Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Rossz volt a csillagok állása

Akár azt is mondhatták vasárnap este a Pick Szeged kézilabdásai, hogy Valladolidban számukra rossz volt a csillagok állása. Most a Tisza-partiakat nem lehetett azzal vádolni, hogy hiányzott a győzni akarás, a győzelemre törekvés, a tudás maximális kihozása. A sors azonban úgy intézte, hogy a szerencsésebb spanyolok jussanak a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.
Muratovics és Jovanovics csatája. Fotó: MTI
Órákkal a Valladolid–Pick Szeged BL-mérkőzés lefújása után sem tudtak napirendre térni a történtek felett. Annyi ha kezdetű mondat hangzott el, hogy szinte követhetetlen volt. Bajusz Sanyi magát hibáztatta, s többször is visszajátszotta képzeletben a mérkőzés utolsó perceit, s mindig arra a megállapításra jutott, hogy talán jobb lett volna, ha elvállalja a lövést, s nem bízza azt Jovanovicsra, aki elpuskázta a lehetőséget.
Ratko Djurkovics értetlenül állt a játékvezetőknek vele szemben mutatott ellenszenvével.

– Egy-egy hiba óhatatlanul is közbecsúszik az agresszív védekezéskor. Azonban amikor engem háromszor is kiállítottak, akkor egyszer sem volt olyan szituáció, amiért két percet kellett kapnom. Úgy tűnik, nem voltam nekik szimpatikus – mondta a beállós, aki amíg a pályán volt, kiválóan semlegesítette a spanyolok belső hármasát.

A csapat legszomorúbb tagja egyértelműen Ilyés Ferenc volt, aki nagyon rossz hibaszázalékkal használta ki a lehetőségeit, és szinte szétforgácsolta a hazaiak kapuját.
– Ugye érthető, hogy le vagyok törve? Hiszen arról szó sincs, hogy nem akarok, de valahogy nem jön össze semmi. Valószínűleg még jobban kellene koncentrálnom.

Érdekes összehasonlítást tett Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke, aki azt mondta, hogy a Valladolidban hét találatig jutó Muratovics fizikálisan kicsit még Ilyés mögött van, de játékstílusban, akaratban, önbizalomban és főleg vállalkozó kedvben a magyar válogatott előtt jár.

Szóljunk néhány szót a sérültekről is. Először is Kurtes edző még tegnap reggel is erősen sántított: a jobb vádliját fájlalta. A trénernek a kispadról történő hirtelen felugráskor keletkezett a sérülése.
– Egyelőre erős húzódásra gyanakszom, de az is lehet, hogy beszakadt az izom. Ezt azonban csak tüzetesebb vizsgálat derítheti ki – mondta a csapatorvos, Szabó István.
– Hogy fáj-e a lábam? – kérdezett vissza Bendó Csaba, aki fogát összeszorítva játszotta végig a mérkőzést. – Nemcsak hátul a hajlat, hanem a térdem is nagyon fáj, ugyanis ráestem, pontosabban fogalmazva amikor ellöktek – mondta a jobbszélső, akinek csere híján végig a pályán kellett maradni.
– Katasztrofális állapotban van a derekam. Elmúlt az injekció hatása, visszatért az a nagyon erős és kellemetlen fájdalom. Egészen biztosan nem tudok már ezen a héten játszani – jelentette ki Nenad Puljezevics, aki mindenki szerint ismét csúcsformában védett. A számítások szerint ötven százaléknál jobb teljesítményt nyújtott.

Bár néhány esetben lehet vitatkozni, hiszen a szubjektum sem hiányzott a spanyol kollégából, de érdekes lehet, hogy egy kívülálló hogyan értékelte a Pick Szeged játékosainak teljesítményét. A Marca című országos sportnapilap tegnapi lapszámában a mérkőzésről szóló tudósításában osztályozta a két csapat játékosait (0-tól 3-ig osztották a jegyeket). Íme: Puljezevics 3, Bendó 3, Djurkovics 1, Krivokapics 2, Ilyés 0, Jovanovics 0, Vadkerti 2, Herbert 2, Bajusz 1, Matics 2, Mezei 1. A spanyoloknál Garabaya és Delgado hármast kapott, a kettesek: Parrondo, Antonio, Lorger, Muratovics és Fernandez. A Valladolidban az egy kiállítással rendelkező Lopez kapott 0-s osztályzatot.

Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke csak dicsérő szavakkal minősítette a csapat játékát. Kiemelte többek között, hogy mindenki bebizonyította, így is tud játszani, ezért az elnökség a jövőben is hasonló teljesítményt vár. Nem is olyan sokára bebizonyíthatják a Pick-játékosok, hogy megfogadták a vezető szavait, hiszen holnap 15 órakor a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében hazai pályán fogadják a Tatabánya gárdáját.
Aki kíváncsi a Pick valladolidi BL-meccsére, az ma 21 órától megnézheti a Szeged VTV-n.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A sÖrdögök jutottak a mennybe

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata a Soproni sÖrdögök… Tovább olvasom