Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Remek helyen a makói SVSE

Mindössze három forduló van hátra az NB I-es sakkcsapatbajnokságból. A makói SVSE fennállása óta még soha nem volt hatodik a tabellán.
A 12 csapatos NB I-es sakkcsapatbajnokságban az elmúlt hét végén játszották a nyolcadik összecsapást. A Makói SVSE azt a Decset győzte le, mégpedig három erős játékosát nélkülözve, amely eddig előtte tanyázott a tabellán.

– Nem vagyok teljesen elégedett. Meg is magyarázom, hogy miért – mondta el meglepő véleményét Balázs Tibor szakosztályvezető. – Öt kulcsjátékos közül mindig volt néhány, aki nem állt a csapat rendelkezésére. A napokban össze is számoltam a hiányzásokat: Erdős Viktor és Volosin Vlagyimir kétszer, Butunoi Alexandru ötször, Grünberg Mihail négyszer, Reisz Tibor háromszor volt távol. Ha a tőlük elvárható pontok számának csak a felét veszem figyelembe, máris nyolccal többel rendelkeznénk, s ott lennénk a dobogós hely környékén. Egyébként bármennyire is meglepő, a legeredményesebb sakkozónk Domány Zsófia volt, aki a nyolc fordulóban 5,5 pontot gyűjtött. Kiemelném még a 16 éves Balog Tibor teljesítményét is, aki 4,5 pontot szerzett, s ezzel teljesítette a nemzetközi mesteri normát.

A szakosztályvezető ezután ismertette a csapaton belüli eredményességi sort: Farkas Tibor 8-ból 4, Szalai Kornél 8-ból 3,5, Butunoi 3-ból 2,5, Reisz 5-ből 2,5, Grünberg 4-ből 2,5, Vicsai Gábor 4-ből 2,5, Volosin 6-ból 4, Restás Péter 6-ból 2,5, míg Erdős 6-ból 2,5 pontot gyűjtött.

– Szerintem Emődi és Nagy Gy. szerepelt a vártnál egy kicsit gyengébben. A hátralévő három fordulóban a csapattól 15–16 pont megszerzését várom – magyarázta Balázs Tibor.

A Makói SVSE március 30-án a jelenlegi harmadik Paks, majd azt követően április 13-án a kiesés ellen küzdő BEAC, végül pedig május 18-án a 10. helyezett Statisztika ellen mérkőzik. Közben Erdős Viktor és Balog Imre résztvevője lesz a Plovdivban sorra kerülő felnőtt egyéni Európa-bajnokságnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hétvége sportműsora péntektől vasárnapig

Ezen a számos sportesemény várja az érdeklődőket. Tovább olvasom