Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Pick Szeged: Mi lesz veled, Ghionea?

Valentin Ghionea, a Pick Szeged román válogatott játékosa fegyelmi vétség miatt nem vett részt a temesvári nemzetközi kézilabdatornán. Nem elképzelhetetlen, hogy a gólerős szélső távozik a kétszeres magyar bajnoktól.
Fegyelmi vétség! Emiatt nem vett részt a temesvári nemzetközi tornán – végül a második helyen végzett Dragan Djukics együttese – Valentin Ghionea, a Pick Szeged román légiósa. A közönségkedvenc, Vali becenévre hallgató játékos még decemberben vétett, méghozzá súlyosat. A december 23-i tréningről engedély nélkül távozott, hazautazott Romániába, és nem vett részt az év utolsó szegedi edzésén.

Ezután szabadságon voltak a játékosok, illetve a különböző válogatottakkal – Luka Zvizej továbbra is az ausztriai Eb-n harcol a szlovén csapattal – készültek, sőt Dragan Djukics is az angol válogatottal játszott világbajnoki selejtezőt, így a tréner is csak a múlt héten csatlakozott a csapathoz.

Fájdalmas ábrázat. Ghioneára nem számít Dragan Djukics, távozhat a Pick Szegedtől. Fotó: Schmidt Andrea
Fájdalmas ábrázat. Ghioneára nem számít Dragan Djukics, távozhat a Pick Szegedtől.
Fotó: Schmidt Andrea

Dragan Djukics – tegnap délben személyesen beszélgetett Ghioneával – pedig büntetett. A szerb szakember nem kertelt, elmondta, hogy számára súlyos vétség az, amit Ghionea csinált, és nem számít rá a jövőben.

Ghionea ezután nem titkolta, hogy ha lehet, akkor más klubban szeretné folytatni a pályafutását. A szélsőnek érvényes szerződése van, ami 2012-ig a Pick Szegedhez köti, így csak akkor távozhat, ha olyan csapatot talál magának, amely fizet is érte.

Informátorunk szerint ilyen kaliberű játékosért jelenleg 150–180 ezer eurót lehet kérni. Több csapat is szívesen látná a szélvészgyors szélsőt, Spanyolországból, Németországból is keresték már, és a román Resita – itt játszik az egykori szegedi légiós, Adrian Petrea – is komolyan érdeklődik iránta, hajlandó is lenne rá áldozni.

Egyelőre konkrét ajánlat nem érkezett a Pickhez, így a játékos továbbra is Szegeden edz, bár a tegnap esti foglalkozáson teljesen külön gyakorolt társaitól.

A kétszeres magyar bajnok keretéhez csatlakoztak az Eb-ről búcsúzó válogatottak (a magyar és a szerb) játékosai. Pénteken a szurkolók 2010-ben először láthatják a kedvenceket, 16.30-kor a Jugovity Katy ellen játszanak edzőmeccset az újszegedi sportcsarnokban.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Fri 2010. január 28. 12:08
  „Véleményem továbbra is az, hogy itt valami más rejlik a dolgok mögött, mert igenis ő egy szerény , udvarias, kulturált sportoló. Ok. hogy most hibázott, de azért azt se mondja nekem senki, hogy ezért azonnal ki kell rúgni (fizetésmegvonás ??? az azért ciki mert nem is kap) Azt hiszem többet ki lehetne rúgni, nem épp azt aki a többiekhez viszonyítva átlagban mindig hozza a formáját ! Nem nagyképű - mint lehetne egy pár fiút felsorolni, ami végül nem baj! Én bízom abban, hogy marad ! ( de tényleg volt Nenadicsnak is valami afférja, és mégsem lett kirúgva MIÉRT ??? Nem akarom , hogy elküldjék, de mégis mi lehet az ok ?)”
 • 31. Boribona 2010. január 28. 10:26
  „szia, csak most jutottam el idáig. Abban egyet tudok veled érteni, hogy "az egész ügynek nem ismerjük, és talán nem is fogjuk soha a teljes hátterét." Mert biztos te is olvastad az azóta megjelent további kiegészítéseket ez ügyben. Újabb, és újabb dolgok derültek már eddig is ki. És az a legszomorúbb, h ez a dolog már régebben kezdődött...
  Két dologban talán egyetértünk: én sem hiszem, h Djukic úgy ébredt egy reggel, h "milyen jó lenne megszabadulni Ghioneatól! És az külön izgi, h nem is megoldott a pótlása"
  Másrészt- pont a honlapon ma megjelent legfrissebb hírek miatt- az is nyilvánvaló, h bármennyire is igaz, h már nem érzi jól magát Vali a csapátnál, nem az volt a szándéka, h januárban fenékbe rúgják, és még csapata sem legyen. Mert nincs! Nem úgy lépte meg, amit meglépett, h tudta, h mi lehet a következménye. Egyszerűen forrófejű volt (vagy azt is mondhatnánk lúzer). Most megeheti, amit főzött.
  Ami Vancsics Janit illeti: legyen igazad! Legyen egy biztos pontja a csapatnak, őszintén kívánom neki!”
 • 30. polgár 2010. január 27. 00:42
  „Boribona, Ghionea és a csapat játékát is figyelemmel kisérem, kint vagyok többször a "kisebb csapatok" elleni meccseken, bár bérletem nincs. Így hát tisztában vagyok vele, hogy Ghionea meccsenkénti 5 gólos átlaga elsősorban lerohanásokból jön ki, nem pedig a szélsőjátékából. Az utóbbi időben nagyon bizonytalan keze van, a szélről való próbálkozásai nagyon kis százalékban jönnek be. Igaz, hozzá kell tenni, hogy Krivokapicstól nem sok labdát kapott a Matic időszakban. Szerencsére Djukic alatt többek között ez is változott már.

