Délmagyar logó

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 16°C | 25°C Még több cikk.

Sándorfalva: a futball és az ifjúság városa

A Csongrád megyei utánpótlásbázisokat bemutató sorozatunk e heti részében a Sándorfalvi Utánpótlás Közhasznú Sportegyesülethez látogattunk el.
Fiatal klubról van szó, hiszen 2009 januárjában alakult a Sándorfalvi UKSE.

– A polgármesterünk, Kakas Béla a fejébe vette, hogy Sándorfalvából a sport és az ifjúság városát építi ki. Bő két éve kezdődött, és jól haladunk – mondta az egykori kapus, a Sándorfalvi UKSE elnöke, Barna István. – Készül a bányató, alakítják a strandot, tervben van egy újabb futballpálya építése, szóval minden afelé halad, hogy Sándorfalva tényleg vonzó hely legyen az ifjúságnak. Ebbe a törekvésbe pedig tökéletesen beleillik a klubunk. Már van ovis csoportunk, és megvan a piramis egészen a nagycsapatig. Az önkormányzat és Kakas Béla mindenben a segítségünkre van, maximálisan támogat.

A különböző korosztályok közül az U13-as és az U15-ös csapat az országos kiemelt bajnokságban, az NB II Keleti csoportjában szerepel: a fiatalabbak erős középcsapatot alkotnak, az idősebbek viszont tavaly ezüstérmesek lettek a gyulai Grosics akadémia mögött, most pedig szintén másodikak, a Szolnok előzi meg őket.

Sándorfalván ideális körülmények között edzhetnek a fiatalok a futballpályán, nem véletlenül népszerű a sportág. Fotó: Karnok Csaba
Sándorfalván ideális körülmények között edzhetnek a fiatalok a futballpályán, nem véletlenül népszerű a sportág.
Fotó: Karnok Csaba

– A hét-, kilenc-, tizenegy évesek a Bozsik-programban vesznek részt, több tornát is nyertek már a környék települései között. Nemcsak a városi gyerekekben gondolkodunk, hanem ahogy az alapfeladataink között szerepel, azokat is szívesen befogadjuk, akik különböző okok miatt máshol nem tudnak futballozni. Kiskundorozsmai, szatymazi, zsombói, balástyai, illetve szegedi gyerekek is járnak hozzánk. Több mint százötven regisztrált gyerek tartozik a klubhoz, akikkel a következők foglalkoznak: Molnárné Sacika, dr. Tóth János, Pigniczki Zoltán, ifj. Gonda László, Gonda László, Hegedűs András, Szűcs Dénes. Az idősebb Gonda László a szakosztály-igazgatónk, nagy szerepe van abban, hogy a sándorfalvi utánpótlás két éve januárban létrejött, illetve hogy már itt tarthat.

A hosszabb távú sándorfalvi terveket már ismerjük, és a rövidet is megosztotta velünk az elnök.

– Három-négy éves célunk, hogy elkezdődjön a mostani U17-es és U19-es korosztályú fiatalok folyamatos beépülése a nagycsapatba. Éppen ezért fontos, hogy ők is bekerüljenek az országos vérkeringésbe, a kiemelt bajnokságokba – jegyezte meg végül Barna István.

