Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Radnótitól a nordhorni túráig

Egy tudósítóval sokszor történnek emlékezetes dolgok. Olyan események részese lehet, amelyektől még évek múlva is röhögőgörcsöt kap. Három ilyen sztorit gyűjtöttem egy csokorba.
Három történet. Egy még a múlt századból, kettő pedig 2009-ből. Egyik sem mindennapi sztori.

6 perc 69 másodperc. 1998 tavaszán történt a Radnóti-hétfők B ligájában, a Charlton–Arany Ászok rangadón. Az Ászok 5–0-ra vezetett – végül ennyire is nyertek, Simády Béla a kapuban mindent védett, így a végül az A ligába felkerült Charlton kiadós vereséget szenvedett –, s még bőven volt hátra a meccsből, amikor a Délmagyarország akkori sportrovatvezetője, Süli József és helyettese, Szélpál László megérkezett a gimi sportudvarára. Miután megtudták, hogy mennyi az eredmény, az ifjúsági Európa-bajnok Szélpál megkérdezte a meccset vezető Bokor Béla sporttársat, hogy mennyi van még hátra a derbiből.

Béla válasza a következő volt: – Hat perc hatvankilenc másodperc!
A pályán és annak a szélén mindenki dőlt a röhögéstől.

Kérdés 1: Fejetlenül mégis lehet kézilabdázni? Kérdés 2: Melyik Pick-játékos van a képen? Fotó: Schmidt Andrea
Kérdés 1: Fejetlenül mégis lehet kézilabdázni? Kérdés 2: Melyik Pick-játékos van a képen?
Fotó: Schmidt Andrea

Vadkerti, a kávéfőző specialista. 2009 novembere, Montpellier, vasárnap délután. Két szegedi sportújságíró kávézni indul – ingyen volt! – az Antigoné halljába. Süli I. és Süli III., azaz Róbert és András egy kis feketével szerette volna magát spannolni az esti Montpellier–Pick BL-rangadó előtt. A kávéfiltert pillanatok alatt megtalálták, a csészét, a gépet is. Filter gyorsan be a „begrébe", rá a forró víz, majd egy semmilyen színű lötty készült el, amely semmiképpen sem emlékeztetett a megszokott feketére. Ebből a fehér színű valamiből végül sikerült nyolcat elkészíteni, amely mint egy kalocsai motívum díszítette a kávégép környékét. Jól mutatott.

Egy óra eltelte után Vadkerti Attila – természetesen a játékosok között gyorsan terjedt a testvérpár ügyetlenkedésének híre – tartott szakmai bemutatót a kávé elkészítéséről. Egyetlen mozdulatot mutatott meg: miként kell a filtert a gépbe, egy „kisfiókba" belehelyezni. Erre mondják: ennyi!

Arany Ászok. Munkában a sorfal. Fotó: Frank Yvette
Arany Ászok. Munkában a sorfal.
Fotó: Frank Yvette

Barok István, a túravezető. Idén történt ez is, méghozzá Németországban, Nordhornban. Barok István, a Ságvári-gimnázium kiváló testnevelő tanára úgy gondolta, hogy a KEK-mérkőzés után megmutatja nekünk a kis német város nevezetességeit, sőt „beleszippantott" Hollandia levegőjébe is.

A Pick vesztes meccse után a három szegedi újságíró gyalog indult el a szálláshelyére. Mivel Barok tanár úr volt a rangidős, így rá bíztuk a túravezetést. Kár volt. Egy téves sarki jobbra fordulás után egyre távolodtunk a lakóövezettől. Jött egy tó, egy erdő, majd szántóföld, vasúti sínek, rét. Nordhorn sehol. Kezdett sötétedni is – pedig nyugaton jóval később megy le a nap –, így a kivilágított házak megpillantása megdobogtatta a szívünket. A Nordhorn tábla újbóli megjelenése pedig olyan örömet szerzett, mint amikor a Pick megveri a Veszprémet. A három tollforgató ugrált, pacsizott örömében. „Ez az, Pista!" biztattuk túravezetőnket. Egy helyi lakos – hatalmas nordhorni kézilabdafan volt – gyors és szakszerű útmutatása után sikerült visszatalálni a helyes útra. 10 perces kis séta helyett egy másfél órás túrára fizettünk be. Akkor elfelejtettünk valamit – megköszönni ezt a túrát. Mert ha nincs, akkor ez a sztori sincs.

Olvasóink írták

 • 7. Boribona 2010. január 02. 00:57
  „Mit tesz velünk az uborkaszezon, mi? Ilyesmiken fórumozunk ;)”
 • 6. Boribona 2010. január 02. 00:55
  „Hello perenc! Katzirz sajna egy keveset sem játszhatott. Akkor voltak felépülőben az influenzából Zvizejjel együtt. Nem léphettek még pályára :(
  Amúgy a magasság szerintem nem mérvadó, ha nem látszanak a lábak. Nem tudhatjuk, h ki ugrik éppen, és ki áll a talajon.

  Most már csak kíváncsiságból is visszakerestem a meccs képgalériáját. Szinte biztos, h Andjelkovic van a képen. A többiek nem viselnek csuklóvédőt v. nem fehéret v. nem a jobb kezükön :)
  Pl. a 10. és a 24. képen ott van Deni keze ;)
  http://pick-szeged.sport.hu/galeria/pick-szeged---veszprem-30-36/106/”
 • 5. perenc 2010. január 01. 15:37
  „sztem ha jól megnézzük akkor látszik hogy a szegedi magasabb mint vilovski, tehát deni biztos nem lehet és zubai szabi se valószínű.Katzirz egyáltalán nem játszott a veszprém ellen?nekem ugy rémlik hogy egy keveset játszott.”
 • 4. kreatív 2010. január 01. 14:47
  „Hulla gyenge sztorik, hulla gyenge cikk!!!!”
 • 3. Boribona 2010. január 01. 12:41
  „Szerintem meg Deni Andjelkovic van a képen :) Ő szokott ilyen fehér csuklóvédőket hordani mind2 kezén.
  Katzirz nem lépett pályára a Veszprém ellen :( akkor talán az eredmény is más lett volna...

  Amúgy akár Zubai is lehetne, mert a legtöbbször ő szokott ilyen "fejetlen" küzdelmekbe keveredni a védőkkel. De szerintem most Deni az :)”
 • 2. Savika 2010. január 01. 11:18
  „Zubai Szabolcs”
 • 1. perenc 2009. december 31. 19:23
  „Katzirz van a képen”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Debrecenből kéne menni

Nem az idén történt. És nem is volt túl vidám. Legalábbis elsőre, később jókat derültünk rajta.… Tovább olvasom