Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Rengeteget dolgoztak: Juan Carlos Pastor és Bubori Kornél értékelte a MOL-PICK alapozását

Hazaérkezett a tíznapos szlovéniai edzőtáborból a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, amely erre a hétvégére szabadságra vonul, hétfőtől viszont ismét beindul a nagyüzem. A Roglán elvégzett munkáról Juan Carlos Pastor vezetőedzőt és Bubori Kornél erőnléti trénert kérdeztük.
Véget ért a felkészülési időszak legkeményebb tíz napja a MOL- PICK Szeged férfi kézilabdacsapata számára: a roglai edzőtábor. Ezekben a napokban az állóképességen és az erőfejlesztésen volt a hangsúly, amelyeken a csapat új erőnléti edzőjével, Bubori Kornéllal dolgoztak a játékosok, míg Juan Carlos Pastor vezetőedző a taktikai tréningeket vezényelte, a fizikai felkészülést kívülről felügyelte.

– Rengeteget dolgoztunk Szlovéniában – kezdte kérésünkre az értékelést Bubori Kornél, a MOL-PICK Szeged erőnléti edzője –, de ez normális, most kell felkészülnünk az előttünk álló feladatokra. Szeptembertől decemberig huszonhat tétmérkőzés vár a fiúkra, plusz a válogatott találkozók, ez azért nagyon komoly megterhelés – folytatta.

A komoly megterhelésből ízelítőt kaphattak Bodó Richárdék a szlovéniai Roglán, Buborit viszont többen jól ismerték már, hiszen a RedZone Sportban többen jártak nála funkcionális tréningen.
Sok időt töltött a súlyok között a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata Roglán. Fotó: MOL-PICK Szeged
Sok időt töltött a súlyok között a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata Roglán.
Fotó: MOL-PICK Szeged
– Az is fontos kérdés, hogy miként éreztem magam a csapat mellett, de fontosabb, hogy a játékosok hogy érezték magukat velem. Szerencsére gyorsan sikerült beilleszkednem a kézilabdások és a stáb közé is, amiben segítség volt, hogy többeket már ismertem az egyéni edzésekről – válaszolta az egykori NB II-es labdarúgó.
Bubori edzései hatásosak voltak, mivel az edzőtábor hatodik reggelén Mirko Alilovic és a csapat a mindenki által ismert zeneszámmal, a Killing me softly-val várták, ami szabadfordításban Ölj meg gyengédent jelent, a refrént pedig közösen énekelték.

Gyönyörű környezetben készülhettek a szegediek, a barangolásra viszont nem maradt sok idő.
– Láttam, amikor a csarnokhoz vezető folyosón sétáltam, hogy milyen szép a környék, de levegőn jóformán csak akkor voltam, ha futni mentünk a csapattal. Tesztelés, kiértékelés, tervezés, edzés volt a napi programom – mondta Kornél, aki a MOL-PICK kedvéért az U19-es magyar labdarúgó-válogatottat hagyta ott.

– Amikor megkeresett a klub, nagyon örültem neki. A kihívást úgy vállaltam, ha főállású erőnléti edzőként foglalkoztatnak, így az egész év során dolgozni fogok a fiúkkal – zárta élménybeszámolóját Bubori Kornél, akiről Juan Carlos Pastor vezetőedző is elismerően nyilatkozott lapunknak.

– Nagy lépést tettünk Kornél szerződtetésével, nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkájával. Az új játékosok minden szempontból próbáltak beilleszkedni a keretbe, az a célunk, hogy a pályán és azon kívül is egy csapatot alkossunk – nyilatkozta a spanyol tréner.

A MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata péntek délután érkezett haza, a hétvégén pihennek, hétfőtől azonban ismét kezdődnek az edzések, szerdán 17 órától pedig már edzőmeccs vár a Pastor-tanítványokra, a Budakalászt fogadják az újszegedi sportcsarnokban.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tenisszel emlékeznek Janka János doktorra

A jövő hétvégén, augusztus 10. és 12. között rendezik meg a már megszokott és szép hagyományokkal… Tovább olvasom