Sport

2013.09.06. 13:43

Román-magyar: mindenki csalódott, a korai gól sokkolt

Már a 2. percben gólt kaptunk, amit két szép találattal növeltek háromra a románok. Mi pedig mintha nem is lettünk volna a pályán.

nmgr

Rendőrség: nem történt bűncselekmény Konyáron

Sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt csütörtökön a hajdú-bihari Konyáron, amikor a település iskolája előtt megállt egy, a bukaresti román-magyar futballmeccsre drukkereket szállító autóbusz - közölte Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI megkeresésére szombaton.

Az MTI annak kapcsán kereste meg a rendőrséget, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) közleményben tiltakozott a szerintük Konyáron történtek miatt, és az ügy kivizsgálását követelték.

"Sajtóhírek szerint a Bukarestbe induló drukkerek egy újnácikból álló csoportja letért az autópályáról, bement Konyár községbe, és ott durván megfenyegették az iskola cigány származású tanulóit, levizelték az iskola épületét, majd elénekelték a székely himnuszt. Az iskola ajtaját a megrémült tanárok bezárták, a kisgyerekeket az asztal alá bújtatták. A kivonuló rendőrség ugyan igazoltatta az ott lévőket, de szerintük nem történt bűncselekmény" - olvasható a DK közleményében.

Az üggyel kapcsolatban Dobó Dénes arról tájékoztatott, hogy a rendőrségre szeptember 5-én 10 óra körüli időben érkezett bejelentés arról, hogy a konyári általános iskola előtti autóbusz megállóban megállt egy busz, arról többen leszálltak, énekelni kezdtek, majd közülük többen rágyújtottak.

A helyszínre érkező járőr és a helyi körzeti megbízott az iskola előtti megállóban igazoltatta az ott várakozó nem magyar honosságú autóbusz körül tartózkodókat. Az igazoltatott 26 személy elmondta, hogy Debrecenből tartanak a Románia-Magyarország válogatott labdarúgó mérkőzésre Bukarestbe, rövid pihenőre álltak meg a tanintézmény előtti megállóban, ahol elénekelték a magyar és a székely himnuszt - ismertette a részleteket.

A rendőrségi szóvivő közlése szerint "a helyszínen sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem történt, az autóbusz, utasaival együtt a rendőri igazoltatást követően a településről távozott és az ártándi határátkelőhelyen elhagyta az ország területét".

A rendőrség nem rendelkezik információval arról, hogy az autóbuszon utazók bárkit is megfélemlítettek volna, illetve, hogy az iskolába be akartak volna menni. Ilyen tartalmú feljelentés vagy bejelentés nem érkezett a rendőrségre. Az intézkedő járőr kérdésére a bejelentő közölte, hogy az autóbusz utasai az iskola irányába jogsértést vagy sértő magatartást nem tanúsítottak - közölte Dobó Dénes az MTI-vel.


Incidensek nélkül távoztak Bukarestből a magyar szurkolók

Incidensek nélkül távoztak Bukarestből a magyar szurkolók, akik a péntek esti román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtezőmérkőzésre érkeztek a román fővárosba - közölte szombaton az MTI-vel a Georgian Enache, a bukaresti csendőrség szóvivője.

A péntek esti meccs után a magyar szurkolókat csendőri biztosítás mellett buszokkal szállították a pályaudvarra. Sem útközben, sem a pályaudvaron nem történt rendbontás: a szurkolói különvonat incidens nélkül elhagyta a román fővárost, és azokat is elkísérték a város széléig, akik saját gépkocsival érkeztek - számolt be a szóvivő.

Az MTI kérdésére, hogy mi történt az előállított magyar drukkerekkel, Enache elmondta: egyetlen magyar szurkolót sem vettek őrizetbe, azok is elhagyták már Bukarestet, akiket különböző vétségekért megbírságoltak. Több magyar szurkolót kitiltottak a román stadionokból. "Ezeket az információkat továbbadtuk a szurkolókkal érkezett magyar rendőröknek is, akikkel kiválóan együttműködtünk" - tette hozzá a román csendőrség szóvivője.

