Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Radnóti–Délmagyar focipárharc

Hosszú évtizedekre, egészen pontosan harmicnegy évre nyúlik vissza a Radnóti–Délmagyar focipárharc. Az első találkozó 1975-ben egyben villanyfény-avató is volt a gimnázium udvarán, majd a két csapat 1981-től minden kedden 15 órától pályára lépett a Radnótiban.
Fotó: Karnok Csaba
Hosszú évtizedekre, egészen pontosan harmicnegy évre nyúlik vissza a Radnóti–Délmagyar focipárharc. Az első találkozó 1975-ben egyben villanyfény-avató is volt a gimnázium udvarán, majd a két csapat 1981-től minden kedden 15 órától pályára lépett a Radnótiban. Különleges esetben maradt csak el a találkozó – igazán nyomós indok kellett, hogy így történjen. Aztán a csaták átköltöztek a Vedres udvarára, az utóbbi néhány esztendőben már „albérletben" játszották tovább ádáz csatájukat a csapatok. Készültek „írkák", majd a kor előrehaladtával e-mailen tudtuk meg, hogyan játszottunk. Jó volt a negatív kritika is. Mert a nagyok, a rutinosak, uram bocsá' az öregek foglalkoztak a fiatalként bekapcsolódó titánokkal is.

Úgy tűnik, a párharc egy időre – talán örökre? – szünetel. Nem a nyári vakáció az ok – amiatt csak három hónap pihenő lehetne. Lapunk új helyre költözik, a Vedrest pedig információnk szerint felújítják. Nem maradt hely, ahol játszhatnánk.

Tegnap az utolsó (?) Radnóti–Délmagyart rendezték a Vedresben. Nem úgy örültünk a góloknak, mint korábban. Pedig voltak köztük szépek is. Éreztük, valami megszűnhet. Az optimizmus persze dolgozik, hiszen a huszonöt játékos úgy vált el egymástól a háromszor 25 perc után: – Reméljük, találkozunk még!


Jegyzőkönyv

Délmagyarország–Radnóti 7–4 (2–2, 2–0, 3–2)
Délmagyarország: Hódi József – Kovács András, V. Fekete Sándor, Darvasi László, Dlusztus Imre, Majoros Tibor. Játszott még: Kandó Tamás, Michna Csaba (kapusok), Szélpál László, Huszár Imre, Arató László, Süli Róbert, Mádi József. Szövetségi kapitány: Pozsik László.
Radnóti: Schultz János – Kocsis Illés, Gál Béla, Boros Tibor, Wirth István, Mike János. Játszott még: Szélinger Balázs (kapus), Vida Róbert, Várhidi Gyula, ifj. Láng Imre, Kosztolányi József, Hancsák Károly. Játékos-edző: Wirth István.
Gólszerzők: Majoros (2), Mádi (3), Darvasi, Süli R., ill. Boros, Gál, Hancsák, Kosztolányi. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi csapat kivívta a szakemberek elismerését

Dabason rendezték meg a fitnesz diákolimpiai döntőt. A Hód-Fitness SE versenyzői közül 12-en… Tovább olvasom