Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Pungor Krisztina szívesen hazatérne

Szívesen visszatérne Szegedre, ám egyelőre még az sem biztos, hogy A csoportos kosárlabdázóként folytatja pályafutását Pungor Krisztina, a Szeviép-Szeged korábbi játékosa. A tavaly a Szolnokban játszó irányító jelenleg ajánlatokra vár, de a civil élettel is barátkozik.
Kilencévesen, 1994-ben kezdett el kosárlabdázni, majd 1999-től egészen 2007-ig erősítette a Szeviép-Szeged női együttesét Pungor Krisztina. A 26 esztendős irányító – akinek édesanyja, Pungorné Kiss Rozália és édesapja, Pungor Miklós is komoly játékosmúlttal és edzői rutinnal rendelkezik – szülővárosa után két szezont húzott le Cegléden, majd előbb Zalaegerszegre, később Szekszárdra, tavaly nyáron pedig Szolnokra igazolt (eldőlt, hogy az egykori sikercsapat jövőre nem indul az A csoportban, erről bővebben keretes írásunkban olvashat). Idén nyáron viszont szíve szerint hazatért volna Szegedre.

– Szóban már mindenben megegyeztem Nagy Z. Zsolttal, a Mediteam Szeged Zrt. elnökével, elkönyveltem magamban, hogy Szegeden folytatom, ám mivel a névadó szponzor kiszállt a csapatból, jelenleg bizonytalan a sorsom – mondta a korábbi utánpótlás-válogatott.

– A pihenés után három napja kezdtem el ismét mozogni, egyénileg készülök a szezonra, csak még azt nem tudom, melyik csapatban játszhatok. Nem volt szerencsém, mivel még az Euroligában induló Győr ajánlatát is visszautasítottam a nevelőegyesületem kedvéért, ám ez most a klub problémái miatt igencsak bizonytalan. Menedzserem hazai és külföldi klubokkal is tárgyal, de az sem elképzelhetetlen, hogy csak alacsonyabb osztályban folytatom – mondta a Szegedi Tudományegyetemen 2007-ben rajztanárként és művelődésszervezőként végző sportoló.

Pungor Krisztinát és vőlegényét, Vas Pétert szerelmük mellett közös sportáguk, a kosárlabda is összeköti.  Fotó: DM/DV
Pungor Krisztinát és vőlegényét, Vas Pétert szerelmük mellett közös sportáguk, a kosárlabda is összeköti.
Fotó: DM/DV

Pungor Krisztina elárulta, mindenképpen Szegedhez közel szeretne maradni.

– A vőlegényem, Vas Péter az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli B csoportos csapatának játékosa, így fontos, hogy a közelében legyek. Még akkor is megfontolnám a szegedi lehetőséget, ha csak a másodosztályban indulna a csapat, de persze én is azért drukkolok, hogy elinduljon az élvonalban. Ha a rosszabbik eshetőség következik be, akkor művelődésszervezőként, esetleg lakberendezőként dolgoznék is a kosárlabda mellett – tette hozzá Pungor Krisztina.

Szolnoki visszalépés

Nem adja be a nevezését a női kosárlabda NB I A csoportjára a Szolnok csapata – jelentette be Tóth Attila elnök, aki elmondta, hiába is kezdenék el az évadot, az anyagiak miatt biztos, hogy nem tudnák befejezni azt. Szolnokon hét évvel ezelőtt még sikercsapat volt a női kosarasoké, amely
– Fürész Emőkével a soraiban – megnyerte a magyar kupát, a bajnokságban és az Európa- kupában pedig egyaránt ezüstérmes lett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sziget-kupa: nyert a Hársfa söröző

Befejeződött Tiszaszigeten, az általános iskola sportpályáján a 16. Arany Ászok Sziget-kupa… Tovább olvasom