Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Pick Szeged: Köszi, Peti!

Katasztrofális első félidő után 28–27-re nyert a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a PLER elleni bajnokin. A montenegrói légiós, Oszmajics ziccere, illetve az egykori szegedi Lendvay Péter lelátóra lőtt labdája jelentette a szegedi csapat győzelmét.
Kos bombájával indult a meccs, a vendégek a 4. percig a kapuig nem tudtak eldobni, a szegedi fal kétszer is blokkolta őket. Marjanac a Valladolid után a PLER ellen is hetest fogott, a fővárosiak a 10. percben mégis egyenlítettek, 3–3. A megbízott mester, Németh László kétszer is azt kérte a beállósától, hogy támadáskor „menj a pi...ba!" Végül is jó taktika volt, mert a 14. percben 5–3-ra már a PLER vezetett. Dragan Djukics gyorsan időt is kért. A krónikához tartozik, hogy Zvizej lábsérülés, míg Nenadics betegség miatt nem játszott. Pedig elkeltek volna, mert amit a társak műveltek, az több mint bosszantó volt. A 19. percben 8–4 volt a PLER-nek, sőt a 22. percben már 5–12 állt az eredményjelzőn. Falfehér arccal játszott a Pick, mintha nem is a hazaiak szerepelnének a Bajnokok Ligájában. Szabó Dezső vezérszurkoló ekkor hazament...

A szegediek önbizalma rendesen megtépázódott az elmúlt hetek sikertelenségében, olyan hibákat vétettek, amit talán még ifiben sem szabad. A félidőben öt gól volt a különbség. Nem ide, hanem oda. A nézők dermedten ültek, és néztek maguk elé.

Fogcsikorgatva. Zubai (labdával) ugyanúgy szenvedett a szorításban, mint csapata. Fotó: Schmidt Andrea
Fogcsikorgatva. Zubai (labdával) ugyanúgy szenvedett a szorításban, mint csapata.
Fotó: Schmidt Andrea

Oszmajics és Krivokapics gólja nyitotta a második félidőt. Jött egy újabb Krivokapics-bomba, majd egy Vadkerti-ejtés. A második félidőt 7–0-val nyitotta a Pick, és Kos lökete után ismét a Pick vezetett, 15–14. A vendégek kilenc percig nem tudtak gólt dobni, Balogh végül emberelőnyben talált a jól védő Marjanac kapujába. A 43. percben a két szélső, Ghionea és Vadkerti góljainak köszönhetően már 21–17 volt a Picknek. A Szeged lendületbe jött, a két játékvezető viszont nem. Herczeg és Südi igencsak visszaesett, érdekes ítéleteket hoztak. Az egyik oldalon hetes volt a belül védekezés, a másikon nem. És ebben a Pick volt a szenvedő alany. Hiába volt öt is közte, a 25. percben 27–26-re feljött a PLER, főként a jól védő Teodornak köszönhetően. Az egykori szegedi, Lendvay négy perccel a vége előtt egyenlített. Két kihagyott szegedi ziccer után Oszmajics nem hibázott, és döntött, mert Lendvay jó szegedihez híven öt másodperccel a vége előtt a lelátóra dobta a labdát. Nyertünk! De senki sem tapsolt.

Dragan Djukics: – Néha szerencse is kell a győzelemhez. Mentális problémákkal küszködünk, és már sok a sérültünk is.

Pick Szeged–PLER KC 28–27 (9–14)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, újszegedi sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Herczeg, Südi.

Pick Szeged: MARJANAC – GHIONEA 6, Kos 3, Zubai 1, Oszmajics 4, Herbert 2, VADKERTI 6. Csere: Krivokapics 5 (2), Katzirz, Vancsics, Simon 1. Edző: Dragan Djukics.

PLER: PAUL – Rév 3, BALOGH 5, Lékai 1, Korsós 1, Kocsi 2, Bakos 3. Csere: Novák (kapus), Pordán, LENDVAY 8 (2), Gazdag 4 (2), Forgács. Edző: Németh László.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresből: 2/2, ill. 7/4.