  A "listás hozzászólásom" arra irányult, hogy - reagálva a korábbi hozzászólásodra - Dragan igenis látja, hogy jópár ember nem felel meg a követelményeknek a csapatban, és csak felesleges pénzkidobás, és a nyáron - mint ahogy minden más edző teszi - leadja majd "kívánságait" a vezetőségnek, hogy kikre tart igényt, és kikre nem. Ghioneát azért említettem itt, mert ő ezzel az "alakításával" láthatóan a távozók névsorába tette be magát, hiszen a cikk is arról szól, hogy Djukic el akarja küldeni.

  Arról meg, hogy Vancsics Jani erősítés, vagy sem a Pick számára akkor mondanék véleményt, mikor majd hagyják játszani is. Merthogy mindeddig Valentin miatt nem kapott többet egy mérkőzésen sem pár percnél... érdekes, most hogy a romániai tornán kapott lehetőséget, rögtön lőtt 4-7 gólt. Nyílván kell mellé még egy ember, de azért ne írjunk már le egy tehetséges srácot ennyi alapján...

  Mindenesetre annyiban szerintem megegyezhetünk, hogy az egész ügynek nem ismerjük, és talán nem is fogjuk soha a teljes hátterét. Djukic sem úgy hozta meg a döntését, hogy egyik reggel felkelt, és azt mondta "de jó lenne kirakni egy Ghioneát a csapatból... húú nálunk pont van is egy!", és Ghionea sem azért volt "fegyelmezetlen" mert ki akart szúrni az edzőjével.

  Szerintem zárjuk le ezt a vitát, tiszteletben tartom a véleményed.
  Nem itt fogjuk meggyőzni egymást.”
 • 29. Boribona 2010. január 26. 23:51
  „polgár, ha neked ez véleményed Ghionearól, akkor nem vagyok benne biztos, h tényleg folyamatosan figyelemmel kísérted a játékát. És a meccsenkénti 5 gólos átlag egy olyan poszton, ami ki van szolgáltatva a társaknak, és nagyban annak a függvénye, h hány labdát kap, egyáltalán nem rossz.

  Honnan veszed, h Ghionea már "rajta volt Djukic azon listáján", akitől meg akar válni, mert "véleménye szerint nem jelentenek erősítést a Szeged számára". ?

  Ha csak találgatsz, az nem mérvadó. Ha meg bennfentes infóid vannak, és tényleg így volt, már a z összekülönbözésük ELŐTT IS, akkor ez sajnos Djukicra nézve nem hízelgő...

  Még szerencse, h Vancsics Jani játéka erősítést jelent a Szeged számára, és hogy ő majd nem röhögteti meg Pericet.
  Én speciel sírni szoktam inkább, amikor játszik... És nem azért, mert én egy légióst preferálok egy fiatal magyar játékos helyett!!! Hanem azért mert ő sajnos nem alternatíva Valentin helyett.
  Ha már így elcseszték a dolgokat, akkor sürgősen igazoljanak egy másik jobbszélsőt, édes mindegy, h milyen nemzetiségűt, csak tudjon játszani.”
 • 28. polgár 2010. január 26. 23:12
  „Egy kérdés: miért a vezetőséget támadja itt mindenki? Dragan Djukic nyilatkozott úgy, hogy nem számít Ghioneára. A vezetőség igyekszik megtalálni a megoldást, de ha az edző nem hajlandó játszatni valakit, akkor nem maradt más megoldás, mint eladni azt az embert. Az edzőt elküldeni meg még nagyobb felelőtlenség lenne, hosszú idő óta végre megint kezd valami kézilabda-féle képe lenni a játékunknak.

  Másrészt: úgy tudom, Djukic számos embertől szeretne megválni a nyáron, akik véleménye szerint nem jelentenek erősítést a Szeged számára. Nem Ghionea az egyetlen, aki ezen a listán van, és nem sok embernek a helye mondható biztosnak rajta...

  Harmadrészt: Ghionea melyik mérkőzésen tett hozzá kiemelkedőt, maradandót a játékunkhoz? Ja igen, a Balatonfüred, PLER, Debrecen, Kecskemét... stb ellen nagyon megy neki. Bár az utóbbi időben már ellenük se. Igazi, jelentős tétmeccsen mikor tett le valamit az asztalra? Nem nagyon emlékszem ilyenre.
  A Veszprém ellen meg ráadásul kivétel nélkül a kapusba vágja a labdákat. Peric már előre röhög a markába, mikor látja, hogy kitették szélre a labdát.
  Az igazság az, hogy Valentinnek volt egy jó féléve Szegeden, amikor idehozták. Ennyi.

  Mellesleg úgy tudom, hogy mióta Petrea eligazolt Romániába, ő sem bánná, hogyha máshol játszhatna. Ez csak amolyan utosó csepp volt...”
 • 27. Boribona 2010. január 26. 22:38
  „polgár, az a baj, h nem olyan játékos lett elküldve, aki hosszabb ideje nem teljesít jól, és nem tesz hozzá semmit a csapat játékához. Na, az tényleg pazarlás, azok helyett tényleg játszhatnának a náluk tehetségesebbek.

  amúgy emberek, még mindig nem értitek??
  Ha Ghionea egy balhés természetű, izgága csávó lenne, akkor hihető lenne, h csak annyi volt a gond, h nem engedték el az utolsó edzésről, és ezért hirtelen felindulásból, vagy a önkényeskedésből kötelességet szeg.
  És mi van, ha arról van szó, h egyébként sem problémamentes a játékosok kapcsolata az edzővel, és Ghionea részéről ekkor szakadt el a cérna?

  Évek óta nálunk játszik, soha semmilyen fegyelmi probléma nem volt vele, nem egy 10 éves engedetlen kisfiúról van szó, aki behisztizik. Még csak nem is egy sértődékeny Puljezevicsről, vagy ki-vagyi-Gál Gyuláról (aki mint tudjuk attól sem riadt vissza, h egy BL-mérkőzés közben élő, egyenes adásban küldje el Mocsait melegebb éghajlatra)
  Az lehet, h Vali tényleg a szerződés bontást akarta kiprovokálni. De MIÉRT akarta kiprovokálni? Szimplán az, hogy már nem akar a Pickben játszani baráti elválással, egy szezonvégi elköszönéssel is megoldható lett volna.
  És mivel 2012-ig érvényes a szerződése, akkor is csak a kivásárlás maradt volna, akkor is sok pénzt kaphatott volna érte. És addigra már ésszel, tudatos igazolással oldhatta volna meg a pótlását a vezetőség
  De nem januárban, a BL-kiesés küszöbén így kinyírni a csapatot a jobbszélen.

  Majd ha ez kiderül végre, akkor fogunk tisztán látni ebben a kérdésben.”
 • 26. pick75 2010. január 26. 22:37
  „Legalább akkor valakit hozzanak a helyére!Nevetséges ez az egész ami itt van Szegeden a kézilabdával kapcsolatban!Elzavarják azt aki az egyik legjobb,és legszerényebb játékos!Levizsgázott a vezetőség mint már sokszor!Csődben van a klub ezért kell Valinak mennie!Kár érte!”
 • 25. xene@freemail.hu 2010. január 26. 21:35
  „"Az ifiket elzavartad akik tehetségesek voltak(Halász, Sutka, Kovács és még sokan mások)"
  Mely külföldi csapatokban is játszanak ezek a tehetség fiatalok???”
 • 24. pallaga 2010. január 26. 21:03
  „Nagyon szeretem Valit és egyáltalán nem értem ezt. Ugyan mi a csoda lehetett olyan fontos dec. 23-án? És másképpen nem lehetne megbüntetni, csak az eladás a megoldás? Ne nevettessenek már, hol van ő hozzá Vancsics játéka? Most már biztos, hogy nem veszek bérletet. Nevetséges ez az egész csapatvezetés. Szerintem pénz kell a csapatnak és ő érte kapják a legtöbbet.”
 • 23. polgár 2010. január 26. 20:01
  „Az eddigi, Picket ért kritikák középpontjában az állt, hogy a Szegedbe inkább olyan játékosok kellenének, akik magyarok - lehetőleg szegedi nevelésűek -, meghalnak a városért, és alázattal játszanak.

  A jelenlegi edző megindított egy "tisztítási" folymatot, keményen megbüntetett egy fegyelmezetlen román légióst, aki lehet, hogy távozik is a csapattól.
  A helyén egy szegedi nevelésű fiatal - Vancsics Jani kaphat lehetőséget.

  Most meg ez a baj?
  Hofinak volt erre egy mondása a nyúlról meg a sapkáról...”
 • 22. kukuruntyu 2010. január 26. 19:25
  „esztikécske

  csatlakozom hozzád!”
 • 21. esztikécske 2010. január 26. 18:36
  „Én már lesz****rom az egész szegedi és nemzeti kézit. Ide SPORTOLÓK kellenek, nem amatőrök!
  Tiszta ciki.”
 • 20. szegedian83 2010. január 26. 18:28
  „A kiváló játékospolitika, "Nekünk kész játékosok kellenek, nincs időnk ifiket beépíteni a csapatba", "nincs minőségi utánpótlás Szegeden évek óta", "a szponzoroknak eredmények kellenek" és stb. stb. A játékosoknak meg fizetés kell, de ki fog rajtad segíteni Pick, az idén választási év van nincs pénze a vezetőségnek a drága hobbira. Az ifiket elzavartad akik tehetségesek voltak(Halász, Sutka, Kovács és még sokan mások)”
 • 19. Mustang 2010. január 26. 17:07
  „vazzeg, 100ezreket keresnek, lakást, kocsit kapnak!!!
  ha az edző azt mondja, h 23án edzés, akkor vazzeg edzés!!!
  az angol fociban dec. 24én és 31én is meccsek vannak... mondjuk nem is azt a szart csinálják mint itt!
  az a játékos aki nem "csapattag", húzzon a vérbe...

  Hajrá Djukics!”
 • 18. pinkfloyd60 2010. január 26. 15:27
  „Kukutyin Palkoval,Gipsz Jakabbal.......nem lehet minőségi munkát végezni!!!”
 • 17. tintasbarns 2010. január 26. 15:14
  „Kezd mozogni az álló víz. Minél előbb tiszta vizet kell önteni a pohárba, aki akr marad aki megy az menjen de minél előbb annál jobb mindenkinek.”
 • 16. Boribona 2010. január 26. 13:25
  „Most derül ki, hogy nem is a temesvári torna előtt történt a dolog, hanem december 23-án!!!

  Meg most őszintén?? Mi büdös <moderálva> volt annyira fontos egy edzés dec. 23-án, ha a temesvári torna miatt jan.19-én kellett csak visszaérkeznie Szegedre amúgy is?

  Maximálisan egyetértek az egyik korábbi hsz-szel: ezer és egy módját lehetett volna annak találni, h megbüntessék. Fizetés megvonás, pár meccses eltiltás, bármi! Csakhogy igazatok van: úgy tűnik tényleg ennyire alkalmatlan mindenki a csapat vezetéséből, mert még annyi eszük sincs, h a CSAPAT ÉRDEKÉBEN cselekedve hozzanak döntést!

  és a CSAPAT ÉRDEKE azt kívánta volna, h egy megtartsák a játékost, legalább a szezon végéig! És úgy tartsák meg, h akarjon is játszani, küzdeni!

  Szánalmas.”
 • 15. Fri 2010. január 26. 12:13
  „Most mondta be a rádió , hogy most már ő is váltana klubbot ! Nagyon sajnálnám ha elmenne, pedig biztosan ez lesz belőle. Ok. vétett a fegyelem ellen, de mondjuk úgy, hoyg ez került köztudomásra, lehet, hogy msá is csak ahhoz nem nyúlnak, honnan tudjuk ? Honnan tudjuk az érem MÁSIK OLDALÁT ? Mit tudhatjuk, hogymiért ment el ??? Kérdések. Bocsi de én ezt a csapatot egyre jobban úgy érzem, hogy le kell írni. Építeni egy úja DE MIBŐL ? Költői kérdéseimre ki ad választ ?”
 • 14. sanyibacsilotetu34 2010. január 26. 11:42
  „A cim valojában ugy lenne helyes: Ghionea: Mi lesz veled Pick-Szeged..... A történet talán arrol szol h a csődben levő kézicsapat probálja kiárulni maradék értékeit....mert nincs 3 forintja.....”
 • 13. xene@freemail.hu 2010. január 26. 11:02
  „A nyáron lejár egy csomó ember szerződése, így ha nem lesz pénz, építhetik újjá az egész csapatot....
  Sőt elvileg Vadkerti és Herbert szűrét is kiteszik a nyáron, mert nem sokat mutatnak az utóbbi időben...”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a rendőrség is nyomoz a szerb-magyar bunyó miatt - videóval!

A játékosok között kitört verekedés miatt nem játszották végig a magyar és a szerb vízilabda-válogatott Szegeden rendezett, nem hivatalos edzőmérkőzését hétfőn. Videóval! Tovább olvasom