Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Pick Szeged kontra MKB Veszprém

Két hete írtunk először arról, hogy a Veszprém nem nyugszik, mindig beleköt valamibe a Pick Szegeddel kapcsolatosan. Most a legújabb pletyka: ha szükség lesz az ötödik meccsre, akkor a bajnoki címvédő Tisza-parti csapat az ifikkel áll ki.
Az első: „Szombaton vigyázz, Szeged, indul a busz!" – kiabálta Marian Cozma, az újdonsült európai kupagyőztes a veszprémi éjszakába, az ünneplő tömeg pedig kitörő örömmel fogadta a szavakat.
A második: „A Pick Szeged a döntő ötödik meccsére az ificsapatával áll ki!"

Cozma mondatai a Veszprém csapatának hivatalos honlapján jelentek meg. Komment erre nincs, a KEK-győztes dolga, hogy miként ünnepli nemzetközi sikerét. Főként azért furcsa az eset, mert Cozma a Pick kocsmájának, a Number 1-nak a törzsvendége, nemegyszer sörözött már a népszerű szórakozóhelyen Szegeden.

Gál Gyula mint gégész: Oszmajics torkát vizsgálja. Fotó: Karnok Csaba
Gál Gyula mint gégész: Oszmajics torkát vizsgálja. Fotó: Karnok Csaba

A második rész még furcsább. Tegnap ez az információ jutott el a fővárosból a szegedi klub vezetőihez, a jól értesültek tudni vélik, hogy ha szükség lesz a bajnoki döntőben az ötödik mérkőzésre, akkor a Pick Szeged együttese az ificsapattal veszi fel a küzdelmet. Lele Ambrust, a csapat ügyvezetőjét kerestük meg.

Jegyek a negyedik szegedi meccsre

Ma és hétfőn az újszegedi sportcsarnokban megkezdik a belépőjegyek árusítását a Pick Szeged–MKB Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő negyedik mérkőzésére. A pénztár délután három órakor nyit, és egészen 18 óráig tudják megvásárolni a bilétákat. Érdemes lesz sietni, hiszen az idény utolsó hazai mérkőzését játssza a Pick Szeged.

– Ha valaki tisztában van a versenyszabályzattal, akkor az tudhatja, hogy ez elképzelhetetlen. Minden játékosnak játékengedéllyel kell rendelkeznie. Az ificsapatból pedig csak néhánynak van ilyen. Mi komolyan vesszük a döntőt, és holnap is szeretnénk nyerni. Erre készül a csapat, szeretnénk előnybe kerülni, megvédeni a bajnoki címünket.

Persze most megint jöhetnek azok a mondatok, hogy a szegediek kezdik az egészet. De nem, hiszen a Pick nem foglalkozott az ellenféllel, a Veszprémmel, csak saját magára figyelt.

Bár az mindeképpen érdekes, hogy a hivatalos versenykiírás szerint május 21-éig tart a magyar férfi bajnokság. Ennek ellenére ha szükség lesz az ötödik meccsre, akkor azt május 23-án játsszák le a csapatok. Hivatalosan akkor, amikor már vége a szezonnak. Hogy is van ez?

Érdekes, amikor a Pick játszott a BL-ben, akkor a kérése süket fülekre talált. Nem lehetett halasztani.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. royal13 2008. május 21. 12:43
  „:) ritkán olvasok ennyi vicceset. jobb lett a kedvem. Hajrá második! ;)”
 • 29. Szid 2008. május 20. 21:57
  „Már ne haragudjon meg a Kedves cikk író de... Először is akkor foglalkozzanak a szegediek akármilyen MKB-s kijelentéssel, ha Andjelkovic-ot elküldték az Operettbe, valamint Herbertet és Djurkovic-ot eltiltották!!! Egyszerűen undorító, amit ezek az emberek néha megengednek maguknak a pályán! Véleményem szerint a kijelentésekkel nem érdemes foglalkozni, mivel azzal nem árthat senki senkinek, viszont ami a pályán történik mindent elmond a két csapat stílusáról és sportszerű(tlen)ségéről! Természetesen meg kell említeni Vujin hibáját is ami miatt szintén eltiltás járt volna. Azonban mindent összevetve talán minden elfogulatlan meccsnéző látja, hogy az MKBsek lassan több kék-zöld folttal térnek haza egy-egy szegedi mérkőzésről, mint ahány gólt dobtak! Persze a PICK nem meri megtenni ugyanezt Veszprémben, éppen ezért rendszerint ki is kapnak! Én, mint mindig most is azt mondom: Győzzön a jobbik! IGAZSÁGOSAN!”
 • 28. napraforgo85 2008. május 17. 15:16
  „A mondandód második felével egyetértek...kiegészítve persze a HAJRÁ SZEGED! felkiáltással...:):)”
 • 27. gabesz1545 2008. május 17. 15:12
  „Hajrá Veszprém! Jó mérkőzést és jó szurkolást mindenkinek...az anyázók maradjanak otthon és meccs után se jöjjenek elő!”
 • 26. SZEGEDI 2008. május 17. 14:06
  „MOCSKOS PICK SZEGED! HAJRÁ SZEGEDI FOCI!”
 • 25. tom93 2008. május 16. 23:14
  „Nálam ez a cikk nem verte ki a "biztosítékot", egy a sok közül. A helyén kell kezelni. Az ember elólvassa, aztán megy tovább a dolgára. Mint mondtam bennem különösebb indulatot nem kavart, de nem vagyunk egyformák. Egy ilyen cikk miatt szerintem fölösleges elragadtatni magunkat.

  Egyebekben Hajrá Pick! Hajrá szegedi Szurkolók, akik holnap is veszik a fáradságot és útrakelnek Veszpémbe.”
 • 24. hikomat 2008. május 16. 21:47
  „Szerintem a cikkíró egy idióta:D Egyértelműen elfogult írás. Bevallom Veszprém szurkoló vagyok, viszont azt látni kell, hogy mind a két csapatban vannak olyanok, akik ha lehet valamibe belekötnek. Szóval szerintem az nevetségessé teszi magát, aki úgy látja csak az egyik oldalon vannak ilyen dolgok. Akár veszprémi, akár szegedi szurkolóról van szó.”
 • 23. pernyi 2008. május 16. 21:35
  „Úgy érzem azzal nem leszek jobb Pick szurkoló, ha szidom és ócsárolom a Veszprémet. Kérlek benneteket kedves szurkolók (akár Pick akár MKB szurkolók is legyetek) ne járassátok le magatokat azzal, hogy lealacsonyodtok erre a szintre!!! Hajrá Pick! Holnap ezerrel megy a drukk!!!”
 • 22. Bertik 2008. május 16. 21:12
  „Felesleges szitkozódás,szapulás,agresszivitás... ennyi! TI SZERETITEK A KÉZILABDÁT???? Nagyon úgy fest, hogy nem erről szól a dolog...hiába szapuljátok a Szegedet...
  Pick drukkerek! Próbáljunk meg felülemelkedni rajtuk és nem is reagálni azokra a marhaságokra,amiket írnak!A bajnokság nem itt dől el! MI ATTÓL JÓK VAGYUNK,HOGY MINDENT ÖSSZEHORDANAK! PONT Hajrá P I C K :)”
 • 21. golyó 2008. május 16. 21:07
  „szurkoljon mindenki ahogy tud , nyerjen a jobb .
  a németeknél 8-10ezer szurkoló nem okoz akkara gondot , mint itthon 3-4ezer ! szégyen”
 • 20. golyó 2008. május 16. 20:59
  „ez a köcsög média már tényleg nem tud miről írni ! mia bigáér kell tuningolni a szegedieket ? addig tényleg nem nyugszik még nem lesz 1 igazi olaszos balhé 1-2 halottal !! ha a munkatárs nem tud miről írni , mér nem ír győzikéről ? fujjjj ! hányás az egész ! hajrá magyar vízilabda !”
 • 19. Nyika 2008. május 16. 20:55
  „Gyerekek! Azt hiszem nem kell nekünk az ellenfelünk szintjére sülyedni. Mi tettük, és tesszük is a dolgunkat. Jelenleg a két csapat közel egyforma erős, de mi akarjuk jobban a győzelmet szombaton is, és győzni is fogunk. A fiúknak hitet, erőt és győzelmet kívánok.
  Hajrá PICK SZEGED!!!!!!! Hajrá! Hajrá!”
 • 18. balazs_88 2008. május 16. 20:43
  „Jaj nemááár kiss ferenc!

  Az MKB nem fütyüli ki a Szegedi támadásokat?? Eh, hagyjuk már ezt abba....(mindannyian)

  Viszont a VPiek mocskolásától elhatárolódva, de azért elmondanám Tisztelt szerkesztőség hogy ilyen cikkekkel nemsegítik elő a két tábor békülését.... Jobbvolna CSAK a Pickre koncentrálni. Ez eddig ígyis volt, az ilyen cikkekre semmi szükség.
  HAJRÁ HARJÁ PICK!”
 • 17. kiss ferenc (HAJRÁ MKB!!!) 2008. május 16. 20:16
  „Ja, és a cikk írójáról már nem is mondok semmit. Pályát változtatok. Elmegyek egy Veszprém megyei laphoz, vagy egy internetes weblaphoz, és ott úgy szidom a szegedet, hogy egy egész megye megy reggel elégedetten a munkába. A szegediek meg jól leégnek...”
 • 16. kiss ferenc (HAJRÁ MKB!!!) 2008. május 16. 20:13
  „Szánalmasnak tartom egyes szegedi szurkolók magatartását. A veszprémi támadásokat kifütyülik, így jó hogy nem lehet koncentrálni! A KEK döntőben a németek is, és mi is, magyarok, normális szurkolással, szép játékkal mentek. A Veszprém-szeged meccs a Fair Play? Na ne már! Habár, aki csak így tud nyerni...”
 • 15. Andreas 2008. május 16. 19:55
  „Gyerekek! Muszáj ezen rágódni? Inkább szurkoljunk együtt a
  PICK SZEGEDNEK!”
 • 14. niky10.27 2008. május 16. 19:22
  „Ti se lehettek már szánalmasabbak.. :) Mi foglalkozunk veletek?? Persze addig amig a meccsre készülünk. Veletek az ég világon senki nem foglalkozna ha nem csinálnátok a feszkót, mert ugye nem mi járunk át a szeged honlapjára szidkozódni.. A másik mi van akkor ha Cozma ott sörözik?? nevetséges.. :D gratulálok a cikk írójának "kitett magáért.." HAJRÁ VESZPRÉM!”
 • 13. Hajrá Veszprém 2008. május 16. 15:40
  „"Érdekes, amikor a Pick játszott a BL-ben, akkor a kérése süket fülekre talált. Nem lehetett halasztani. "

  Az öreganyád térde kalácsa, az! A Délmagyarban is megjelent annó, hogy a VESZPRÉM FELAJÁNLOTTA A HALASZTÁST, DE A SZEGED NEM FOGADTA EL!”
 • 12. Lokálpatrióta II. 2008. május 16. 14:34
  „Ez a cikk botrányos, gusztustalan és nem méltó a Délmagyarhoz. A szurkolókról meg annyit, hogy jártam már olyan országban futballmeccsen, ahol vörös és kék pólóba öltözött emberek együtt söröztek meccs előtt és meccs után is.... valahol ez lenne a normális.
  Miért kell mocskolódni, kötözködni? Ezután (tanulva a másodosztályú sztár-focicsapatok drukkereitől) kockakövekkel dobálózunk, meg kukákat gyújtogatunk majd meccs után a téren???
  Gondolkozzunk!!!! És úgy is a PICK lesz a bajnok!!!! Hajrá Szeged!!! :-)”
 • 11. Kiss Alexa 2008. május 16. 13:55
  „A becsületes szurkolókat itt is ott is szerintem szívesen kell fogadni - és a természetes minden fröcsögéstől mentes - lelkes szurkolást becsülöm. De gymás zrikálását akár a csapat akár a szurkolók részéről felháborítónak tartom és azt is, ha egy szövetség, média stb. az egyik csapat mell "áll" ! Mindenkinek lehet magánvéleménye és annak szurkol akinek akar, de ebből harcot szíteni nagyon szégyenteljes dolog. A fair play nemcsak a csapatokra vonatkozik - ugye érti az is aki nem akarja !”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hét vége megyei sportműsora

Tovább olvasom