Olvasóink írták

 • 20. lilongwe 2009. november 13. 23:32
  „Sokmindennel egyet lehet érteni...de aki megy, az vigye magával a sportújságírás feketelevesét is.
  Kedves Süli Róbert!
  Az, hogy valakinek a nevében van a PAUL szó, nem jelenti azt, hogy a Teodor a vezetékneve...
  Egy sportújságíró legyen elfogulatlan, objektív és profi.
  Röhej, amit a Délmagyar művel az utóbbi néhány hónapban...
  Az új dizájn még nem tünteti el a tartalmi demenciát... :-)”
 • 19. kowalsky 2009. november 13. 22:29
  „17. hozzászólás Yossarian 2009.11.13. 15:02
  A Veszprém sem mindig fizet, vagy nem annyit, mint amennyit vállalt.”
 • 18. PickSzeged007 2009. november 13. 16:17
  „Az a gond szerintem, hogy ez a jelenlegi Pick valami iszonyat bénán játszik. Nem csapatként küzdünk! Ott van Katzirz Dávid, ő az egyetlen húzóembere a csapatnak, de nem húzó, mert mindenki leszarja nagy ívben. Gondolom azt mondja a többi lövő a csapatban, hogy Á, lehetetlenség ekkora gólt lőni, ugyan.. Pedig annyi kellene, hogy őket ez hajtsa, hogy felnőjenek Katzirz Dávidhoz! A szélsők cunderrel meg kínaival kergetnék őrületbe a kapust, a heteseket a kapus füle mellé bevágni, szórakoztatni a közönséget! Én úgy gondolom, hogy erőt adott nekik, amikor MI azt ordítottuk, hogy PICK SZEGED, PICK SZEGED! Ez motiválta őket, na meg az, hogy sikert érjenek el Szegednek, nekünk, a szurkolóknak. De ma már ilyen nincs. Nincs egy Pukink, aki kiharapja a labdát, mi meg a dudánk, nincs egy olyan igazi közönségkedvenc. Talán Katzirz, de sajnos az ő erőlködésével semmire nem megyünk, mert aztán a fantasztikus kapusaink bekapnak egy jó nagy gólt. Az a gond, hogy nincs védelem. NEM LEHET FELMENNI VÉDEKEZNI HUGYOS GATYÁVAL! Oda kell menni, magabiztosan, DE NEM NAGYKÉPŰEN, megfaltolni, elengedni. A lövőket gyönyörűen lesáncolni, és ha megcsinálunk csak 2-3 ilyet minden emberrel, nem mernek többet még csak lőni se, nemhogy megpróbáljanak betörni, amikor egy Herbert Gabi szétzúzta. Az a gond, hogy hiányzik a tűz, nem harcolnak semmiért, nem harcolnak a tekintetünkért, csak a pénzért, amit szar játékkal is meg lehet kapni. Én már inkább felküldeném az ifit, legalább ők szegediek, tudják mi az, hogy küzdeni valamiért. Hogy az Istenbe tartson tőlünk mondjuk a veszprém, amikor itthon majdnem megvert a PLER... Egyszerűen majdnem agygörcsöt kapok, de nem tudom körülírni a legnagyobb problémát a Picknél, de elkezdem.

