Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Pistrui: Szerecsenmosdatás folyik

Lassan a vicc kategóriába tartozik a Magyar Kézilabda-szövetség ténykedése, azon igyekezete, hogy elősegítse a Veszprémet a bajnoki cím megszerzésében.
Kiderült, hogy a kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága hibát hibára halmoz. A nevezett testület vezetője szerdán már tájékoztatót küldött a médiának, amelyben azt magyarázza, hogy Andjelkovics játszhatott volna a keddi Pick–Veszprém mérkőzésen. Ugyanakkor a bizottság keddi értesítésének utolsó mondata egyértelmű: nem léphet pályára!

Lassan a vicc kategóriába tartozik a Magyar Kézilabda-szövetség ténykedése, azon igyekezete, hogy elősegítse a Veszprémet a bajnoki cím megszerzésében. Kezdődött azzal, hogy a szegedi mk-döntőn történteknél nem az esemény főszereplőjét, Gált nevezték meg főbűnösnek, aki felbujtott, majd ütött, hanem Bajuszt, akinek mérkőzés közbeni ütését a játékvezetők csak kétperces kiállítással büntették. A szövetség azonban nem a játékvezetőkön verte el a port, hanem a szegedi játékoso(ko)n. Ebbe Veszprémben még belenyugodtak, ám az elmúlt szombati veszprémi mérkőzésen Ilyés Ferenc rúgásért kapott ötszázezer forintos büntetését, majd a fellebbviteli bizottság által megtoldott két mérkőzésre szóló eltiltását nem nyelték le a királynék városában.

Herbert nem léphet pályára pénteken. Fotó: Schmidt Andrea
Herbert nem léphet pályára pénteken. Fotó: Schmidt Andrea

Erre léptek is, és hétfőn feljelentették Andjelkovicsot, mert véleményük szerint a május hatodiki bajnoki döntőn – a fegyelmi bizottság levelével ellentétben nem mk-mérkőzésen – a szerb irányító megrúgta a földön fekvő Ilyés Ferencet. Ezért kedden a bizottság faxon értesítette a Pick játékmesterét, hogy felfüggesztette a játékjogát: „Nyomatékosan felhívom figyelmét, hogy a Fegyelmi Szabályzat 44. paragrafusa értelmében a fegyelmi határozat meghozataláig az értesítés kézhezvételétől kezdődően nem jogosult pályára lépni".

Ennek értelmében döntöttek a szegedi vezetők, hogy Andjelkovicsot nem szerepeltetik. Szerdán a nevezett bizottság vezetőjétől kaptunk egy tájékoztatót, amelyben arról értesít bennünket, hogy félreértelmeztük Andjelkovics értesítését. Ugyanis a fegyelmi szabályzat szerint: „A határidő számításának kezdő napja a számításra okot adó jogi tény bekövetkezését követő nap". Tehát nem 20-a, hanem 21-e. A bükkfanyelven megfogalmazott idézetet azonban úgy is érthetjük, hogy a május hatodikán történtek miatt Andjelkovics nyolcadikától már nem léphetett volna pályára...

Nagy László: Rossz irány!

Nagy László, a volt Pick-játékos, a Barcelona sztárja a mérkőzés után a feljelentgetős akcióról a következőt nyilatkozta lapunknak:
– Ilyenről tízéves barcelonai játékom során még nem hallottam. A spanyol bajnokságban nemcsak egy, hanem az összes mérkőzés hasonló hangulatú és kemény. Nem vagyok biztos abban, hogy a szövetség ilyen beleavatkozása a bajnokságba jó irányt mutat. Ennek a levét ugyanis a játékosok, a klubok, és főleg a drukkerek isszák meg. Utóbbiak elpártolhatnak a kézilabdától. Sajnos ilyen körítésre nincs szüksége a sportágnak. Egyébként számomra színvonalas, élvezhető és fordulatos volt a mérkőzés.

– A káoszt okozó szövetség szerecsenmosdatása folyik most. Én sokkal jobban örülnék egy olyan levélnek, amelyben a szövetség vezetősége arról értesítene, hogy a kialakult helyzet miatt lemond – mondta Pistrui László, majd így folytatta: – Öt pontban foglalnám össze kérdéseimet. Az első: Hogy lehet az, hogy Veszprémben már tudtak, mi pedig nem a fegyelmi döntésről. A második: A veszprémi vezetők miért közölték annyira magabiztosan, ha Andjelkovics játszik, akkor megóvják a mérkőzést? Harmadszor: Az értesítés utolsó mondata egyértelműen azt sugallja, hogy Andjelkovicsot a kézhezvételkor már fegyelmi eljárás alá vonták. De nem értem, több héttel ezelőtti eseményt hogyan lehet előcitálni? Ha nem megfelelő ítéletet hoztak, akkor miért nem a bírókat vonják felelősségre? Negyedszer: Vegyük azt, hogy igazuk van a veszprémieknek. Az ominózus mérkőzésen egyetlen szövetségi vezető sem vett részt. Egy mérkőzést egyébként teljes egészében kell értékelni. Hogyan teszik most? Ötödször: Kikockázhatunk utólag valamilyen számunkra sérelmes szabálytalanságot? Így teljesen komolytalanná válik a bajnokság. Ezért állítom, hogy új választás és hiteles vezetők kellenek. Még egy megjegyzésem van: tudom, hogy Hajnal Csaba feljelentette Herbert Gábort is Vujin megütéséért. Ezért úgy határoztunk, hogy a tegnapi fegyelmi tárgyalásra majdnem az egész csapatot felutaztatjuk, hátha még valaki ellen feljelentés érkezik...

