Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Pick Szeged: nincs jelentkező Ghioneáért

Egyelőre egyetlen csapat sem jelentkezett Valentin Ghioneáért, a Pick Szeged román válogatott játékosáért. Ghionea fegyelmi vétség miatt lett kegyvesztett Dragan Djukics vezetőedzőnél.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy Európát sem kerülte el a gazdasági válság, mint az, hogy Valentin Ghioneáért egyetlen csapat sem jelentkezett. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának román válogatott játékosát fegyelmi vétség – engedély nélkül utazott haza Romániába, és nem jelent meg egy edzésen – miatt kitette a keretből Dragan Djukics vezetőedző. Mivel 2012-ig érvényes szerződése van a 2008–2009-es idényben a szurkolók szavazata alapján a legjobb szegedi játékosnak választott Ghioneának, így csak olyan csapatba távozhat, amely pénzt is áldoz rá.

A gazdasági válság tehát jól érezhető, információnk szerint 150 ezer eurót kaphatna érte a kétszeres magyar bajnok, ha áldozna rá valaki ennyit. „Bagóért" nyilvánvalóan nem herdálja el a Tisza-parti egyesület, a vezetők is tisztában vannak a Vali becenévre hallgató kézilabdás értékével. Évekkel ezelőtt ilyen helyzetben nem egy, hanem több kérő is kopogtatott volna az ajtón.

Nem tolakodnak a kérők Valentin Ghioneáért. Fotó: Schmidt Andrea
Nem tolakodnak a kérők Valentin Ghioneáért.
Fotó: Schmidt Andrea

Hazánk sportnapilapja több nevet is bedobott, akit esetleg a Pick Szeged szerződtethet. A horvát gólvágó, Ivan Cupic is ezen a listán szerepelt, illetve a Tatran Presov válogatott játékosa, Tomas Stranovsky is. Egy a gond mindkettőjükkel, hogy már szerepeltek az idei BL-sorozatban, illetve Cupic megfizethetetlen: hiába van pénzügyi gondban a szlovén Velenje, 4–500 ezer euró lenne a kivásárlási ára.

A felsorolásból is kiderül, hogy a Pick Szeged vezetőinek nincs könnyű dolguk. A tréner, Dragan Djukics és a játékos, Valentin Ghionea tegnap is hosszasan beszélgetett. A vezetők tárgyaltak egy esetleges kölcsönadásról is, de ebben sincs még előrelépés.

Egy viszont biztos: ma 16.30-kor 2010-ben a Pick Szeged közönsége először láthatja a kedvenceket az újszegedi sportcsarnokban, a Tisza-partiak edzőmérkőzésen a szerb Jugovity Katy ellen játszanak. A keretből egyedül a szlovén válogatott, Luka Zvizej hiányzik, aki tegnap játszotta utolsó meccsét az ausztriai Európa-bajnokságon.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. kukuruntyu 2010. január 31. 20:13
  „és mi van a 170millios tartozással?uj légisra van pénz?”
 • 40. Pip 2010. január 31. 15:01
  „Yossarian!
  Először is Petrea elfogadta a fizetéscsökkentést, az például egy valós hazugság volt a vezetés részéről, h Petrea nem ment bele, mert bele ment, hidd el.

  Lala ügy: így van közölték vele, h vagy belemegy v elmegy... mint ahogy minden játékossal. Na most ha mindenki belemegy , mert lojálisak a klubhoz, akkor nem tehetik meg, h neki nem csökkentik le a fizetését, mert azzal a többi játékos lenne arcon köpve, aki előtte mind aláírta. Másik pedig, h még a sokat szidott légiósok is belementek, és pont egy hazai nevelés nem, aki tegyük hozzá előző évben sérülései miatt, rossz formája miatt, illetve padoztatása miatt semmit sem rakott hozzá a csapathoz, miközben a legjobban kereső játékosok között volt.
  Krivo dologban igazad van, ő valóban nem tehetett mást, mert sehol máshol nem keresne ennyit. De nyáron lejár a szerződése, tehát már csak addig kell kiizzadni. Ha netán fogy/bizonyít akkor egy szolidabb szerződést kell vele kötni, ha ezek nem mennek, akkor meg kell válni, de ezt már Djukics sokkal jobban tudja.”
 • 39. kukuruntyu 2010. január 31. 13:42
  „kölcsönadásnál általában megegyezik a két klub hogy mennyi százalékát vállalja át a kérő klub a szegedi fizetéséböl!ez lehet 10- vagy akár 100%!legalábbis én igy tudom!”
 • 38. Boribona 2010. január 31. 10:54
  „Ezt egyébként olvastátok? Nekem csak az nem "gyere be", hogy egész más hangnemben kommunikálták ezt a honlapon! Ott az szerepel, hogy "Olyan ajánlatot kaptam Kecskemétről, ami nagyon kedvező, és vonzó volt. "

  http://www.webradio.hu/index.php?option=content&task=view&id=188901

  Nem szándékozom újrakezdeni a Vali kontra Djukic/vezetőség: ki csúsztat? témát, de Avar Gyurival kapcsolatban sem ezt mondták, amit ő nyilatkozik a webradiónak.”
 • 37. Boribona 2010. január 31. 10:49
  „Köszi. Még valamit mondjatok meg légy szi. A kölcsönadás anyagi szempontból hogy működik? Ha egy játékost eladni nem tudnak/akarnak , csak kölcsönadni azon anyagilag mit nyer a klubja?”
 • 36. xene@freemail.hu 2010. január 31. 10:38
  „"Milyen szabályok értelmében nem lehetett Harsányi Gergőt igazolni? Tudja valaki?"

  Úgy tudom, hogy egy évben max. 2 csapatban szerepelhet valaki...Ugye ő az FTC-ben? volt eddig, s most aláírt a Tatabányára....”
 • 35. xene@freemail.hu 2010. január 31. 10:35
  „"Hát így kell tönkretenni egy sportágat idegenlégiósokkal!"
  Honnan tudod. hogy nem a vezetés szúrt el valamit? Nem biztos, hogy a játékos a hibás mindig...

  "Hol vannak a mostani Nagy Lacik? "
  Nagy Lacik nem születnek évente....és ha valami ilyesfajta tehetségünk volna, azt már rég elvitte volna valamelyik nyugati nagy-klub.
  Más klub sem nevelt ki hasonló tehetséget az utóbbi 20 évben...

  "Mi értelme van ennek?"
  Eredmény-kényszer van....Ha meg leszorulnának a dobogóról, azért pocskondiáznátok sokan a csapatot...
  A Veszprém is vásárolt anyagból dolgozik....és főleg nem magyarokból....

  "marad a puszta látványosság, a "showbiz"."
  Ez a lényeg. A szórakoztatás....”
 • 34. Yossarian 2010. január 31. 10:11
  „ejnye pip, ne csináld már.
  "Lalával közölték a fizetéscsökkentést, ...´ -nagyjából én is ezt írtam, csak nem szó szerint.
  annak viszont semmi értelme, hogyasszongya: "ő avval takarózott, hogy későn szoltak neki..."
  szóval az, hogy közölték vele a fizetéscsökkentést, azt egyátalán nem lehet tárgyalásnak nevezni. ez egy diktátum. evvel szemben ha valakivel szerződésben állnak akkor azt nem lehet egyoldalúan megváltoztatni. szóval nincs diktátum. csak megegyezés. de mint a az eddigiekből kitűnik, a vezetés megegyezni meg sem próbált. nem laluska volt ez ügyben a hunyó.
  az sem igaz, hogy mindenki elfogadta. például Petrea sem fogadta el.
  a légiósok meg nem nagyon voltak olyan helyzetben, hogy ellenkezzenek. gondolod, hogy mondjuk Krivónak a túlsúlyával, és egyébb hiányosságaival lett volna lehetősége elmenni?!? és még sorolhatnám.
  szóval nem állítom, hogy a Ghioneának igaza van. de mégis érdekes, hogy hirtelen ekkora büntetést kap azért, amit korábban akármelyik játékos büntetlenül megtehetett. és ha már bünti, akkor aránytalanul súlyos. tehát kell lenie a háttérben másnak is, mint egy kis fegyelmezetlenség.”
 • 33. kreatív 2010. január 31. 09:24
  „1. hozzászólás Abakusz 2010.01.29. 06:25

  Hát így kell tönkretenni egy sportágat idegenlégiósokkal!
  Az ország második csapata van Szegeden, de közben megszűnt Szegeden a kézilabda. Hol vannak a mostani Nagy Lacik? Nem is jutnak a sport közelébe, hisz a nevelésükre fordítandó pénzekből kész játékosokat vásárolunk. Mi értelme van ennek? A játék örömét elvesszük a gyermekeinktől, és marad a puszta látványosság, a "showbiz".
  Ambrus!
  Ebben a csapatban te soha nem kézilabdázhattál volna, mert a kézilabda közelébe sem kerülhettél volna!
  Egy mai tápai srácnak semmi esélye, hogy Szegeden kézilabdázzon.

