Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Remek évet zártak az NKM Szeged kajakosai, kenusai, evezősei - idénynyitót tartottak a székházban

Együtt vagyunk erősebbek - ezzel a szlogennel tartott támogatói csúcstalálkozót az NKM Áramszolgáltató Zrt. Klauzál téri székházában az NKM Szeged Vízisport Egyesület. Kajakosok, kenusok, evezősök, edzők, szponzorok vettek részt a sikersportágak idényzáró, de inkább már idénynyitó összejövetelén.
1. NKM Szeged. Így végződött a versenysport területén a kajakosok, kenusok éves rangsora. Emellett az evezősök is remek esztendőt produkáltak, például a magyar junior nyolcas szegedi tagokkal történelmi eredményt ért el a korosztályos világbajnoki hatodik hellyel.

– A teljesítmény a legfontosabb, amelyet a klub sportolói nyújtanak, ehhez kell nekünk a hátteret megteremteni 
– mondta dr. Szentkereszty Ákos, az NKM Szeged VE nyáron megválasztott elnöke, aki Dervarics Attilát követte a pozícióban. – A sport támogatása elengedhetetlen, nekünk pedig jó érzés, hogy a klub eredményes évet zárt, és az NKM nevet látják a világban. Az egyesületben több százan szállnak vízre nap mint nap, és közöttük vannak azok, akik titeket követnek majd a dobogó tetején, hallgatva a Himnuszt. Társadalmi minták vagytok, akik példát mutatnak a gyerekeknek, a fiataloknak, és ezt őrizzétek meg a jövőnek is. Jónak lenni jó, kiváló érzés, de ehhez sokat kell tenni. Ti sokat tesztek, ám még többet kell tennetek, hiszen ne feledjük: jövőre Szeged a házigazdája a kajakos, kenus olimpiai kvalifikációs vb-nek. Nekünk lejt majd a pálya.
Remek évet zártak az NKM Szeged kajakosai, kenusai, evezősei - idénynyitót tartottak a székházban. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRA
Ezután egy rövid videó elevenítette fel az év legfontosabb jeleneteit. Arany, ezüst, bronz a nyakban, centiméterek, utolsó lendület, kérdő tekintet a vízben, puszi, pacsi, ölelés a parton – mint egy egész estés kalandfilmben, úgy pörögtek a képek, az események a vásznon. A vége? Happy end. Több kilogrammnyi érem.

– Igazi csapatmunka van az egyesület esztendeje mögött – nyilatkozta Petrovics Kálmán, az NKM Szeged igazgatója, aki prezentációjában a versenyzők bemutatása mellett az edzők munkáját is igyekezett méltán kiemelni. – Minél többet tud valaki, annál többször érzi, hogy milyen keveset tud. Mi is így vagyunk ezzel: pontosan látjuk, hogy mennyi lehetőségünk van, de ugyanennyi a kihívás is.

Irányító, szervező, háttértámogató, hajócipelő, lelki támasz is egyben a klub szakmai vezetője, az egykori vb-második kajakos, Sík Márton.
Remek évet zártak az NKM Szeged kajakosai, kenusai, evezősei - idénynyitót tartottak a székházban. Fotó: Karnok Csaba - GALÉRA
– Büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen sikeres négy évet tudhat a háta mögött – vélte Sík Márton, aki elárulta: 2018-ban összesen 115 érem került szegedi nyakba. – Most meg kell állni, és végiggondolni: mi is a cél? Egy dobogós hely, egy szétlövés sikere, egy jó döntős szereplés az, amelyért ti, versenyzők lemondtok a hétköznapi ember életének meghatározó dolgairól.

– Vajon ki szokta megtapsolni magát, amikor jó eredményt ér el? Mert most mindenki megérdemli ezt a fajta öndicséretet. Mosoly, erő, motiváció árad belőletek, amely mindenkit inspirál – mondta végül Bally Attila, az NKM Áramszolgáltató és NKM Földgázszolgáltató vezérigazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pastor: Ez csapatmunka volt - A spanyol szakember szerint helyén kell kezelni a rangadósikert

Pastor: Ez csapatmunka volt - A spanyol szakember szerint helyén kell kezelni a rangadósikert
A spanyol mester, Juan Carlos Pastor boldog, de szerinte a legfontosabb, hogy helyén kell kezelni a Veszprém elleni győzelmet. Tovább olvasom