Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Pick Szeged: Matics elégedett az akarással

Ahogy a csapat lehiggadt, úgy nyugodott meg Vladan Matics is. A Pick Szeged új edzője túl van egy sikeres, sokgólos győzelmet hozott bemutatkozáson, de már a jövőre gondol, és új védekezési szisztémán töri a fejét.
Vladan Maticsot edzőként is elfogadta a csapat. Fotó: Schmidt Andrea
– Nem kapkodott, nem idegeskedett a találkozón, sőt úgy láttuk, mindenre tudott figyelni a Nyíregyháza ellen. Sikeresnek érzi a debütálást?

– Itt van az asztalon a Délmagyarország. Nagyon köszönöm a pozitív írást, de azért nem volt ez akkora siker, mint amennyire fel lett dobva. Itthon a tabellán mögöttünk állók ellen minden mérkőzést tíz gólnál jobban kell megnyernünk a jövőben is. Ez a recept, legalább így kell játszani, de az a jobb, ha sikerül még ennél is jobban.

– Na és milyen volt edzőként az első mérkőzés utáni éjszaka? Gondolom, az előző kettő eléggé álmatlan volt a hirtelen jött felkérés miatt.

– Pontosan így van. Hétfőn és kedden éjszaka nagyon keveset aludtam. Állandóan kavarogtak a gondolatok. Az foglalkoztatott, vajon jól döntöttem-e? Képes leszek-e ellátni a feladatot? Hiszen kevés kézilabdásnak adatik meg, hogy a játéktérről azonnal egy Bajnokok Ligájában is rutinosnak számító csapat szakmai munkáját ellássa. Aztán meg arra gondoltam, vajon hogyan sikerül az első hazai bemutatkozásom? Ami a szerda éjszakát illeti, nyolc órát aludtam, teljes nyugalomban.

– És véleménye szerint milyen képet festett a csapat? Hiszen még mindössze egyetlen edzést tartott a szerdai Nyíregyháza elleni bajnoki mérkőzés előtt. Tehát még Zoran Kurtes munkája alapján játszott a csapat.

– Ez így is van. Tartottam a mérkőzéstől, izgultam is. Lehet, hogy ez nem annyira tükröződött, de az elején azért ültem inkább a helyemen, hogy leplezzem zavaromat. Aztán ahogyan egyre jobban belelendült a csapat, én is egyre jobban lehiggadtam, s már csakis a látottakkal foglalkoztam.

– Megfordult a fejében, hogy esetleg kudarccal is kezdődhet edzői pályafutása? Hiszen nem lehetett abban száz százalékig biztos, hogy mindenki elfogadja. Igaz, nem Szegeden, de láttunk már számtalan példát erre is. Mellé még igen gyengén működött a mérkőzés elején a védekezés. Szente is akkor produkált bravúrokat, amikor jobban figyeltek a társak a nyíregyházi támadókra.

– Nem, egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy nem fogad el a csapat. Biztos voltam a győzelmünkben is, csak egyetlen dologban voltak kétségeim: milyen játékkal tudunk győzni. A srácok is elfogadnak. Erre példa, hogy csak három nevet említsek, Andjelkovics, Ilyés és Krivokapics kitűnő és lelkes játéka. Azt hiszem, minden szegedi drukker láthatta, hogy ők hárman mennyire küzdöttek. De nem akarom én megsérteni a többieket sem. Szente szinte csodát művelt a kapuban, vagy Vadkerti is hasznosan és jól játszott a második félidőben. Vagy mennyire eredményes volt a védekezésünk a második félidőben, hiszen tizenöt perc alatt mindössze egyetlen gól szereztek a vendégek. Azt is jó volt látni, hogy mennyire igyekeztek a fiatalok: Lele és Sutka is két gólt szerzett, Ferenczi találata szintén nagyon szép volt. Tudom, ez csak a kezdet. Ez még az elődöm munkájának az eredménye, de a lelkesedés és küzdeni akarás már remélem az én hatásom.

– Abban teljes mértékben egyetértünk, hogy a csapat most egységesebb és küzdőképesebb volt. De azt hiszem, minden szegedi kézilabdadrukkert most az foglalkoztatja, lát-e esélyt arra, hogy március 31-én, az alapszakasz zárójaként Szegedre látogató Veszprémre egy ütőképes csapatot sikerül összerakni? Mert egy edző munkájának igazi fokmérője nem a Nyíregyháza, vagy a Komló, de még nem is a PLER legyőzése, hanem az örök rivális felett aratott diadal.

– Ezen munkálkodunk. Egyet elárulhatok, új védekezési taktikán dolgozunk a jövő héttől kezdve. Még csütörtökön, pénteken és szombaton délelőtt edzést tartunk, majd szombat délután remélem, mindenki a Veszprém–Kiel BL-mérkőzést nézi, s nem a szurkoló szemével...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsúfolt röpis hétvége

Mozgalmas hétvégéje lesz a szegedi NB I-es ligabajnokságban szereplő röplabdacsapatoknak,… Tovább olvasom