Mircea Olaru, a román csendőrség országos parancsnoka szombaton sajtóértekezleten számolt be arról, hogy a pénteki román-magyar labdarúgó mérkőzés kapcsán 16 magyar drukkert egy évre kitiltottak a román stadionokból. Tizenkilenc esetben szabtak ki bírságot összesen 7300 lej (csaknem 500 ezer forint) értékben. A román hatóságok hatvan szurkolót állítottak elő, az egyik hazai drukkernél drogfogyasztást is megállapítottak.

Victor Ponta miniszterelnök közleményben gratulált a román rendőrségnek és csendőrségnek, amiért "példamutató módon" biztosították a közrendet a román-magyar mérkőzés alkalmával.

"A rendvédelmi szervek határozottan, mégis civilizált magatartással léptek fel a botrányt kereső szurkolók provokációival szemben, és bebizonyították, hogy Románia igazi európai ország" - fogalmazott a kormányfő.

Az MTI információi szerint egyetlen magyar szurkolót sem ért súlyosabb egészségkárosodás: a verekedések nyomán a sürgősségre bevitt magyar állampolgárok sérüléseit ellátták és már elhagyták a kórházat.

Péntek délután Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja, később a bukaresti Északi pályaudvaron a szurkolói különvonaton érkezett drukkerek is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel. Mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása után állították helyre a rendet. Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat.

A mérkőzés előtt verekedés tört ki a bukaresti Nemzeti Aréna lelátóin is: a magyar szurkolók megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A rohamrendőrök gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével szorították vissza a randalírozókat.
A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-s vereséget szenvedett péntek este Bukarestben a románok elleni világbajnoki selejtező mérkőzésen.

Mindenki csalódott, a korai gól sokkolta a csapatot

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a péntek esti világbajnoki selejtezőn a románoktól elszenvedett 3-0-ás vereség alkalmával néhány futballista nem tudott megbirkózni az atmoszférával.

A román sajtó a magyarok elleni győzelmet ünnepli

A magyar labdarúgó válogatott elleni román győzelmet ünnepelte szombaton a román sajtó, amely szerint „megkérdőjelezhetetlen" volt a román csapat fölénye Bukarestben világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

A Gazeta Sporturilor legnagyobb példányszámú román sportújság szerint a péntek esti meccset Románia már az öltözőben megnyerte, utalva ezzel Ciprian Marica korai góljára, amellyel a román válogatott a 2. percben vezetést szerzett. Az újság címlapján a Ria-Ria-Hungária rigmusra utaló szójáték olvasható úgy, hogy a Hungária szót a román "öröm" szóval (bucuria) helyettesítették.

A lap megállapítja, hogy 41 ezer néző által biztatott román válogatott „robbanékonyan" kezdett, és már a második percben vezetéshez jutott, majd Pintiliinek a 20 méterről vinklibe célzott bombalövése gyakorlatilag megpecsételte a találkozó sorsát, és Románia a pótselejtezőt érő második helyre lépett elő. A lap szerint a magyar szurkolók azzal a céllal jöttek Bukarestbe, hogy szétverjék a román fővárost, de végül megszelídítve távoztak.

A Pro Sport című újság azt emeli ki a mérkőzés kapcsán, hogy Victor Piturca román szövetségi kapitány „zseniálisan" választotta ki kezdő játékosait, akárcsak a cseréket, megállapítva, hogy péntek este Piturcának „minden összejött". A lap szerint Románia „három lépésből adott sakk-mattot" Magyarországnak.

Mindkét román szaklap megemlíti, hogy máris elkezdődtek a találgatások, kivel kell majd Romániának megmérkőznie az esetleges pótselejtezőn, és megállapítják, hogy Franciaország mindenképpen elkerülendő.

Az Adevarul című napilap szerint a románok simán legyőzték a magyarokat, és a hazaiak ellenfele egyetlen említésre méltó helyzetet sem hozott össze. Az Evenimentul Zilei szerint Marica, Pintilii és Tanase, a három gólszerző „megalázta" Magyarországot. A Romania libera tudósítása címében azt írta, hogy Románia „térdre kényszerítette" Magyarországot.