Az FB dolgozott

Szerdán három Pick Szeged-játékos – Daniel Andjelkovics, Valentin Ghionea és Herbert Gábor – volt hivatalos a Magyar Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága elé. A Kersch Ferenc elnök vezette bizottság előbb az Andjelkovics kontra Veszprém ügyet tárgyalta. A szegedi irányító 250 ezer forintos pénzbüntetést kapott. Másodikként Valentin Ghionea állt bírái elé, aki Iváncsik Gergő meglökéséért írásbeli figyelmeztetésben részesült. Herbert Gábort Vujin megütéséért 400 ezer forintra büntették és a válogatott beálló két mérkőzésen nem léphet pályára.

Olvasóink írták

151 hozzászólás
 • 151. Deecy 2008. május 22. 22:56
  „Most olvastam origo-n, hogy mindenki játszhat pénteken...”
 • 150. Bembi86 2008. május 22. 21:51
  „igen.énis remélem.”
 • 149. pernyi 2008. május 22. 21:09
  „Bembi

  Szerintem mindkét szurkolótáborban vannak idióták de vannak normálisak is. Én sem vagyok híve a feszültségkeltésenek. Remélem holnap szép és kemény (nem durva!!!! hanem kemény) meccset látunk!”
 • 148. Bembi86 2008. május 22. 20:55
  „pernyi,megköszönöm az elismerést...de miért csak te vagy ilyen Szegeden?vagy nemtom...a b közép transzparense azért sokat elárul...meg az nso fóruma...vesztesek kupája,lúzerek kupája,semmit sem érő kupa,így beszélt sok szegedi...mondjuk leszarom mert csak az irigység szól belőlük.
  nem a sérelmeimet emelem ki,csak tényeket közlök:két éve nem a mi kapusunk megy oda az ellenfél tábora elé majomkodni,gerjeszteni a hangulatot,és nem a veszprémi szurkolók dobálnak be a pályára.
  felvettük az anti superman pólót,az anti vujinra reagálva...
  egyetlen többletnegatívumot látok:amikor megfordultunk...azt nem kellett volna...mondjuk ti meg ezt egyenlítitek ki a sok idióta transzparenssel...”
 • 147. roland80 2008. május 22. 20:51
  „Tisztelt pesti fan 2!
  Teljes mértékben igazad van és eggyet értek veled,pedig én szegedi drukker vagyok sőt a tesóm a Pickben játszik és még is semleges vagyok,ha valami jogos az érvényes ide is és oda is!Csak ennyit a te hozzászólásodhoz....”
 • 146. pernyi 2008. május 22. 20:46
  „Bembi

  Látod nem figyelsz eléggé. Én már többször is ezen a fórumon de tegnap is gratuláltam a KEK-ért a Veszprémnek! És már több szegedi szurkoló is. Amíg te csak kritizálod a szeged csapatát és csak a sérelmeidet emeled ki....”
 • 145. Bembi86 2008. május 22. 20:41
  „hagyjál már pernyi...ti mit ismertek el??nevetséges vagy...még a KEK-győzelmet se...a b középpel az élen...
  egyébként meg leírtam már:Krivót,Zvizejt,Sutkát és Marjanacot elismerem a játékukért...ennyi...Herbertet a keddi meccsig bírtam,főleg a válogatottbeli csupaszív játékáért,aztán most már nem...”
 • 144. angelamelony 2008. május 22. 20:21
  „Hát sziasztok,csatlakozom a "balkániak" fórumához:D:D ugye ez a megtisztelő veszprémi megszólítás:):)
  Látom jelen van Bembi is,majdcsak hiányoltam már:))))))
  Szóval azért vannak eszméletlen buta hozzászólások már a végét el sem olvastam.
  Amúgy meg ugyan várjuk már ki a holnapot aztán megujult erővel lehet minket ha kikapunk azért ha GYŐZÜNK azért pocskondiázni:)
  MKSZ szánalmas..”
 • 143. Apa Szabi 2008. május 22. 20:20
  „A nagy Veszprémról csak annyit, hogy jó pénzért (hiszen pénzintézet a szponzora) összevásárolta a rivális klubok jobb játékosait, gyengítvén az ellenfelek erejét. És ezek a játékosok sokáig csak a másodhegedűs szerepét töltötték be.”
 • 142. kakamilan 2008. május 22. 20:06
  „Egy válogatottért aggódó magyarnak! Vali a tapasztalansága miatt reagált így a helyzetre és nem megfogta, visszarántotta, amiből lehetett volna komoly sérülés! Ő maga bánta az egészet a legjobban! Egy szerény, alázatos, tehetséges fiatal! Hibát követett el, tudta és szerintem egy percig sem reklamálta a kiállítását! Geivel egyébként semmi bajom a legszimpatikusabb magyar játékosok között igen előkelő helyre sorolom!”
 • 141. piros 2008. május 22. 19:45
  „koszonom, bela ur.

