Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Profik között az Universitas

Vízilabda - Az Universitas Szeged OB I/B-s női vízilabdacsapata 14 mérkőzés után veretlen a bajnokságban, így egy fordulóval a szezon vége előtt már biztosan bajnoknak tekinthető. A lányok három év kemény munkája után pályafutásuk egyik mérföldkövéhez érkeztek, hiszen a következő idényt már az OB I-ben kezdik. A váltás nehéz, a tisztes helytállás a cél.
H2O néven 1999-ben alakult meg Szegeden a női vízilabda- egyesület. Kisebb-nagyobb átalakítások után 2006-ban kötött a vezetőség szerződést a Szegedi Tudományegyetemmel, ettől kezdve a csapat Unversitas Szeged néven indul az OB I/B-s bajnokságban. Egy rendkívül fiatal csapat tehát, amely azért mégiscsak büszkélkedhet olyan tehetségekkel, akik többek között a német, illetve az amerikai egyetemi bajnokságban edződtek, valamint a fiatalabb korosztályban is akadnak olyanok, akik az alakulóban lévő serdülő válogatott keret tagjai. Egy fordulóval a bajnokság vége előtt 14 nyert meccsel – veretlenül – állnak a tabella élén a szegedi pólósok, így már a jövőre tekintenek, hogy a következő szezonban tartósan megragadjon a csapat a legmagasabb osztályban.

– Nem lesz könnyű az indulás, hiszen egy magasabb osztályt, vadonatúj ellenfeleket kell megszoknia a csapatnak, ahol profik játszanak – kezdte a beszélgetést Hannauer Péter, az Universitas Szeged edzője.

A fiatal szakember elmondta, nehéz lesz a lányoknak, hiszen a második vonalban könnyedén győztek a mérkőzéseken, az OB I-ben viszont el kell fogadni, hogy nem ők lesznek az esélyesek.

– Természetesen nem az utolsó hely a cél, de két-három, esetleg négy évnek is el kell majd telnie ahhoz, hogy merészebb célokat tűzzünk ki. Most egyedül a tanulás és a tisztes helytállás a cél – tette hozzá Hannauer Péter.

A kék sapkás szegediek az új idényt már az OB I-ben töltik. Fotó: Schmidt Andrea
A kék sapkás szegediek az új idényt már az OB I-ben töltik.
Fotó: Schmidt Andrea

A fiatal edző szerint csapata egy pesti egyetemi klubbal, az ELTE gárdájával egy szinten van, így az alsóházban is akadnak majd izgalmas mérkőzések.

– Az OB I nem a győzelmekről fog szólni számunka, hiszen csapatunk túlnyomó része tapasztalatlan fiatalokból áll, akik még nem tudják felmérni, miről szól az első osztály – vette át a szót Fabó Lili, az Universitas Szeged csapatkapitánya, majd hozzátette, az egyéni javakat felül kell majd, hogy múlja a csapat érdeke, hogy minél előbb egységes, ütőképes gárdává válhasson a sok tehetséges játékos.

Egyetért csapattársával Bordás Tímea is, aki szerint a lányok megértették, hogy a legmagasabb osztályban fognak játszani, és tisztában vannak azzal, hogy kudarcok is érik majd őket.

– Tudjuk, hogy nem vagyunk esélyesek, de nem szabad beletörődnünk ebbe. Helyt fogunk állni, és idővel előrébb is törhetünk – jelentette ki Bordás Tímea.

Az utolsó forduló

A női vízilabda OB I/B-ben szombaton Kecskeméten két mérkőzést játszik az éllovas Universitas Szeged: előbb 14.30-kor a Bánki (2.), majd 16.30-kor a Hódmezővásárhely (5.) ellen.  – Meg kellene őrizni a veretlenségünket, ezért lényeges a Bánki elleni meccsünk. Önfeledt, felszabadult játékot, s két győzelmet várok, hogy az utolsó forduló is jó hangulatban teljen – mondta Varga Árpád klubigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szurkolói busz

Kézilabda - Vasárnap reggel 7-kor a Szeged étterem elől szurkolói busz indul a Budapest bank férfi… Tovább olvasom