Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Rátgéber javaslatai

Rátgéber László, a Pécs női kosárlabdacsapatának mestere az európai elithez tartozó edzők müncheni tanácskozásán több javaslattal is élt.
A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség Európai Szekciójának (FIBA Europe) honlapja külön cikkben taglalja Rátgéber László javaslatait, amelyeket a MiZo Pécs mestere az európai elithez sorolt edzők tanácskozásán tett közzé Münchenben.

A kilencfős megbeszélésen a magyar bajnokcsapatnál tizennégy éve dolgozó tréner hangsúlyozta, hogy a női játékosok a hagyományostól részben eltérő módszereket igényelnek.

– Taktikai szempontból nincs eltérés, de fizikailag és pszichológiailag nyilvánvaló differenciák mutatkoznak. Meg kell tanítanunk az európai edzőknek, hogy a női kosárlabdában speciális eszközökre is szükség van. Oktatnunk kell a trénereket, akik azután a játékosokat oktatják – jelentette ki Rátgéber László.

A 40 éves szakember jelezte, hogy tevékenyen részt kíván venni a FIBA Europe edzőképző kurzusában is, melynek kapcsán a szervezet külön linket hozott létre a weboldalán (www.fibaeurope.com/coaching).

– Vannak, akik menekülnek a női kosárlabdától, és vannak, akik az egész karrierjüket annak szentelik. Én az utóbbiakhoz tartozom – tette hozzá Rátgéber.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Krivokapicsot megműtötték

Milorad Krivokapicsot tegnap az új klinikán porccal megműtötte Varga Endre docens. A traumatológiai… Tovább olvasom