Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Pigniczki Krisztina szeme fénye: Luca Dorka

Tavaly június közepén már hírt adtunk arról, hogy a Dunaferr szegedi és makói kötődésű klasszis kézilabdása, Pigniczki Krisztina áldott állapotban van. A babát január elejére várták férjével, Sepsi Gáborral, s Luca Dorka „menetrend szerint" érkezett, január 4-én látta meg a napvilágot.
Pigniczki Krisztina kislányával, Luca Dorkával. DM/DV-fotó
Piga, alias Pigniczki Krisztina – a vb-bronz ellenére kijelenthetjük – hiányzott a válogatottnak és természetesen klubcsapatának, a Dunaferrnek is. Neki viszont egy gyerek hiányzott, már vágyott az anyaszerepre.

Nevet a telefon

A sláger szerint sírni szokott, de határozottan állíthatom, hogy szerdán, este 6 óra tájban nevetett, kacagott a telefon. Nem akartam hinni a fülemnek, amikor felvettem türelmetlenül lármázó mobilom:
– Jó estét! Pigniczki József vagyok, megszületett a második unokám, Luca Dorka a neve. Ma 4 óra 40 perckor látta meg a napvilágot, ő és Kriszta lányom is egészséges.

Élet az életből

Az élet a legnagyobb csoda, s ezt az – olykor elcsépeltnek tűnő – igazságot az édesanyák érzik át a legjobban. Mert ők adják nekünk. Pigniczki Krisztina is ezt próbálja meg feldolgozni.

– Fantasztikus érzés, én vagyok a világ legboldogabb embere – mondta Piga, akit még a győri kórházban értünk utol, ahova kedden hajnalba került be. – Érdekes belegondolni, tapasztalni, hogy kettőnkből lett, teremtődött egy új élet, egy emberke. Ezt még ízlelgetem, furcsa, szoknom kell a gondolatot – de nagyszerű dolog. Mindannyian nagyon boldogok vagyunk!

Külön, mégis együtt

Kriszta szülei, Pigniczki József és felesége, Mária elváltak, az édesapa másik családot is alapított, és megszületett harmadik lánya, aki 9 esztendős. Külön vannak, egymástól nagy távolságra élnek (József Szegeden, Mária egy Győr közeli kis faluban), de az öröm, természetesen, közös – együtt örültek a második unoka érkezésének. Ezt azért érdemes megemlíteni, mert nem minden családban működnek ilyen normálisan – egy szorosabb kapcsolat megszűnése után – a dolgok. Persze az apróság érkezése nem csupán örömet, feladatokat is jelent, például a férjnek, Sepsi Gábornak. Valószínű ugyanis, hogy Piga visszatérését segítendő ő marad otthon gyesen Luca Dorkával.

Alig valamivel több, mint egynapos – vagyis már kész hölgy – volt Luca Dorka (52 centivel és 3 kiló 40 dekával született), amikor beszélgettünk. A telefonban éktelen bömbölés hallatszott, rákérdeztem: „Ezek nem mi vagyunk, a szomszédban sír az egyik kicsi, Luca most alszik, de neki is van ám hangja, egyszer-kétszer már kieresztette. Most minden rendben van, valószínűleg hétfőn mehetünk haza.

Luca Dorka farfekvésű volt, ezért császárral segítették a világra. Krisztinát a beavatkozás idejére elaltatták, így az első, a kisdeddel együtt töltött percekre csak homályosan emlékszik:
– Amikor először a kezembe adták, még kómás voltam az altatástól; utána pedig csak csendben néztem és gyönyörködtem benne... Ezt a pillanatot sohasem felejtem el.

Gratulációk

Lehet, hogy illetlenség, esetlegesen ünneprontás (egyesek talán a bunkóság szót használnák), de az újdonsült anyukát arra kértem, kézilabdázzunk egy kicsit. Nem kellett sokat nógatni.

– A szentpétervári világbajnokság eseményeit figyelemmel kísértem, minden meccset megnéztem, izgultam. A csajokkal, elsősorban a jelenlegi és volt újvárosiakkal – például Kindl Gabival és Pálinger Katival – tartottam kapcsolatot, telefonon beszéltünk, SMS-eztünk rendszeresen. Szurkoltam a csapatnak, remekül játszottak a lányok, de a fiataloknak még több rutint kell szerezniük. A bronzéremhez gratuláltam, pár nap elteltével pedig ők küldtek hasonló SMS-eket.

Folytatás: nyáron

– Most, és azt hiszem ez érthető, nem a kézilabda az első gondolatom. De már tervezem a visszatérést, nyáron szeretnék újra edzeni, elkezdeni az alapozást a Dunaferrel. Rengeteget kell dolgoznom, hogy utolérjem magam, hiszen egy évet kihagytam. Pillanatnyilag azonban Luca Dorka tölt be mindent, otthon berendezett szoba, ágy, játékok, az édesapja, a családi fészek várja...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kupa: élvonalbeli sztárok vizitálnak Vásárhelyen

A férfi kosárlabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, vasárnap 17 órakor, a PVSK-Pécs EXPO lesz a… Tovább olvasom