Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Profizmussal a csúcsra

Gyanítható, kevés olyan magyar csapat mondhatja el magáról, hogy olyan profi és nyugodt körülmények közepette dolgozhat, mint a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. A világkupagyőztes gárda érdemelte 2005-ben lapunk, a Délmagyarország legjobb csapata címet.
Lapunk díjának, Az év sportolója elismerésnek igen nagy a respektje a megyében. Mert akad jó pár sportoló, csapat, edző vagy szakember, aki az eredményei alapján jogosan várja, hogy díjazzuk. Azonban mivel kategóriánként évente csak egyet jelölhetünk, ezért akár hosszú esztendőkbe telik, mire a megérdemelt jutalom eléri a rá áhítozót.
Ilyen a csapatok kategóriájában a Ferroép-Szeged férfi tekecsapata. Az együttes évek óta hazánk meghatározó gárdája. Sőt a maga nemében a legjobbja.

Mert például nyert már úgy bajnokságot – jelenleg éppen ötnél tart, de gyanítható, meglesz a hatodik is –, hogy nem is vesztett pontot. Folyamatos résztvevője a nemzetközi kupáknak, ahol egyenletes teljesítményt nyújt, és állandóan előrelép.

A tudatos, alapos, megfontolt és remekül megtervezett munkának az idén lapunknál is beérett a gyümölcse. A Kaszás Zoltán edzette gárda ugyanis olyan esztendőt produkált, amelyet követően csakis a Ferroép-Szeged kaphatta Az év csapata elismerést.

– Nem szívesen jelentem ki, de gyanítom: ezt az évet még csak megismételni is borzasztóan nehéz lesz, nemhogy felülmúlni – nyilatkozta Karsai Ferenc, a klub elnöke. – Magyar férfi csapat például még sosem nyert Világkupát, a szlovákiai Nagysároson mutatott teljesítmény szenzációs volt. De az egyéni versenyeken is számos olyan produkciót értünk el, amelyet csak a legmerészebb álmainkban gondoltunk. Szóval igazi sikerév volt 2005.

A csapat névadó szponzora, a Ferroép Rt. elnök-vezérigazgatója, Nemesi Pál nem szakmabeliként, inkább lelkes szurkolóként űzte-hajtotta egész idényben a játékosokat.

– Sokszor mentem be az öltözőbe, és ugyan nem biztos, hogy az én dolgom lett volna, de néha hangos szóval igyekeztem a véleményemet, a nemtetszésemet kifejezni. A fiúk előtt le a kalappal, a régóta állandó csapattagok mellett pedig úgy érzem, Kovács Gábor szó szerint erősítést jelentett – értékelt Nemesi.

A Ferroép-Szeged ászai közül a világbajnok Kakuk Levente igazi kedvencnek számít a szurkolók körében. A szimpátiára talán azzal szolgált rá, hogy minden egyes dobásnál látványosan drukkolt a bábuknak, ugyan dőljenek már el.

– Különösebben nem értem, miért vagyok kedvenc, hiszen egyszerű a tételem: csak játszom – mondta szerényen Kakuk.

Méghozzá nem is akárhogyan teszi mindezt: a csapat második legeredményesebb tekéseként tíz meccsből ötször hatszáz fa felett teljesített a bajnokság őszi idényében. Ugyanezt csak a sportág idei legjobbjának megválasztott Kiss Norbert tudta produkálni.

Akad még bőven klasszisa a gárdának: ilyen Fekete László. Remek bal kézzel rendelkezik, borzasztóan szívós, és tud küzdeni.

– Ilyen csapatban nagyszerű játszani. Profi mentalitású vezetők, profi körülmények, remek játszótársak – minden adott. Csak azt sajnálom, hogy én már nem élhetem meg, amikor végre olyan elismerést kap országszerte ez a sportág, amely például körülveszi Németországban vagy akár Macedóniában is – vallotta be Fekete.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick erősségévé vált a védekezés

A férfi kézilabda NB I alapszakaszának tizenhárom fordulója után mindössze egyetlen csapat, a Pick… Tovább olvasom