"Nem szeretném, ha magyarázkodás lenne, nem is bontanám ki az okokat, de ilyen hangulatban sok játékosom nem lépett még pályára. A román csapat lényegesen jobban játszott, mint Budapesten, gyakorlatilag ugyanazok a futballisták most teljesen másképp teljesítettek, mi pedig lényegesen gyengébbek voltunk" - nyilatkozta a szakember a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette: a második percben kapott gól döntően befolyásolta a mérkőzést, mint mondta ez "mélyre tolta a csapatot, mélyebbre, mint kellett volna..." Egy újságírói kérdésre reagálva ugyanakkor elmondta: az együttessel szemben nem lehet megkérdőjelezni, hogy előrelépett az elmúlt három évben, kapitánykodása ideje alatt.

"Nagyon sajnálom, hogy a velünk szimpatizálóknak, az ide utazó szurkolóknak és az otthon ülőknek csalódást okoztunk, kedden egy észtek elleni győzelemmel kárpótolnánk őket, ha lehet" - mondta Egervári.

Nem titkolta csalódottságát természetesen Dzsudzsák Balázs, a válogatott csapatkapitánya sem: "Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien eljöttek és így buzdították a csapatot. Nagyon nagy csalódást okoztunk nekik, nem tudom hogyan fogjuk kárpótolni őket, de azon leszünk, hogy egy picit szépítsünk majd ezen a dolgon. Ugyanakkor tudom, hogy ezt nem lehet, hiszen nekik ez volt a mindent vagy semmit mérkőzés, hogy ha utolsók vagyunk a csoportban, de itt nyerünk, akkor is náluk olyan, mintha továbbjutottunk volna. Itt csalódások sora ért most bennünket."

A Dinamo Moszkva szélsője elmondta: sajnos sok egyéni hiba volt a mérkőzésen, ráadásul szerkezetileg is "úton voltak" a játékosok, túl nagy területet hagytak a románoknak, amit ők ki is használtak. Ugyanakkor ő is elmondta, hogy a második percben kapott gól sokkolta az együttest, ezzel pedig "embereket lehet elveszteni".

"Most vállalnunk kell mindenféle támadást, és csöndben kell maradnunk, mert amit mondanak, arra nincs válasz" - mondta Dzsudzsák, aki újságírói kérdésre hozzátette, nem lenne meglepődve, ha az észtek elleni keddi összecsapáson alig lenne néző a Puskás Ferenc Stadionban. A vb-selejtezők hátralevő részével kapcsolatban elmondta, a kötelező mérkőzéseket - Észtország és Andorra ellen - hozni kell, ráadásul most már Hollandiából is el kellene hozni egy pontot.

A második percben hatalmasat hibázó Guzmics Richárd szintén nehezen talált szavakat a történtekre: "Nagyon nagyot hibáztam, sajnos nem tudom semmissé tenni. Azt beszéltük meg, hogy az első percekben próbáljuk meg átívelni a középpályájukat, ezt akartam tenni, de belsővel rosszul találtam el, ha bárhogy máshogy belerúgok egy jó nagyot, és kimegy a stadionból, az sem baj. Sajnos rosszul találtam el, ez pedig döntően befolyásolta a mérkőzést."

Némi meglepetésre Korcsmár Zsolt ezúttal a középpályán kapott lehetőséget, ám mivel a hazaiak a 31. percben már két góllal vezettek, Egervári Sándor taktikai okok miatt lecserélte a játékost, aki ráadásul sárga lapjai miatt nem szerepelhet majd kedden az észtek ellen.

"Taktikai lépés volt, amit elfogadtam. Sok volt a sérültünk, a szakmai stáb pedig így látta a legjobbnak, sajnálom, mert maradt még bennem, úgy érzem, jobb teljesítményre lettem volna képes. Nagyon csalódottak vagyunk, de szeretnénk ezt a két hetes időszakot egy keddi győzelemmel zárni."

A magyar válogatott hét fordulót követően a harmadik a D csoportban, két ponttal lemaradva a román csapat mögött. A románok kedden a törököket, a magyarok pedig az észteket fogadják, utóbbi gárda közel állt pénteken a bravúrhoz, ugyanis hazai környezetben a hollandok ellen értek el 2-2-es döntetlent, úgy, hogy a vendégek az utolsó pillanatban egyenlítettek.
Mindez azt vetíti előre, hogy a magyar válogatottnak három nap múlva is rendkívül nehéz dolga lesz.

Románia - Magyarország 3-0
Bukarest, Nemzeti Aréna, 50 ezer néző
Játékvezető: Alberto Undiano Mallenco (Roberto Díaz Pérez, Pau Cebrián Devis) - spanyolok

Románia: Tatarusanu - Matel, Goian, Chiriches, Rat - Bourceanu, Pintilii,
Torje,  B. Stancu,  Maxim - Marica

Magyarország: Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Lipták Zoltán, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt, Varga József, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel

A román Alexandru Bourceanu (k), valamint Vanczák Vilmos (b) és Koman Vladimir (j) a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek D csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2013. szeptember 6-án.

A magyar szurkolók "ki nem ugrál, büdös román" rigmussal, illetve "cigányozással" hergelték magukat a rendkívül fontos összecsapásra, de a házigazdák oldaláról sem maradt el a válasz, "kifelé, kifelé, a magyarokkal az országból kifelé" hangzott a legtöbbször. A kölcsönös tisztelet hiányzott, a románok elképesztő füttykoncertet adtak a magyar himnusz alatt, válaszul a vendég drukkerek háttal állva tüntettek a román himnusz közben.

Szinte el sem kezdődött a mérkőzés, amikor a románok már vezettek, igaz, Marica góljához Guzmics elképesztő hibája is kellett. Ettől megzavarodott a magyar csapat, de ezt a románok egy darabig nem használták ki. Bő negyed órának kellett eltelnie ahhoz, hogy Egervári Sándor együttese rendezze sorait, de a találkozót így is  a hazaiak irányították, volt, hogy egy percig passzolgatták körbe a magyar játékosokat.

A 31. percben egy távoli bombából növelték előnyüket a románok, a hazai ultrák - akik a kapujuk mögött helyezkedtek el - ennek már nem igazán örülhettek, a rendőrség ugyanis kiszorította őket a szektorukból.

Egervári Sándor nem várhatott a változtatással, védekező középpályását, Korcsmárt irányítóra, Hajnalra cserélte.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a románok kedvükre adogattak, nem erőltették a támadásokat. A magyarok ritmustalanul futballoztak, a párharcok jelentős részéből vesztesen kerültek ki. A 68. percben Stancu dönthette volna végleg el a három pont sorsát, egyedül vezethette Bogdánra a labdát, de a magyar kapus óriási bravúrral hárított. Néhány pillanattal később ismét csak rajta múlt, hogy nem született meg a házigazdák harmadik gólja.

A magyar csapat a hajrára sem tudott kellőképpen felpörögni, ráadásul Tanase is betalált, így a vendégek kilátástalan játékkal, sima vereséget szenvedtek.

"Sajnos nem tudtuk megvalósítani, amire készültünk - kezdte gyorsértékelését Egervári Sándor szövetségi kapitány. - Nyilván ehhez kellett egy nagyon korai, súlyos egyéni hibából kapott gól. A román válogatott ma este a játék minden tekintetében felülmúlt minket."

"Ami a célunk volt, azt elértük, ezzel a győzelemmel megnőttek az esélyeink a második hely megszerzésére - jelentette ki a román szakvezető, Victor Piturca. - A mérkőzés nagyon jól sikerült, nem akarok dicsekedni, de ez az eredmény magáért beszél, szinte tökéletesen játszottunk. Ugyanakkor még nem örülhetek maradéktalanul, hiszen a törökök elleni meccs hátravan. Úgy gondolom, azt a találkozót is meg fogjuk nyerni, és akkor meglesz a második hely."