  -Motiválatlanság
  -Pénzéhes játékosok ( egy játékost nem a pénznek, hanem a szurkolóktól kapott tapsnak kellene motiválnia)
  -Játékosuralom a csapatnál, vagyis mindent a játékosok szabnak meg, remélem ezt Djukics nem engedi, mert megint adtunk a szarnak egy pofont
  -Egyszerűen nem harcolnak. Ha hátrányba vagyok? Hát annál jobban küzdök! Összeszorítom a fogam és akkorát lövök azzal a labdával, hogyha hozzáér a kapus leesik a keze
  Nagyjából ennyi lenne. Én úgy látom, ha nem lenne játékosuralom, motiválná a gyengébbeket az, hogy olyan jól teljesítek az edzésen, mint a nemtommi, hogy Djukics felküldjön a pályára, és ott bizonyítsak, ekkor már lenne motiváltság, és nem a pénz hajtaná őket, és harcolnának. Én úgy érzem, hogy ez a felsorolt négy indoknak egy a gyökere. És szerintem ezt a motiválatlanságot kellene megszüntetni méghozzá azzal, hogy az edző diktál! Mert mindig ugyanaz a kezdő van, ha Krivokapics leült előző meccsen a pálya közepére akkor is ő kezd holnap, egyszerűen ne azokat küldje már föl az edző, akinek a legnagyobb az arca, hanem azt, akiben látja, hogy küzd hajt, amennyire csak bír. Csak az a gond, hogy MÁR NINCS ilyen játékos Katzirzon kívül, aki motivált, de Dávidot egyedül meg nem küldheti fel a pályára, hogy közben a többit büntesse.”
 • 17. Yossarian 2009. november 13. 15:02
  „kérdés, hogy a Veszprémnek hogyan lehet nagyságrendekkel nagyobb a költségvetése? mit csinálnak jól a Hajnal Csabáék, és mit szarul a Pick menedzsmentje? mert az már régóta világos, hogy kellene a csapathoz egy tőkeerős szponzor. olyan profi támogató, aki megfelelő anyagi támogatást biztosít, cserébe eredményeket követel, de nem szól bele a szakmai munkába. (nem úgy mint a Pistrui, aki ad némi alamizsnát, cserébe eljátsza a nagymenőt, és mindenbe beledumál.) olyat mint az MKB Veszprémben. a Szeged klubvezetésének ez lenne a feladata. és nem illúziók kergetése top 12-ről, meg új sportarénáról, stb.
  dolgozniuk kéne már végre!!!
  elvégezni a munkájukat!!!
  kedves Lele sporttárs. meg a többiek. vagy ha nem megy, elsomfordálni a fenébe, és olyanokra bízni a melót, akik értenek is hozzá.”
 • 16. szunyi 2009. november 13. 12:26
  „11. hozzászólás xene@freemail.hu

  Jaja, Egy sportág önmagába nem tart fenn egy csarnokot, hanem kellenek a heti koncertek, bálok és akkor esetleg rentábilis lehet, de SZVSZ még akkor is csak állami pénzzel (mindegy, hogy a kezdőtőkébe szállunk be pl. ingyenes területtel, vagy 50 napot lefoglalunk minden évben nőnapra, pedagoógiusnapra stb)”
 • 15. pinkfloyd60 2009. november 13. 11:54
  „Hello! Az,hogy nem lessz Aréna kinek köszönhetjük,na kinek? REMÉLJÜK BOLDOG VAGY NOGRÁDIKÁM A K....”
 • 14. tintasbarns 2009. november 13. 07:30
  „Ezek a játékosok béna injekciót kapnak dirrekt erre a jákékra.”
 • 13. valoperes_zugugyved 2009. november 13. 07:10
  „lISZKAI fOTEXEST EZÉRT KÁR VOLT IDE HOZNI...EZT VÁRTAM TÖLE,MOST MÁR ÉRTEM MIÉRT NEM FOGOTT MEG EGY LABDÁT SE A SPANYOLOK ELLEN...”
 • 12. xene@freemail.hu 2009. november 12. 22:10
  „Érdekes cikk:
  "- Mi lesz a Pickkel? Ön azt mondta, hogy azért is kell az új csarnok, mert a BL-meccseket 2010-től nem lehet ötezer férőhelyes aréna nélkül rendezni.
  - Van egy év átmenet. Addig maradhatunk az újszegedi arénában, aztán pedig meglátjuk. Idén a négy között van csak ez a korlát. Jövőre már a nyolc között is.

