Sport

2012.11.15. 14:12

Puskás-díj: Ibrahimovic ollózós gólját nem veszik be a jelöltek közé

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) nem veszi fel Zlatan Ibrahimovic szenzációs szerdai találatát az idei Puskás-díj jelöltjei közé.

MTI

A FIFA csütörtöki közleménye szerint erre azért nincs lehetőség, mert a szavazás néhány órával korábban már megkezdődött.

A svéd válogatott csapatkapitánya az angolok elleni barátságos mérkőzésen közel 30 méterről ollózott a kapuba, a Paris-Saint Germain támadója négy gólt szerzett a 4-2-re megnyert összecsapáson.


Mivel a Puskás-díjra csak az adott naptári évben szerzett találatokat lehet nevezni, Ibrahimovic gólja elméletileg "feledésbe merülhet", ugyanakkor a FIFA már jelezte, átgondolják, hogy a találat indulhasson a jövő évi szavazáson.

A fifa.com és a francefootball.fr olvasói november 29-ig választhatnak a tíz megadott gól közül, akkor Sao Paulóban sajtóértekezleten hozzák nyilvánosságra, melyik három gól kapta a legtöbb szavazatot. Rögtön ezt követően, ugyancsak a fenti két honlapon, folytatódik a szavazás, de már csak a fennmaradó három legszebb gól közül választhatnak a voksolók. A végső győztest 2013. január 7-én, a FIFA Aranylabda-gáláján, Zürichben hirdetik ki. A szavazás aznap, az esti show közben zárul le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!