Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 14°C Még több cikk.

Sajermann Nóra: színház és félmaraton

Szeged - Sorozatunkban sportolókkal, sportvezetőkkel beszélgetünk – kicsit másként. Sajermann Nóra neve talán nem közismert, a 21 éves lány azonban világbajnok tekésként sok dicsőséget szerez a Szegedi Tudományegyetemnek.
– Közismert, hogy remek dolog szegedi egyetemistának lenni, a tanulás mellett ugyanis a szórakozásra is marad idő. Egy sportolónak mennyi jut ebből?
– Az SZTE JGYPK testnevelő-edző szakán tanulok, ahol elméleti és gyakorlati képzéseink is vannak, emellett sokat edzek önállóan az újszegedi teke- és bowlingcentrumban, úgyhogy nem unatkozom. Azért jut idő a bulizásra is, a keddi tesis bulikat például nagyon szeretem.

Sajermann Nóra
Sajermann Nóra
– Erős évfolyam az önöké.

– Jó páran sportolunk versenyszerűen. Velünk kezdett az egykori Pick- játékos Grünfelder Péter, valamint a röplabdás Csányi Dániel is, míg lakótársam, Békefi Beatrix kosárlabdázik, korábban Szegeden, jelenleg Kecskeméten játszik.

– Más sportággal sosem próbálkozott?
– Nem igazán. Mivel szüleim egy kocsmát üzemeltetnek, amikor építettek mellé egy tekepályát, azonnal beleszerettem a játékba.

– Testvérének, Gergőnek is jól megy mostanában.
– Persze, hiszen ikrek vagyunk. Ő nyáron igazolt a Szegedi TE-hez, ami azért érdekes, mert hét közben főleg Budapesten készül. Amikor meccs van, én Szegedről Pestre utazom a klubomhoz, a Rákoshegyi VSE-hez, ő pedig jön Szegedre. Emiatt keveset találkozunk, csak péntekenként vagyunk együtt, de mindennap beszélünk, hol telefonon, hol Skype- on, hol Facebookon.

– Mit szeret még Szegedben?
– Az egész város magával ragadott, és másodévesként már egész jól ki is ismerem magam. Azt sajnálom, hogy a színházban még nem voltam, mert Pesten a családdal rendszeresen járunk különböző előadásokra. Tetszik, hogy Szeged nem olyan hatalmas, mint a főváros, hamar el lehet jutni mindenhová. Szeretek futni járni esténként, de nem csak kedvtelésből: komoly célom, hogy áprilisban teljesítsem a félmaratoni távot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rövidpályás gyorskorcsolya vb: négy magyar Sanghajban

Négy magyar versenyző áll rajthoz Sanghajban a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon. Tovább olvasom