Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Pick Szeged: kötelező mérkőzés

Ötödik győzelme előtt áll a Pick Szeged, hiszen a papírforma ma 18 órától Csömörön is Kovács Péter edző csapatának sikerét sejteti. A szakember azonban bízik abban, hogy most nem csupán 45 percig veszik komolyan a mérkőzést a kézilabdásai.
A Pick Szeged szerdán Pestszentlőrincen kezdődött hármas idegenbeli mérkőzéssorozatának újabb állomása Csömörön lesz, majd jövő kedden Nyíregyházán fejezi be a vendégeskedést. Mindkét mérkőzés már a Bajnokok Ligája első csoportmérkőzésére való felkészülés jegyében zajlik.

– Inkább kihagyom ezt a fordulót, hogy a Zaporizzsje elleni hazai BL-mérkőzésen egészséges legyek – mondta Vladan Matics, aki hozzátette még, hogy a keddi edzésen meghúzódott a combjában egy izom.
– Úgy döntöttem, hogy Matics helyére Lele Ákost hívom a keretbe. Eldöntöttem azt is, hogy Herbert ismét szerepel a csapatba – mondta Kovács Péter, majd arról beszélt, hogy még mindig nem tudta megemészteni azt a lélektelen játékot, amit a csapat produkált Pestszentlőrincen az utolsó negyedórában. Ezzel a hazaiak megúsztak egy megalázó vereséget.

– Nekünk nem csupán a Csömör, vagy a Hargita erősségű csapatokra kell felkészülnünk, hanem a legerősebb európai kupában résztvevőkre. Ha pedig nem vesszük komolyan a bajnoki ellenfeleinket, akkor a BL-ben sem tudjuk megállni a helyünket, hiszen ha egy csapatnak nincs tartása, akkor máris elveszettnek tekintendő – dohogott Kovács Péter edző. – Egyébként néztem a Csömör eddigi mérkőzéseinek statisztikáját, s azt kellett megállapítanom, hogy az első félidőben meglepően jól tartották magukat. Sőt figyelmeztető lehet, hogy a Dunaferr a 40. percig csak egy góllal tudott vezetni. Ez pedig azt bizonyítja, hogy a kezdőcsapata nagyon jó erőkből áll, ugyanakkor a cserék nagyon gyengék. Támadásban fel kell arra készülni, hogy a Czina, Kende, Pál belső hármas magas falat képez. Továbbá van két eléggé ügyes szélsőjük, s Zsembery személyében pedig egy rutinos kapusuk.

Az október 15-i Ljubuski elleni mérkőzésre két szurkolói buszt is szerveznek. Ginál János a 06-30-555-0981-es, míg Érdi Zsolt a 30-912-2957-es telefonon várja az érdeklődők jelentkezését.


BL-menetrend

Lele Ambrus ügyvezető elnök tájékoztatása szerint összeállt a BL-csoportmérkőzések menetrendje. Ez alapján a jövő szombati Zaporizzsje elleni hazai mérkőzés után október 8-án 16.30-kor lesz a barcelonai összecsapás. Egy héttel később 20 órakor a boszniai Ljubuskiben mérkőzik a Pick. Október 22-én 16.15-kor a Barcelona lesz az újszegedi sportcsarnokban a vendég. November 5-én, 17 órakor a Zaporizzsje fogadja Mezeiéket, majd a záró fordulóban a november 12-én a Ljubuski látogat Szegedre.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabda MK-elődöntő: A győztes a fináléba kerül

Szombaton (és nem pénteken, ahogy tegnapi számunkban tévedésből megjelent) 17 órakor az újszegedi… Tovább olvasom