Délmagyar logó

2019. 07. 16. kedd - Valter 13°C | 26°C Még több cikk.

Sahin-Tóth: munka és tőke kell

A februári tisztújító közgyűlés óta dolgozik a CSLSZ szakmai alelnökeként Sahin-Tóth Dezső. Az utánpótlásképzésért is felelős szakember szerint Csongrád megyében pezsgő labdarúgóéletre lenne szükség, amelyet azonban csak összefogással lehet elérni.
- Tíz éve kezdtem el fiatalokkal foglalkozni, az akkori, ötéves gyermekekből álló csapatomból Bécsi Botond, Környei Bence, Rózsa Dániel és Mészáros László még ma is tagja az SZVSE-Gyálarét utánpótlásának – mondta a kezdetekről Sahin-Tóth Dezső, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség szakmai alelnöke. A kezdetben a Rendőr TE, majd egy együttműködésnek köszönhetően az SZVSE-Gyálarét csapatainál is dolgozó szakembernek komoly céljai vannak a megyei utánpótlásban.

– Az első és legfontosabb feladatunk az, hogy a megyében játszó tehetségeket ne hagyjuk elkallódni. Mivel Csongrád megyében nincsen élvonalbeli együttes, sok játékos nagyon fiatalon élvonalbeli klubokhoz igazol, örökre elhagyja Szegedet, Makót, Vásárhelyt. Éppen ezért kezdtük el a megyeválogatottak szervezését: a 11-től a 23 éves korosztályokig szeretnénk összehozni a legjobbakat. Jelenleg az U15-ös korosztály találkozik rendszeresen, de szeretnénk, ha minden csapat legalább heti egy edzésre és mérkőzésre össze tudna verődni – mondta Sahin-Tóth Dezső.

A szakember szerint éppen ezért fontos, hogy minél nagyobb utánpótlásbázist alakítsanak ki a megyében, amelyhez elsősorban munkára és tőkére van szükség a létesítményrendszer és a versenyeztetés kialakításához.

Sahin-Tóth Dezső a pezsgő futballéletért dolgozik. Fotó: DM/DV
Sahin-Tóth Dezső a pezsgő futballéletért dolgozik.
Fotó: DM/DV

– Munkában nincs hiány, hiszen dolgozunk a célokért, és igyekszünk is a szükséges anyagi hátteret előteremteni – fogalmazott. A megyei szövetség egyik ilyen lépése volt, hogy az U9-es és U11-es korosztályok közötti (talán túl) nagy lépcsőfokot áthidalta: kiírt egy olyan bajnokságot, amelynek segítségével a 9 éves fiataloknak a félpályás után nem egyből egészpályás bajnokságban kell szerepelniük, hanem egy átmeneti, a két 16-os között húzódó területen futballozhatnak.

– A szolgáltató CSLSZ jegyében az új bajnoki sorozatok szervezése mellett igyekszünk segíteni a csapatoknak a pályázatok beadásában, évente legalább egy szakmai napot tartani az edzőknek, és már kialakítottuk a sportorvosi rendszert is. Pezsgő labdarúgóéletet szeretnénk Csongrád megyében létrehozni, amelyhez azonban közös akaratra is szükségünk van – tette hozzá Sahin-Tóth Dezső.

Nagy harc lesz

Ezúttal Sahin-Tóth Dezsőt kértük meg, harangozzon be egy érdekesnek ígérkező összecsapást az Arany Ászok labdarúgó megyei I. osztály hétvégi fordulójából. – Az Ásotthalom–SZVSE-Gyálarét vasárnap 17 órától sorra kerülő meccsre fogok kilátogatni, ahol nagy harcra számítok. Véleményem szerint a hetedik helyen álló hazaiak az egyik legjobb csapat a bajnokságban, ám az SZVSE-t is képesnek tartom egy idegenbeli bravúrra. Talán annyi részrehajlás elfogadható, hogy én az SZVSE-nek fogok drukkolni – mondta Sahin-Tóth Dezső.

Olvasóink írták

 • 4. Feyd 2010. június 04. 13:11
  „Dezső nem bízunk benned!

  HAJRÁ SZEGED”
 • 3. ultra 2010. május 29. 22:54
  „Dezső bízunk benned!

  HAJRÁ SZEGED”
 • 2. eldorádó 2010. május 29. 21:16
  „Nagy harc lesz

  OTP-Csányinak mi a véleménye a megyei szövetségekről?”
 • 1. lila 2010. május 29. 20:20
  „Remélem minél többen melléállnak a labdarúgás ügyének! Laczkó Zsolt ott van a németek elleni keretben.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda szállítóból hős lehet

A szegedi Maty-éren tegnap az 1000 és 500 méteres elő- és középfutamokkal megkezdődött a Mol sík… Tovább olvasom