Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Sárkányhajó Európa-bajnokságot rendezhet Szeged

A hétvégén Olaszországban rendezték meg a sárkányhajósok első kontinensbajnokságát, ahol a magyar sikerek mellett annak is örülhetünk, hogy elsőlt: a második sárkányhajó Európa-bajnokságot 2017-ben Szeged rendezheti meg.
80 érmet, közte 38 Európa-bajnoki címet szereztek a magyar sárkányhajósok a hétvégén lezajlott Nemzetközi és Klub Sárkányhajó Eb-n.

A klubfutamok során 21 arany-, 16 ezüst- és 7 bronzérem jutott a magyaroknak, de a nemzetek versenyében is hasonló eredmények születtek, összesen 17 arany-, 10 ezüst és 9 bronzérmet szerzett a 250 fős magyar csapat.

„Rengeteg szép magyar győzelem született a masters számokban és a klub futamokon is, de a legnagyobb fegyvertény tényleg az, hogy újra tudott a magyar csapat senior, vagyis felnőtt versenyszámokat is nyerni a nemzetek versenyében – mondta az Európa-bajnokságról Patyi Melinda csapatvezető. – Nagyon sokat köszönhetünk Györe Attilának, aki a maraton Európa-bajnokságon is szerepelhetett volna, de inkább a sárkányhajó kontinensviadal mellett döntött és fantasztikusan sztrókolta a senior egységeket."

A verseny az olaszországi Auronzoban, a Dolomitok-hegyei között zajlott, csodálatos környezetben, a szervezés azonban a csapatvezető szerint nem volt tökéletes. A jó szereplés mellett Patyi Melinda arról is beszélt, hogy a hétvégén kiderült, a második sárkányhajó Európa-bajnokságot 2017-ben Szeged rendezheti meg.

„Biztos vagyok benne, hogy Szegeden nagyon színvonalas verseny lesz két év múlva. Reméljük, hogy 2017-ben nem a maratoni Európa-bajnoksággal zajlik majd egy időben a viadal, mert akkor a versenyzőknek nem kell a két esemény között választani."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiss Csaba a nyáron Máltán vízilabdázik

Kiss Csaba, a Tiszavirág Szeged Diapolo Európa-bajnok játékosa évek óta minden nyáron Máltán vízilabdázik. Tovább olvasom