  - A szurkolói fórumokon sok mindent lehet olvasni a csapat körüli anyagi problémákról. Vannak?
  - Igen, vannak anyagi problémák. Ma az ország összes csapatának vannak problémái. A Pick Szegednek, mint minden profi klubnak, ugyanazokból fakadnak a gondjai, mint máshol. Az egyik a tavalyi recessziós hatás, a forint leértékelődése. Néhány szponzorunk épp e recesszió miatt nem tudta kifizetni az ígért támogatását. Az idei év költségvetése csak 70 százaléka a tavalyinak, és visszalépett több támogató is a pénzhiány miatt. Az is tény, hogy a három nagytámogatót, a Szeviépet, Szeged város önkormányzatát és a Picket kivéve, az ötmilliós szponzoráció a legnagyobb és utána jönnek a kisebbek, természetesen mi a legkisebb hozzájárulást is nagyon köszönjük."”
 • 11. xene@freemail.hu 2009. november 12. 21:58
  „Szerintem jelen körülmények között irreális új sportcsarnok építése csak a szegedi kézicsapat miatt.
  1. Kiscsapatok ellen a mostani Sportcsarnok sem telik meg soha!
  2. Veszprémbe is felhúzták azt a gyönyörű Arénát, a villany felkapcsolása csak milliókba kerül!
  Maximum akkor érné meg, ha minden meccsen telt ház van, de ezt ugye senki sem tudja garantálni.....”
 • 10. Figyelő 2009. november 12. 21:00
  „Liszkai valószínűleg azért nem ült tegnap a kispadon mert a nem kapnak fizetést!!!!
  Ezt aga Djukics mondta tegnap este a csarnokban, okát nem tudja. Sejthető, nincs pénz.
  A www.szegedma.hu oldalon van egy interjú a Pistrui-al, kijelenti, hogy 2015.-ig biztosan nem lesz új csarnok Szegeden!
  Szerintem itt a vége a szegedi kézilabdának!”
 • 9. TUTI 2009. november 12. 20:19
  „Valszeg a birók felé is vannak elmaradások! :):D”
 • 8. xene@freemail.hu 2009. november 12. 20:09
  „Azért nem túl sok jót csicseregtek a fizetésekről a csapat táján.....több hónapos elmaradásokról szólnak egyes hírek....csakhogy képben legyen mindenki...”
 • 7. kuhnagnes 2009. november 12. 18:48
  „Liszkai miért nem ült a kispadon se?”
 • 6. gacsi 2009. november 12. 17:25
  „Mehetnek a dobogó alá!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. zehn 2009. november 12. 16:21
  „Tessék mondani, mikor kergetik már szét ezt az impotens társaságot?”
 • 4. barta132 2009. november 12. 12:31
  „Pick Szerbia!”
 • 3. atti414 2009. november 12. 12:30
  „"Mentális problémákkal küszködünk" Elmennek a p...ba. Ennyi pénzért a lába se legyen büdös??!! Vegyünk akkor helyettük olyan játékosokat, akinek nincs ilyen problémája. Szégyen.”
 • 2. tintasbarns 2009. november 12. 06:50
  „A Pick nem tanult semmit a BL utáni vereségéből olyan ez mint a későn érő ember vagy egyáltalán az is marad.
  Én azt mondom kár ilyen szar mérközést közvetiteni a Pick játszon csak gyerekes módon és ne fáraszuk a nézőt.”
 • 1. TUTI 2009. november 12. 05:03
  „A hazaipálya nem volt túl kövér, sőt... ahogy a hetes es 2perc arányokat elnézi az ember.
  Ekkora különbségű "pályalejtés" már simán meccseket szokott dönteni!
  Most megúszta a PICK!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó: újabb remi

A szegedi Lékó Péter világossal döntetlent játszott az orosz Peter Szvidlerrel a Mihail Tal emlékversenyen. Tovább olvasom