Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Puljezevics: maximum kell

A Szegeden ötödik bajnoki évét töltő Nenad Puljezevics kapus szerint csak akkor van a Picknek esélye a klubcsapatok trónját jelenleg birtokló Ciudad Real ellen, ha szombaton 16.15-től minden szegedi kézilabdás a legjobb teljesítményt nyújtja.
Fotó: Segesvári Csaba
– Nem zavarom, így a kora délutáni órában?
– kérdeztem Nenad Puljezevicstől, a Pick Szeged kitűnő kapuvédőjétől, aki sokakkal ellentétben a bajnokság eddigi öt fordulójában maximumot nyújtotta.
– Most már mindegy. Éppen elszunnyadtam, amikor csörgött a telefonom. De ez ne zavarja, már ébren is vagyok. Kérdezzen!

– Ötödik évét kezdte a Pick színeiben. Már szegedinek érzi magát?

– Már majdnem. De én alapjában véve jó ember vagyok, aki mindenütt feltalálja, s jól érzi magát.

– Gratulálok az eddigi, de főleg a legutóbbi Dunaferr ellen bemutatott kapusbravúrjaihoz. Hogyan sikerül a formáját egyenletes szinten tartani?
– Nagyon jólesik az elismerés. Porobic Haris kapusedzővel nagyon jól megértjük egymást. A közös munka eredménye az egyenletes teljesítmény. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehessen ezen még javítani.

– A Dunaferr-szélsők lövéseinek ártalmatlanítására gondol?

– Mondhatnánk azt is, de ez a jól bevált taktikánk része volt. Ugyanis Kurtes mester azt dolgozta ki, hogy a két szélsőt hagyja a védelem lőni, inkább az átlövőket és a beállókat kell semlegesíteni. Ennek lett az eredménye, hogy Törő és Iváncsik szabadon lőhetett. Egy kapus ilyenkor teljesen ki van szolgáltatva. De megérte, hiszen Császár, Djukics és Kukucka az első félidőben összesen két gólt szerzett. De a második játékrészben is csak Császárnak sikerült tovább gyarapítani találatainak számát.

– Mivel magyarázható az, hogy a Dunaferr elleni mérkőzés előtt a Debrecennel szemben szinte kínlódott a csapat?
– Új edző, új szisztéma, új módszerek, új taktikai elképzelések. Az ezekhez való alkalmazkodáshoz idő kell. Nagyon bízom abban, hogy a vasárnap bemutatott teljesítményt is lehet még fokozni.

– A Ciudad Real ellen még jobb játék kell. Képesnek tartja erre a Picket?
– Természetesen. Bár tavaly itthon egy góllal (32–31) kikaptunk a nyolcaddöntőben a spanyoloktól, ennek ellenére azt mondom, ha teljesítményben mindenki közelít a száz százalékhoz, akkor elkapható a klubcsapatok jelenlegi No 1-ja. Nagyon fontosnak tartom, hogy az első tíz percben nagyon jól játsszunk.

– Ott véd volt válogatott társa, Sterbik Árpád, akit a világ egyik legjobb kapusának tartanak.

– Árpi nagyszerű kapus, de nem csak tőle kell tartanunk, hiszen olyan sztárok alkotják a spanyol csapatot, mint Dzomba, Uríos, Stefansson, Rutenka, Metlicic, hogy csak a legismertebbeket említsem.

– Gondolom, lényegesnek tartja a szegedi közönség támogatását is. Milyen érzés a drukkerek kedvencének lenni?

– A közönség és én a legtöbbször egy húron pendülünk: ők csodálatos biztatásukkal jó teljesítményre ösztönöznek, én pedig a bravúrokkal hergelem őket a még intenzívebb drukkolásra. Így vagyunk egységben. Remélem, szombaton telt ház lesz, jó hangulat, s természetesen jó játék.


A játékvezetők

Az Európai Kézilabda-szövetség kijelölte a Bajnokok Ligája első és második körének játékvezetőit. A Pick Szeged–Ciudad Real összecsapást ukrán bírópáros: Vakula és Liudovyk vezeti. Ők most fújják először Szegeden a sípot, de a Tisza-parti csapattal már találkoztak tavaly Zaporizsjében. Brestben pedig román kettős – Sorin-Laurentin Dinu és Constantin Din – dirigál. Még szerencse, hogy Manfred Prause személyében német ellenőr lesz... 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már Bajnokok Ligája-lázban ég Szeged

Szombaton könyörtelenül elérkezik a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata számára a Bajnokok… Tovább olvasom