  jol mondja.

  de hat bekotott szemmel nezte az eddigi meccseket es a birokat?

  nem olvasta a "doktorifju" nemileg ellentmondo nyilatkozatait?

  nagy baj, hogy le van zsirozva a bajnoksag, nem izgalmas, unalmas igy!”
 • 140. pernyi 2008. május 22. 19:43
  „Bembi

  Elismertél te már valami pozitívat is a Szeged csapatáról??? Eléggé uncsi már csak a károgást meg a fröcskölődést olvasni. Ha tényleg ennyi a véleményed akkor örülhetsz ezt már megosztoted velünk párszor de mostmár nyugodtan írj veszprémi fórumba is! Ha jól tudom nekik szurkolsz tehát ott kellene bátorítanod a csapatod!”
 • 139. bela ur 2008. május 22. 19:41
  „hagyjuk mar ezeket az osszeeskuves elmeleteket!gyozzon a jobb /persze kezilabdaban es NE bunyoban/,de szerintem a Veszprem most golokkal jobb!”
 • 138. Zsó74 2008. május 22. 19:32
  „Bembi....valószínűleg igazad lesz.....Főleg hogy Sinka emese mesélte hogy az apuja tegnap Veszprémben járt........bakonyi sertésszeletre volt hivatalos....”
 • 137. Bembi86 2008. május 22. 19:20
  „idén 3 meccs,és 7-8 alatt nem úsztátok meg egyszer sem...nemtom mire alapozod ezt a optimizmust...16 évente 1x belefér...Pistrui is ezért esik már most neki az MKSZ-nek,mert ő se hisz benne...”
 • 136. fgabor6 2008. május 22. 19:17
  „Azert abban remenykedek, hogy egy ket odacsapas remelem holnap is lesz...A legnagyobb baj, hogy a tegnapelotti meccsen a kisautonak nem ketpercet kellett volna adni, es nem is pirosat, Xet kellett volna. Szerintem teljes mertekben megerdemelte a szeged a gyozelmet, ha Veszprem nem tud nyerni ugy hogy a szeged szerintem rendesen megkapta a ketpercet, szerintem megerdemelten, tobb hibas biroi dontes volt, de egy volt ami azert elegge befolyasolo az a KIS HORBI esete, de ettol fuggetlenul, az az erzesem, hogy igy nem nyerni szegyen, pedig veszpremi drukker vagyok. Felek, hogy holnap felbe fogjak szakitani a meccset, de majd Pestrol drukkolok.

  Azert Hajra Veszprem!”
 • 135. N I K I 2008. május 22. 19:02
  „Bembi86:
  Nikike a jó édes nénikéd........am meg nem álmodtam hanem TUDOM!!!!!!!!!!!!de veled már am is veszekedtem és kezd belőled tényleg elegem lenni!!!!!!!!!!foglalkozz a Veszprémmel (mert elvégre nekik szurkolsz) a Szegedet meg hagyd békén !!!!!!!!mit érdekel , hogy milyen eredményeket ér el ha nem is szereted őket???!!!Ja tanulj meg veszteni hnap vizsgáztok belőle!!!!!!!!!!!!
  HAJRÁ SZEGED HNAP!!!!!!!!!!!!!!!:):):):):D:D:D:D:D”
 • 134. B.T. 2008. május 22. 18:54
  „Nah, végre egy olyan ember is van, aki elfogulatlanul látja a dolgokat! Én soha nem is mondtam, h a Szeged szent. Mint ahogy ti nyilatkoztok a veszprékiekről. Csak az a baj, h ezek után se fog senkinek változni a véleménye a veszprémmel kapcsolatban. Csak azt látjátok, amit a Szeged csinál rosszul! Hajrá Pick!”
 • 133. Zsó74 2008. május 22. 18:50
  „Az a Mocsai nyilatkozat azért sántít nem kicsit....még hogy nem volt olyan csapatnál??? A bundesligában ütik verik egymást a meccseken....hány évig is volt a Gummersbach edzője??????”
 • 132. piros 2008. május 22. 18:45
  „pesti_fan, kerlek, az en apukam pilota volt, katonai pilota, de hat en megsem ertem ezt az egesz repulest.

  motort tudok vezetni. lassan, ovatosan.

  tanulj kerlek retorikat, az jot tesz a leleknek!”
151 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért nem kedvelik Szegeden a Veszprémet?

Talán nem is meglepő, hogy a Pick Szeged és a Veszprém között már évtizedik óta ellentét feszül. De… Tovább olvasom