A románok a győzelmükkel megelőzték a magyarokat, s a második helyre léptek előre a D csoportban. Egervári Sándor együttese - amelynek hátránya így két pont a románokkal szemben - kedden az észt csapatot fogadja a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott több mint 32 éve nyeretlen a románok ellen, ráadásul idegenben csaknem ötven éve nem tudott győzni.

Tudósítás:

Nagyon messze állt ez a meccs attól, ahogyan azt sokan elképzeltük. A válogatottunk úgy kapott ki 3-0-ra, hogy nemhogy a győzelemre, de a gólszerzésre sem volt esélye. Marad a csodavárás és a matek.

92. perc: Vége a mérkőzésen. Sajnos azt kell mondanunk, hogy jobb is ez így.

90. perc: Hoban középre tartó fejesét fogja Bogdán.

88. perc: A román cserék csak összehoznak egy gólt... Hobantól kap labdát Tanase, aki jól veszi át a labdát, bejön a megkerülős csel is, és 16-ról pontosan, erősen a bal alsóba lő. 3-0

86. perc: Szabics Imre pályára lépése az utolsó csere a meccsen. Koman hagyta el a pályát.

82. perc: Kapunk egy szabadrúgást a kapuval szemben, jó 24 méterről. Szalai nem találta el a kaput.

77. perc: Marica lejön, Hoban jön a pályára.

74. perc: Böde vezeti be a labdát a tizenhatoson belülre, azonban a lövését blokkolni tudják.

70. perc: Popa lép ki a leshatárról (de nem volt lesen), elfekteti Bogdánt is, ám végül a kapusunk fekve is hárítani tud.

68. perc: Koman veszít labdát a középpályán, Stancu vezetheti a labdát egy az egyben Bogdánra. A 2. percre kísértetiesen hasonlító szituáció végén a magyar kapus, Bogdán Ádám óriásit véd.

67. perc: Lovrencsics érkezik Varga helyett a pályára.

64. perc: Maxim helyett Popa a pályán.

60. perc: Vanczák szerelése sárgát ér, ráadásul meg is sérül a magyar védő.

58. perc: Torje helyére Tanase érkezik.

55. perc: Dzsudzsák próbálja meg belsővel egyből a kapura emelni a beadást a hosszún, de nagyon fölé megy a próbálkozás.

50. perc: Böde csúsztatja meg a labdát Tatarusanu elől, ám kaput nem talál.

48. perc: Bourceanu kap sárgát - Mallenco nem díjazza a lerántást ezúttal sem. Varga volt a szenvedő fél.

A román Ciprian Marica (b2) gólt lő Bogdán Ádám (j) kapujába a magyar Vanczák Vilmos (b) és Guzmics Richárd (b3) között a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőinek D csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2013. szeptember 6-án.


45. perc: Vége az első félidőnek.

Határozatlanok vagyunk, lassúak, pontatlanok és sajnos nem nagyon látszik az elképzelés a csapatunk játékában...

43. perc: Vanczák beadása Bödének nem túl jó, de mivel beleér, ezért Szalainak sem lett jó.

41. perc: Kádár is távolról próbálkozik, a lapos próbálkozás azonban elmegy a kapu mellett.

40. perc: Hajnal lő harmincról: a középre szálló löketet Tatarusanu üti kapu fölé.

34. perc: Korcsmár helyére Hajnal érkezik.

31. perc: Pintilii 26-ról kicsipkézi a bal felsőt. Óriási gól. 2-0

30. perc: Dzsudzsák-Szalai-Böde összjáték végén a Fradi csatára már a tizenhatoson belülre jut, de szerelni tudják.

26. perc: Guzmics gyönyörűen szereli a tizenhatosunkon belül Stancut.

25. perc: Pintilii lövését feljegyezzük ugyan, de szerencsére nem volt túl veszélyes.

20. perc: Nagyon bizonytalanok vagyunk, többször is labdát veszítünk. Még jó, hogy a románok nem akarnak jobban ránk jönni.

14. perc: Korcsmár kap sárgát lerántásért. Maxim szabadrúgása a kapu fölé száll.

10. perc: Varga lövése megy mellé. Nem is volt túl erős...

6. perc: Román szöglet román szögletet követ. Stancu lövését Bogdán fogja magabiztosan.

