-ra nyerte a három győzelemig tartó párharcot.
Az elmúlt időszakban többször is kritizáltuk lapunkban a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát. A játékosoknak ez rosszulesett. A tegnapi, MKB Veszprém elleni bajnoki döntő után azonban kalapot kell emelnünk előttük, hiszen régen látott nagy csatára kényszerítették a Mocsai Lajosáltal irányított, minden fronton hatalmas támogatással bíró bajnoki címvédőt.

Az ember csak dörzsölte a szemét: jól lát? Jól hall? A kezdeti fergeteges hangulat többször is eltűnt a csurig telt Veszprém Arénából. A Pick olyan taktikus játékkal rukkolt elő, hogy a hazai csapat csak loholt utána. Lehet arra fogni a biztos vezetést, hogy az MKB-ból nyolc játékos részt vett a klubvilágbajnokságon, igaz, senki sem tette kötelezővé, hogy elengedjék a veszprémi nagymenőket. Ez az ő bajuk, az ő dolguk volt, amiért nem sokon múlott, hogy komoly árat fizessenek.

Azonban ismét bebizonyosodott, hogy a Pick egyelőre még kis hal. A két, állítólag a hazánkban legjobbnak tartott játékvezető annyit nyúlt bele a meccsbe, annyit segített Vujinéknak, amennyi éppen elég volt a győzelemhez, hogy öt perccel a vége előtt átvegye a vezetést az immár 19-szeres magyar bajnok. Éppen a 20., azaz veszprémi vezető találat született érdekes körülmények között. Sulicot senki sem bántotta, mégis hetest kaptak, amit Vujin értékesített (20–19).

Ami különösen dicsérendő, hogy a klub által pénteken bejelentett távozó játékosok közül Maxim Butenko, Tomás Stranovsky és a hátában injekcióval játszó Bajorhegyi Ádám is olyan produkcióval rukkolt elő, ami példaértékű. Megtehették volna, hogy lealibizik a meccset, hiszen a továbbiakban nem tartanak rájuk igény, ők azonban extra teljesítménnyel rukkoltak elő. Éppen ezért a moldáv Maxim Butenko nagy talány, mert ha mindig így játszott volna – akadtak hasonlóan jó meccsei –, akkor most a szerződés meghosszabbításáról beszélhetnénk, nem arról, hogy egy év után távozik.

Zubai Szabolcs (fehérben) küzdött a veszprémi falban, de gólig nem jutott. Fotó: MTI
Az 54. percig vezetett a Pick Szeged Veszprémben. Fotó: MTI

Mikler Roland is maga volt a csoda. A Skaliczki-mester által hiányolt jó kapusteljesítmény most megvolt, a magyar válogatott hálóőr káprázatos dolgokat művelt. Sajnos Dejan Perics is megint jó napot fogott ki, ha nincs a veszprémi legenda, akkor most a negyedik meccsről, a folytatásról beszélhetünk.

A nagy kérdés, hogy a Celjébe távozó szerb kézilabdást Fazekas Nándor és az új érkező, a horvát Alilovic tudja-e majd ilyen szinten pótolni. Ez legyen azonban a Veszprém problémája, a szegedi drukkereknek és a csapatnak pedig a tegnapi meccsből kell erőt merítenie. Valahol a játékosok, akik az idén jóval több örömet szereztek – elég csak a Bajnokok Ligája-szereplést megemlíteni –, megérdemlik a hátbaveregetést és a már említett kalapemelést. Szép volt, fiúk!

Skaliczki László: – Tisztességesen harcolt csapatom, remélem, hogy a döntő harmadik mérkőzésének színvonala elérte a bronzcsatáét. Álltuk a versenyt a Veszprémmel, mert kapusunk kiemelkedően védett és a védelmünk is összeállt. Támadásban pedig javult csapatunk dinamikája, és majdnem végig uraltuk a meccset.

MKB Veszprém–Pick Szeged 22–20(11–12)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, döntő, 3. mérkőzés. Veszprém, 5000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
MKB Veszprém: PERICS – GULYÁS 3, Eklemovics 1, Terzic, Sulic 3, VUJIN 5 (1), Iváncsik G. 2. Csere: Császár, Lusnyikov 1 (1), Iváncsik T. 3, Nagy K., Pérez 3, Vilovszki 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos.
Pick Szeged: MIKLER – STRANOVSKY 6, Baláz 1, Vadkerti, Lékai, 4, Zubai, Törő 1. Csere: BUTENKO 6 (1), Grünfelder, HERBERT, BAJORHEGYI 1, Sulc 1. Vezetőedző: Skaliczki László.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 3/1

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3:0 a Veszprém javára.

Olvasóink írták

 • 2. W666W 2011. május 23. 20:23
  „Ezt a legkönyebb mondani, hogy csalás, csak azt magyarázzd meg Nekem légyszives, hogy mit is csináltak az elmúlt két meccsen ezek a fiuk ?? ÖK is elcsalták a mecscezt FÖLEG a szegedit amikor olyan gyalázatosan kikaptak..Miért is nem tudnak MINDIG így játszani ??? Butenó akkor tud NORMÁLISAN játszani amikor nem hosszabítják meg a szerzödését?? Nevetséges úgy ahogy van ez a csapat egy közröhej”
 • 1. Sajttolvaj 2011. május 23. 18:40
  „nézem az ismétlést
  hát ezt tényleg elcsaltak
  5-1 a kialllitasi arany oda
  még léderer is ámulkodik emigy:
  ennyit változott volna a 2 csapat stilusa 2 hét alatt?
  egyébként csak emlékeztetöül:
  2 hete vér folyt,ki se állitották a veszprémit! most alig ért hozzá a vöszprémihez a szegedi a biro idegbetegként rohant oda 2 percet mutatva...na ezért nem fizetek én ezeknek.csalás !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel volt a csoda, de az MKB a bajnok: Veszprém-Pick 22-20

Hiába vezetett a 47. percben 18-14-re a Pick Szeged Veszprémben, a hazaiak fordítottak, és… Tovább olvasom