Olvasóink írták

 • 8. zfecaN1 2011. május 22. 20:46
  „Borcsa25 ! Te ugynézki jól ismered dr Tóth Jánost nekem is bejön az a szellemiség amit ő képvisel , aki mást állít az vagy hülye vagy szellemileg alul táplált. ő nem szokott a gyerekekkel csunyán beszélni , sőt inteligensen !”
 • 7. borcsa25 2011. május 21. 20:47
  „Puskásöcsi!
  Tóth János évekig volt a fiam edzője, és soha nem "anyázott"! Nem tudom, honnan veszed ezt a badarságot? Valószínűleg másik korosztály edzését láttad, akiknek Bóka volt az edzőjük. Na, tőle aztán hallhattál cifra dolgokat! Jánosnak már az intelligenciája sem engedi meg, hogy úgy beszéljen egy gyerekkel...”
 • 6. kcs64 2011. május 21. 00:21
  „Puskásöcsi !
  Te azokat az embereket , becsmérled , akik a Magyar Labdarúgás , Csongrád Megyei focinak a legnagyobbikai ! Nézzélmárszét kik azok. aki a focibol él(Sahin-Tóth,Halkó ......stb) Miért azokat bántod akik csinálnak valamit, lehet minden embernek ,gyenge pillanatai, de a pozítivum sokkal nagyobb, amit te , fenhangon említesz. Miért nem , említed a CSLSZ fegyelmi biz . tagját aki verekedik Röszkén. Vagy a mérhetetlen pénz behajtást az, elit csongrád megyei (volt) egyesületnél(TV) szülők terhére. Sajnálom , hogy a tudatod , csak addig terjed, hogy ezen emberek negatív oldalát tudod említeni , Próbáld meg a pozitív eredményeit ennek a két embernek , emíteni és a pozítívum sokkal nagyobb , mint te leirtál ! Gondolkodj ki hasznos CSLSZ berkeinbelül , a haszonlesök , vagy azok akik tesznek is valamit!?”
 • 5. zfecaN1 2011. május 20. 23:38
  „Egy álmot megvalósítani, nagydolog.
  Azok akik ezért sokatesznek megsüvegelhetök ! Minden telepűlésen a vezetök értékrendjét a közösség komplesz felépítésére való törekvés kell hogy jellemezze. Az hogy a felnőtt csapat a N1 legyen az utánpótlás csapatokat megfelelően versenyeztetni kelll, erre áldozni tudatosan ,előre f!elépítve ,megondoltan cselekedni kell .Ami fontos van még idő , hogy az első , vagyis a M I-es csapat megvalótsítsa azt, hogy kettő, három éven bellül , egy osztályal feljebb lépjen . Tudatos utánpótlásneveléssel ez megodható ,az sajnálatos hogy más sporták még nem vert gyökertet, a településen, de aki figyelemmel követi azt a törekvést ,melyet a település vezetöi tesznek az Csongrág Megyében egyedülálló. Több sportágat fejleíszteni probálnak( tenisz,kosárlabda.kézilabda ,atlétika...stb) Sok sikert kívánok ahhoz, hogy Sándorfalván akár egy , de több sportágban, kimagasló eredményeket érjenek el !! Mindezhez sok sikert kívánok Sándorfalva város sportszerető település vezetőinek. és azoknak akik élnek, halnak egy település sikeres sportjá-ért !”
 • 4. retroboy19 2011. május 20. 23:00
  „Na ez érdekes cik!!!Megye 1-ről beszélünk ide kell nagy utánpotlás bázis???
  A másik itt Csondgrád megyében nincs élvonalbeli labdarugás csak Nb3-ba kergetik a labdátt!!!
  Elhiszem hogy vannak fiatal tehetséges játékosok de ha elérik a 18-20 éves kort akkor utánna hol fognak játszani pláne ennyien?? Mindenki a felnőttcsapattba??Megye 1 felnőtt csapatt nem lehett cél egy gyerek számára, de játékosmegfigyelők meg nincsennek pláne nem egy Sándorfalva mecsre kiváncsiak!!!Akiből meg lesz valami az meg ugy eltünik a megyéből ahogy csak tudd!!!Na ezt mondja meg valaki kinek éri ez meg????
  Egy pozitivum van az hogy a gyerekek mozognak és jo közösségbe vannak, és nem csavarognak az utcán!!
  Az edzőknek meg oda kellene figyelni ,hogy hogyan beszélnek a fiatalokkal mert a gyerekek a velük ért szidalmakatt kiabálást trágár szövegkett nem felejtik el ,és nem kellene az olyan fiataltol is elvenni a lehetőségett aki nem annyira ügyes kis játékos mint a társai!!
  Az edzőknek Kivánok kitartástt nagy türelmett és odafigyeléstt kitartást,és eredményekben gazdag évekett!!”
 • 3. stevens 2011. május 20. 14:08
  „orhidea !
  Látszik,hogy az irígység fröcsög belőled! Ha mégsem ,akkor szívesen látunk hozzáértéseddel az edzéseken!
  Mi szívesen tanulunk az okosabbtól!Biztos tudod a SZekeres éra elvette a pénzt ,a lehetőséget a gyerekektől!
  Nagyon sok munka van emögött a két évben! Kiemelt bajnokságban hány egyesületnek van csapata(i) a megyében?
  Van fogalmad milyen költségekkel jár? Biztos nincs ,mert ilyen badarságokat nem hordanál össze!A focipálya mikor kong az ürességtől! A tornateremben nincs szabad hely! Miről beszész? Semmi nem igaz egyetlen egy állításodból!!!”
 • 2. orhidea2011 2011. május 20. 09:16
  „Meglepő, hogy Kakas Béla fotója nem virít a cikk mellett!
  Sport és ifjúság városa??? Több mint 8000 fős városból 150 regisztrált gyerek....nagy teljesítmény!
  Sport, kultúra, színes programok, gyerekeknek nyári táborok, színvonalas rendezvények, focin túli sportrendezvények, erre lenne szüksége gyerekeinknek és az itt élő családoknak, DE AZ ITT NINCS ,CSAK NAGY SZAVAK ÉS HOZZÁ NEM ÉRTŐ EMBEREK!
  Sándorfalvának van műfüves pályája, 600fős iskolája kettő tornateremmel, nagy-pályás focipályája,Közösségi házai,amik kongnak az ürességtől, gyerekeink pedig eljárnak a közeli településekre sportolni,színvonalasan szórakozni,úszni és strandolni,(amelyek kulturáltak és biztonságos körülményeket biztosítanak ).”
 • 1. Puskásöcsi 2011. május 20. 08:20
  „Az a gonda lászló aki megye 1.es IFI meccseken pályára rohan megverni egy játékost ?????? vagy az a Tóth János aki 10 éves gyerekeket anyázott a volánnál egy rossz passz után ? micsoda jövő :) szegény gyerekek....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tékvandó-érmek Hatvanból

A napokban rendezték meg a IX. Nemzetek-kupája I.T.F. tékvandóversenyt, amelyen hét ország 26 csapata, 250 versenyzője vett részt. Tovább olvasom