  Correct! No comment!”
 • 32. Pip 2010. január 31. 09:20
  „Yossarian!
  Lalával közölték a fizetéscsökkentést, majd ő azzal takarózót, h későn szóltak neki... Mindenki belement, még a légiósok is, erről ennyit.
  Jelenlegi helyzetben pedig egyértelmű ki hazudik, Vali Romániában lenyilatkozza, h nem csinált semmit... itthon meg a városi tv-ben bocsánatot kér és bánja... akkor mit is?...közben rájött, h senki nem vásárolja ki hiába szeretne egy jó ideje elmenni innen.
  Ha pedig egy játékos beteg, akkor csapatorvoshoz menjen! Ez kötelező is, nem lehet csak úgy hazamenni v kihagyni az edzést... de persze 2,5 fél év alatt biztos még nem jött rá, h mennek ezek a dolgok...”
 • 31. Yossarian 2010. január 31. 08:38
  „a nyáron Laluskát is megpróbálták egy pénzéhes szemétládának beállítani, aki nem hajlandó áldozatot vállani a klubért. aztán persze kiderült, hogy messze nem úgy történtek a dolgok, ahogy a klubvezetés előadta.
  szerintük a Laluska még csak hajlandó sem volt tárgyalni velük.
  a valóság ennek pont a fordítottja volt. a Leléék próbálták kész tények elé álllítani LB-t, közölték vele a fizetéscsökkentés tényét, és kész. a Balázs pedig annyit mondott, hogy ez nem így működik.
  előbb-utóbb kiderül majd most is az igazság, és hogy mi is történt a Vali Ghioneával.
  a klubbvezetésnek már nem nagyon lehet hinni, de ha Djukics mester is beszállt a játékba, és a fegylmezetlenség csak indok a szélsőtől való megszabadulásra, akkor az edző szégyellje magát.”
 • 30. Pip 2010. január 31. 00:20
  „Boribona!
  Mivel most írt alá Tatabányára.... ezzel kapcsolatban lehet valami.”
 • 29. Boribona 2010. január 30. 23:25
  „Milyen szabályok értelmében nem lehetett Harsányi Gergőt igazolni? Tudja valaki?”
 • 28. xene@freemail.hu 2010. január 30. 22:58
  „"Harsányi Gergőt a szabályok értelmében nem is tudnánk leigazolni, Miss Zoltánról pedig nem volt szó, de őt élő szerződés köti a Dunaferrhez, amely nem valószínű, hogy megválna tőle. Csupicsot nagyon szívesen látnánk Szegeden, de ő egy más kategória, úgy gondolom, nincs realitása a megszerzésének. A napokban elhangzott nevek közül egyedül Tomas Stranovskyval tárgyaltunk, de egyelőre nem állapodtunk meg vele, és van más játékos is, akivel beszélgettünk."

  Ez is a kéziről van...”
 • 27. gacsi 2010. január 30. 21:48
  „Ide játékos nem jön, max. elmennek innen! Impotens vezetés...”
 • 26. zaza 2010. január 30. 17:41
  „Ghionea egesszen mast nyilatkozott a roman lapoknak,nem tudom,hogy ki mond igazat!!!”
 • 25. polgár 2010. január 30. 00:40
  „Ezt a Cupic / Stranovsky hülyeséget kitalálta valaki a kézi.hu-nál, azóta mindenki csak ezt mondogatja.
  Semmi realitása nincs.
  2 jelölt van, aki reálisan elérhető, kézilabdázni is tud, és még a BL-ben is szerepelhetne: Miss Zoltán és Szalafai Gábor.”
 • 24. Pip 2010. január 29. 23:49
  „Akkor kölcsön kell adni. Drága ahhoz, h csak úgy el legyen...”
 • 23. kukuruntyu 2010. január 29. 22:55
  „ebben igazad van 2012ig van szerzödése!de senki nem fog fizetni érte!akarattal meg nincs értelme itt tartani mert sértödött játékost fizetni meg nem játszatni nem lehet!”
 • 22. kukuruntyu 2010. január 29. 21:00
  „igen csak nem mindegy mennyit!ök nem 100zreket hanem több 10milliot fektettet bele a kedves szülö!vannak kivételek de nem sok!mármint a teniszben meg a motorsprtban!”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lajtos Szandra másodszor az olimpián

Csongrád megye egyetlen téli olimpikonja, Lajtos Szandra újból az ötkarikás játékok lázában ég. Tovább olvasom