Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Segít a tetoválás a Biacsi ikreknek

Segít a tetoválás a Biacsi ikreknek
Második paralimpiájára utazik ma Biacsi Ilona és Biacsi Bernadett, az SZVSE ikerpár atlétái. Négy éve, Londonban előbbi harmadik, utóbbi negyedik volt 1500 méteren - ha sikerül ezt megismételniük, sem ők, sem edzőjük, Antal Andor nem lesz elégedetlen.
– Mindenki azt kérdezi, milyen eredményt várok a versenytől. Általában az a válaszom: a futam után megmondom – fogalmazott lapunknak Antal Andor, a Biacsi ikrek edzője. Az SZVSE 30 éves atlétái, Ilona és Bernadett utolsó szegedi edzésükön csütörtökön vettek részt a piarista gimnázium 200 méteres rekortánpályáján, ezen látogattuk meg őket. