Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Rapatyi az új vásárhelyi seprű

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata megkezdte a felkészülést a 2007/2008-as szezonra. Az együttes keretében négy új játékos – Vörös Henrietta, Koroknai Viktória, Borbély Zsanett, Nagy Renáta – található, s a szakmai munkát a Békéscsabáról érkezett Rapatyi Tamás irányítja.
– Nagyon jó viszonyt alakítottam ki Kiss Szilárddal a dunaújvárosi évek alatt – kezdte vásárhelyre igazolásának történetét Rapatyi Tamás –, és ő vetette fel, mit szólnék ahhoz, ha a HNKC SE-hez kerülhetnék. Tetszett az ötlet. Antós István klubelnök április végén keresett meg, és az egyeztetések, a tárgyalások után kétéves szerződést kötöttünk.

Rapatyi elárulta: a Dunaújvárossal – Kolics János vezetőedző távozását követően – megszerzett Magyar Kupa-ezüst mellett nagy sikernek tartja azt is, hogy a Békéscsabával sikerült mindkét szezonban bennmaradnia az NB I-ben. Főleg a 2005/2006-ost tartja bravúrnak, hiszen akkor szinte az ifjúsági csapat harcolta ki a hosszabbítást. A HNKC nagy kihívás, előrelépés a Békéscsabához képest, és a jelenlegi játékosállománnyal a hatodik hely is elérhető.

– Jó és erős a keretünk, megfelelő a fiatal és a rutinos játékosok aránya. Egyébként szerencsésnek tartom magam, hiszen Kolics János, Skaliczki László és Zsiga Gyula mellett dolgozhattam, sok mindent tanultam, lestem el tőlük. A TF-en Mocsai Lajos és Kovács László volt a tanárom, Hajdú László pedig az edzőm. A rohanós, gyors kézilabda híve vagyok, erre tart, halad a sportág. És erre alkalmas a vásárhelyi együttes, kapusaink jól indítanak, az irányítóink is tudják ezt a játékot, ez a stílus azt feltételezi, hogy maximum egy cserével játsszunk, két-három helyen történő változtatásra a gyors játék miatt nincs lehetőség.

A szurkolók, a szimpatizánsok mindig jókat vitatkoznak azon, hogy az igazolások és a távozások után erősödött vagy gyengült – esetleg szinten maradt – az előző szezonhoz képest kedvenc együttesük. Rapatyi Tamás vallja, izmosabb lett a gárda. A kapus Vörös Henrietta rutinos, tapasztalt, a balszélső Koroknai Viktória sem gyengíti az együttest, a beállós Borbély Zsanett védekezni is jól tud, míg a jobb szélen a fiatal Nagy Renáta bizonyítani akar. Minden posztra van két-két közel azonos képességű kézilabdás.

– A hatodik hely reális célkitűzés, persze nem lesz könnyű elérni. De úgy kell nekiállni, hogy sikerülnie kell. Mert vallom: ha az ember valamit elkezd csinálni, azt csakis teljes intenzitással és odafigyeléssel szabad tennie.

Névjegy

Rapatyi Tamás 1960. február 14-én született Sztálinvárosban (akkor még így hívták), játékosként a Dunaújvárosi Kohászban, a Szondi SE-ben és a TF-ben szerepelt, edzőként végigjárva a szamárlétrát először utánpótlással foglalkozott, majd másodedzőként dolgozott a Dunaferr férfi- és a Cornexi női csapatánál. Egy év Kuvait és másfél éves újvárosi munka után következett a közel kétéves – októberben igazolt a Viharsarokba – békéscsabai korszak, vezetőedzőként. Az eljövendő két esztendőben pedig a HNKC SE szakmai munkáját irányítja. Játékosként a B válogatottságig vitte, trénerként pedig a Magyar Kupa-ezüstöt egyedül érte el Kolics János távozása után a Dunaferr férfialakulatával. Hobbija a túrázás, 2500-3000 méter magas hegycsúcsokat hódítanak meg egy baráti társasággal. Családos, felesége Ilona a kulcsi öregek otthonának az ügyvezetője, két gyermeke van, Zsanett 20, Dániel 17 esztendős.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A HFC nem vállalja az NB II-t

A 2007–2008-as NB II-es bajnoki idény tervezése közben mint NB III-as csoportmásodik a… Tovább olvasom