2. perc: Marica csap le Guzmics eladott labdájára, egy az egyben jöhet Bogdánra, aztán a tizenhatosról elgurítja a magyar kapus mellett a kapu jobb oldalába. 1-0

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

Rendőrök csapnak össze a magyar szurkolókkal a román-magyar világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés előtt a bukaresti Nemzeti Stadion lelátóján 2013. szeptember 6-án, miután a szurkolók felborították a két tábort elválasztó fémkordont.


Balhé a lelátón

Verekedés tört ki a magyar szurkolók szektorában a 20 órakor kezdődő román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtező előtt.

A vendég drukkerek megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A helyi biztonsági erők megpróbálták őket visszatartani, de kevés sikerrel jártak, a rohamrendőrök viszont néhány pillanat múlva megérkeztek, és gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével visszaszorították a randalírozókat.

A rendőrség ezután sorfalat alkotva figyelte a magyar szurkolókat.

Két csatárral kezd a magyar csapat

Két csatárral, Szalai Ádámmal és Böde Dániellel áll fel a magyar labdarúgó-válogatott a Bukarestben 20 órakor kezdődő, románok elleni világbajnoki selejtezőn.

Egervári Sándor szövetségi kapitány bő egy órával a mérkőzés előtt hozta nyilvánosságra a kezdő tizenegyet, amelynek érdekessége még, hogy Korcsmár Zsolt ezúttal a középpályán kap majd helyet, a védelem közepén pedig Guzmics Richárd és Lipták Zoltán szerepel majd.

A magyar válogatott kezdőcsapata:
Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Guzmics Richárd, Lipták Zoltán, Kádár Tamás - Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt, Varga József, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám, Böde Dániel


Fokozatosan engedik be a magyar szurkolókat

Fokozatosan, nagyjából százfős csoportokban engedik be a bukaresti Nemzeti Stadionba a magyar drukkereket, akik a 20 órakor kezdődő románok elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőre érkeztek.

Az MTI érdeklődésére néhány drukker elárulta, rendkívül fárasztó, több mint 18 órás vonatút után érkeztek meg a román fővárosba, amelynek pályaudvarán kisebb atrocitás is történt a helyi hatóságokkal.

Ugyanakkor olyan magyar szurkolói csoportokkal is lehetett találkozni, akik már szerdán nekivágtak az útnak, és csak a péntek délelőtti órákban érkeztek meg Bukarestbe.

Ez meg is látszott néhány piros-fehér-zöldbe öltözött drukkeren, ugyanis a magyarok számára kialakított szurkolói zónában - ahonnan kisebb, nagyjából százfős csoportokban engedik a drukkereket a stadion bejáratához - többen alvással próbálják kipihenni magukat az esti összecsapásra.

A bejutás előtt minden szurkolónak rendkívül alapos átvizsgáláson kell átesnie, ráadásul a helyi biztonsági emberek magyar tolmács segítségével minden egyes zászlót vagy transzparenst ellenőriznek, és azt a legkisebb hiba - túl nagy vagy esetleg provokáló jellegű felirat - esetén azonnal elkobozzák...

A találkozó magyar idő szerint 20 órakor kezdődik, Egervári Sándor szövetségi kapitány várhatóan egy órával a kezdő sípszó előtt hozza nyilvánosságra kezdő tizenegyét.

Négy magyar szurkolót szállítottak kórházba

Három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba pénteken Bukarestben - közölte pénteken a Mediafax román hírügynökség.

A hírügynökség szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont már a bukaresti Északi pályaudvaron rosszul lett. Oda érkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkolót szállított Bukarestbe. A pályaudvaron a szurkolók egy része összecsapott a román csendőrökkel.

A román rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó. Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot.

Betörték egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét

Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén - közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség.

"Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen" - mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő.

Bukarest központjában egy, a csoporttól leszakadt magyar szurkolót vertek meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak - közölte a Mediafax hírügynökség.

Összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja

Összecsapott a csendőrökkel pénteken Bukarest történelmi belvárosában az esti labdarúgó világbajnoki-selejtezőre érkezett magyar szurkolók egy csoportja.

