Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Pontvándorlás Halasra és Székeshérvárra

A hét végén mindkét Csongrád megyei NB I-es női kézilabdacsapat hazai környezetben szerepelt. A Németh Toll Makó a Kiskunhalastól, a HNKC SE pedig a Cornexitől kapott ki.
Németh Toll Makó - Kiskunhalas 27-30
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Makó, városi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Jancsó, Marczinka.
Németh Toll Makó: Szabó K. – Horváth 1, Csendes 1, BARNA 9, Fekete 3, BARTUCZ 5 (1), Baunok 3. Csere: KLEMBUCZ (kapus), Németh 2, Lévai 2, Sztupakova 1, Erdei. Edző: Száva Flórián.
Kiskunhalas: VÖRÖS – STERBIK 4, Borbély 1, Ilyés 3, Kurgyis, KOCSIK 5 (1), KOROKNAI 7. Csere: Győri (kapus), KOCSIS 5 (1), Valovics 3, Szűcs 2, Herr, Kósa, Baross. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.
Az eredmény alakulása, 7. perc: 1–4, 14. p.: 6–7, 19. p.: 7–11, 26. p.: 11–13, 29. p.: 11–16, 38. p.: 18–20, 47. p.: 22–22, 52. p.: 22–25, 54. p.: 24–25, 56. p.: 24–27.

Az edző megadta tanítványainak a siker receptjét, ehhez az egyik drukker még hozzátette: „Kriszta, húzd le a rolót!" – üzente a kapus Szabó Krisztinának. Ez sajnos nem sikerült. Az első félidőben végig – az 1–1-es állást leszámítva – többször táncolt a labda az ő hálójában, mint kolléganőjének, egykori vásárhelyi csapattársának, Vörös Henriettának a „ketrecében". (Csak így zárójelben, egy harmadik „csapat" is volt a pályán, a két gárdából, a már említetteken kívül a következők játszottak egykor vásárhelyi színekben: Sztupakova, Bartucz, Baunok, Barna, Kósa, Kocsik és Kocsis) A halasiak jobban védekeztek és a támadásaikat is pontosabban fejezték be, hazai oldalon sok volt a pontatlan, vagy blokkolt lövés. Az első játékrészben Barna vitte a vállán a csapatot, de ismerjük a mondást az egy fecskéről és a nyárról...

– Számomra kicsit álmosnak tűnik az együttes, ennél több kell, ha pontot, vagy pontokat akarunk szerezni – fogalmazta meg a véleményét Teleki József, az egykori Deák-Keri DSE elnök-edzője.

Így gondolhatták ezt a játékosok is, mert Barna mellé felzárkózott gólgyárosnak Bartucz, Kelmbucz pedig szép védéseket mutatott be, és feljavult a védekezés is. Az eredmény: Fekete találatával egyenlítés a 47. percben: 22–22. Innen azonban nem tudott tovább lépni a Makó: hibák, pontatlan, elhamarkodott lövések és máris 22–25, oda. Ezután még egyszer került „pontközelbe" a Németh Toll (24–25), de a végig remeklő Koroknai bebiztosította a hosszabb kispaddal rendelkező vendégek győzelmét.

– Örülök a sikernek, és annak is, hogy pénteken az edzésüket követően legalább két óra erejéig találkozhattam és beszélgethettem a bátyámmal – mondta Sterbik Andrea, a Ciudad Real kapusának, Sterbik Árpádnak a testvére. – Szerettem volna elmenni a meccsükre, itt játszottak 30 kilométerre, Szegeden, de nekünk is éppen most volt bajnokink.

– Nagyon jó hangulatú a csarnok, a szurkolók végig kitartottak a hazai együttes mellett és a Németh Toll Makóról, az itt folyó szakmai munkáról – a vereség ellenére – is csak dicsérően szólhatok – közölte Sinka László, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkára.

Száva Flórián: – Küzdelmes, a közönség számára szórakoztató, gólgazdag meccsen kaptunk ki, de nem vallottunk szégyent.

HNKC SE - Cornexi-Alcoa 25-27
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Baranyi, Kloska.
HNKC SE: KÖRMÖCZI – Földes 3, NYIKOLAJENKO 8, Wolf 3, Sipos 1, Bloj, Szepesi 2. Csere: Abramovics, Scholtz (kapusok), JÓKAI 7 (2), Reiner, Ancsin 1, Fülöp. Edző: Kiss Szilárd.
Cornexi-Alcoa: DJERICS – BALOGH 8 (6), Pádár M. 2, Tápai Sz. 3, VILUNAITÉ 4, Szrnka 5 (1), Kenyeres 3. Csere: Fekete (kapus) Valova, Tilinger, Triscsuk 1, Korgyuk 1. Edző: Szabó Edina.
Kiállítások: 6, ill 6 perc. Hétméteresek: 4/2, ill. 7/7.
Az eredmény alakulása, 6. perc: 2–2, 11. p.: 2–7, 15. p.: 5–8, 25. p.: 11–13, 33. p.: 15–15, 40. p.: 18–20, 48. p.: 22–23, 55. p.: 22–26.

Mindkét gárda idegesen kezdte a mérkőzést, a vendégek találtak előbb magukra. A fehérváriak dolgát még az is megkönnyítette, hogy a vásárhelyiek két büntetőt is kihagytak. Szabó Edina tanítványai jól védekeztek, többször is blokkolták a kék-sárgák próbálkozásait, átlövési kísérleteit. A Cornexi 5 góllal meglépett és játékosai – kicsit könnyelműen – már ekkor úgy érezhették, megvan a meccs, zsebben a két pont. A HNKC-t azonban hazai pályán nagy könnyelműség „leírni", ezt tapasztalhatták Kenyeresék is. Feljavult a hazaiak védekezése, labdákat szereztek és a két szélső – szakítva a korábbi rossz „hagyománnyal" –, Földes és Szepesi is betalált Djerics kapujába. A pihenőig minimálisra csökkent a hátrány. A fordulás után egyenlített is a Jókai és Nyikolajenko vezérelte Vásárhely. Döntőnek bizonyult, hogy támadásban nem tudott érdemben cserélni Kiss Szilárd edző, a kulcsemberek pedig ahogy telt az idő, fáradtak és hibáztak.

Kiss Szilárd: – Küzdelmes mérkőzésen a két csapat közti súlykülönbség, vagyis a jobb fizikai adottságok döntöttek a Cornexi-Alcoa javára.

Eredmények: Dunaferr–Vasas 27–27, FTC–Debrecen 33–32, Győr–Kőbánya 35–17.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiltakoztak a főtitkárnál

Az egyik internetes kézilabda honlapon a szombati BL-mérkőzés előtt megjelent Szörnyi Attila… Tovább olvasom