Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ralibajnok Szegeden

Ollé Sándor (45) országos bajnok raliversenyző. Pedig kézilabdásként kezdte sportpályafutását, jelenleg a király kategóriában versenyez. A szegedi Honda Centrum vezetője szeretne Szegeden letelepedni.
 Nyílt nap

Szombaton nyílt napot rendez a szegedi Honda Centrum (Szeged, Budapesti út 2/A), és ezen a napon a kilátogatók találkozhatnak két raliautóval, Takács Norbert két Honda Civicjével, amellyel a rali II. kategóriában versenyez. A szerencséseket egy körre el is viszi a versenyző.

Kicsi a világ. Sokszor halljuk ezt a megállapítást. Ollé Sándorra, a szegedi Honda Centrum vezetőjére ez igaz. Egykor kézilabdásként kezdett sportolni Tiszaföldváron. Erre kérdezhetik többen: és akkor mi van? Tiszaföldvár nem Csongrád megyében található.

– Tiszaföldváron a kapunkban az a Fasimon Sándor állt, aki a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság tagja, és a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke. Jó csapatunk volt, éveken keresztül támogattam is a helyi együttest, így kötődtem a volt sportágamhoz.

Ollé Sándor neve ismerős lehet a technikai sportok szerelmeseinek. Hazánk meghatározó raliversenyzője. Többszörös kategóriagyőztes.

– 1995-ben kezdtem el versenyezni. Mindig is vonzott a vezetés, a rali. 2012-ig a Suzuki gyári csapat tagja voltam, a rali I. osztályban többszörös kategóriagyőztesnek vallhattam magam. Az üzlet és a versenyzés kötött össze a Suzukival. 2013-ban mégis váltottam, feljebb léptem, immár egy Ford M Sporttal a király kategóriában indulok. Kedvencem a murván való versenyzés, jobban kedvelem az ilyen pályákat, mint az aszfaltot. Nemcsak itthon, hanem a közép-európai zónafutamokon is rajthoz állunk. Régi-új navigátorom Tóth Zsolt. Szeretem a Veszprém környéki versenyt, ez az egyik kedvencem, idén nyáron meg is nyertük, pályafutásom első bajnoki győzelmét arattuk ebben a kategóriában.

Ollé Sándor a magyar ralisport meghatározó alakja. Fotó: Szaló-Jilek Ádám
Ollé Sándor a magyar ralisport meghatározó alakja. Fotó: Szaló-Jilek Ádám

Ollé Sándor négy leánygyermek édesapja. A rali tele van veszéllyel, hiszen a hatalmas sebesség vonzza azt is, hogy a versenyzők nagyot borulhatnak.

– Akadt ilyen bőven a pályafutásom alatt, de egyszer sem merült fel, hogy emiatt befejezzem a versenyzést. A családom, a feleségem és a két kisebbik lányom is elfogadja, hogy szeretem a ralit. Az üzlet most Szegedhez köt, és nem elképzelhetetlen, hogy a családommal a városba költözzek, itt éljünk tovább – fejezte be a beszélgetést Ollé Sándor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyos szegedi tollaslabdázók

A nyári alapozás és megerőltető edzések után a Goodwill Tisza SE tollaslabdázói a szlovákiai Illaván… Tovább olvasom