A román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük.

A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről.
A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

Túl az utolsó edzésen az Egervári-csapat

Pénteken délelőtt megtartotta utolsó edzését az esti, románok elleni világbajnoki selejtező előtt a magyar labdarúgó-válogatott.

Egervári Sándor szövetségi kapitány ismertette a játékosokkal a kezdőcsapatot, amelyet azonban csak közvetlenül a 20 órakor kezdődő találkozó előtt hoz nyilvánosságra.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a reggeli után az együttes a Steaua régi stadionja felé vette az irányt, a megérkezést követően a szakvezető kihirdette a kezdő 11-et, majd egy utolsó taktikai megbeszélésen ismertette mindenkivel a feladatát, illetve a szoká
sosnál hosszabban beszélt a bukaresti találkozó jelentőségéről.

A délelőtti átmozgatáson minden játékos fakultatív módon vett részt, voltak, akik ügyességi játékot, célba rúgó versenyt rendeztek, mások a kapura lövéseket gyakorolták.

Közben a technikai értekezleten hivatalossá vált, hogy a hazaiak sárga szerelésben, a magyarok pedig piros-fehér-zöld színösszeállításban lépnek pályára.

Az ebédet követően csendes pihenőt tartanak a kerettagok, azt követően pedig elindul a csapat a meccs helyszínére, a Nemzeti Arénába.

Az újságírók meccsét a házigazdák nyerték

A péntek esti román-magyar világbajnoki selejtező előtt a hazai, illetve a Bukarestből tudósító vendég újságírók találkoztak egymással barátságos futballmérkőzésen: a sportszerű összecsapást a románok nyerték meg 6-2-re.

A találkozó előtt Mircea Sandu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke, az Európai Labdarúgó Szövetség végrehajtó bizottságának tagja köszöntötte a játékosokat, majd elvégezte a kezdőrúgást.

A kétszer húszperces mérkőzésen végig az a hazai csapat irányított, amely tavaly megnyerte az újságírók számára kiírt olimpiát.

A magyar együttes góljait Gazda Árpád és Göbölyös Gábor szerezte.
A magyar-román vb-selejtező magyar idő szerint 20 órakor kezdődik a bukaresti Nemzeti Stadionban.

Magyar szurkolókat állítottak elő Bukarestben

Öt magyar szurkolót előállított péntek hajnalban Bukarestben a helyi rendőrség, miután összetűzésbe keveredtek egy román csoporttal - közölte a Mediafax hírügynökséggel Razvan Popa rendőrségi szóvivő.

Beszámolója szerint az incidensre a történelmi belvárosban (ahol szórakozóhelyek százai működnek), hajnali fél négykor került sor, egy 30 fős magyar drukkercsoport és egy kisebb létszámú román társaság üvegeket dobált egymás felé.

"Az összetűzés nyomán öt magyar szurkolót átadtak a 10-es számú rendőrőrsnek, egy románt pedig megbírságoltak csendháborításért." - mondta a szóvivő, hangsúlyozva, hogy a (bukaresti főpolgármesteri hivatalhoz tartozó) helyi rendőrség rendfenntartói és közlekedésrendészei folyamatosan járőröznek a történelmi belvárosban, 12 lovasrendőr pedig a bukaresti Nemzeti Aréna körül teljesít szolgálatot, ahol 20 órától rendezik a román-magyar labdarúgó világbajnoki-selejtezőt.

A Mediafax szerint a Bukarestbe tartó különvonaton érkező magyar szurkolók sörös dobozokat és petárdákat dobáltak a peronra éjjel fél kettőkor, amikor a szerelvény megállt Aradon, és a hatóságok megkezdték a határellenőrzést. A beszámoló szerint a szurkolók egyike kijelentette: "12 ezer doboz sörünk van". A kirándulócsoport vezetője hangosbemondón kérte a drukkereket, hogy ne szálljanak le a vonatról, maradjanak csendben és viselkedjenek civilizáltan az útiokmány-ellenőrzés alatt - közölte a román hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!