Délmagyar logó

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 19°C | 32°C Még több cikk.

Sárközi Róbert kínai leckéi

Sárközi Róbert (39) továbbra is nagy világutazó. Egyszer Kínában, majd az Amerikai Egyesült Állomokban tart edzést, előadást, ha pedig meccse van, akkor harcba száll. A kőkemény küzdősportos a nyáron újból tábort szervez Szegeden.
– Két jó évem még biztos, hogy van – kezdi a beszélgetést Sárközi Róbert, akitől azt kérdeztük, hogy meddig versenyez még. Kemény harcos ő, sok-sok meccset játszott már. Az MMA világában nem kell bemutatni, nemcsak Európában, hanem Ázsiában és a tengerentúlon is jól ismerik.

– Mivel azért én is érzem a koromat, éppen emiatt már jóval kevesebb versenyt vállalok. Egy évben már csak egyszer-kétszer lépek ketrecbe. Számomra fontosabb a kapcsolatépítés, éppen Kínában alakítottunk ki olyan műhelyt, aminek már meglett az eredménye. Jelenleg négyen is edzőként dolgoznak kint, elég csak a szegedi Forró Lászlót megemlítenem. Én is sokszor utazom ki, tartok edzést, előadást. Furcsa világba csöppenünk, de a tisztelet, a becsület náluk fontos. Ketrecharc- és K1-foglalkozásokat tartunk. Nehéz volt elfogadtatni magam, hiszen bizonyítanom kellett, mindenki a mesterrel akart edzeni, játszani, mint amit a kungfufilmekben láttunk. Jelenleg négy magyar edző dolgozik kint, biztos, hogy megkérdezik: van pénz benne? Van, jól lehet keresni Kínában, éppen ezért is dolgoznak kint a fiúk. Egy szegedi kínai ismerősöm révén kerültünk ki, és alakítottuk ki ezt a kiváló kapcsolatot – folytatta a gondolatot Sárközi.

Sárközi Róbert továbbra is keményen edz. Fotó: Frank Yvette
Sárközi Róbert továbbra is keményen edz. Fotó: Frank Yvette

Kína. Egy egészen más világ. Nem egyszerű egy európai ember számára.
– A kaja a legkeményebb, azt a legnehezebb megszokni. Egy harcosnak azonban ha jó, akkor könnyű a beilleszkedés, így ez nekünk is könnyen ment. Az USA azonban egészen más világ. Ott sok a mellébeszélés. Az amerikai ember leterelős, viszont rengeteg lehetőség rejlik ott. Szerencsés vagyok, mert évek alatt sikerült elfogadtatnom magam. Amikor elkezdtem a versenyzést, akkor egy meccsért 300 dollárt adtak, én mondtam, hogy ezer dollár volt a repülőjegyem. Erre az volt válasz, hogy örüljek ennek az összegnek, mert egy mexikóinak csak százat adnak. Bizonyítottam, szerencsére, így most már a magyar versenyzőket is szívesen látják, hívják.
Sárközi Róbert egyre kevesebbet versenyez, azonban sok-sok tehetséges versenyzőt menedzsel.

– Jani István szép jövő előtt állhat, 120 kilogrammos, minden adottsága megvan arra, hogy az USA-ban szép karriert fusson be. Eddig sikerült jól menedzselni őt, ha minden jól alakul, akkor Las Vegasban a legjobbak között versenyezhet. Az első három kiemelkedik a mezőnyből, de az első ötben benne lehet. Augusztus 2-ától ismét edzőtábort szervezünk Szegeden, Növényi Norbert és Bárdosi Sándor is itt lesz, így izgalmas nyár elé nézünk – fejezte be a beszélgetést Sárközi Róbert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három címvédés a tét

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged több mint hetven hajóegységgel, köztük három címvédővel és két nagy esélyessel indul a ma kezdődő evezős magyar bajnokságon. Tovább olvasom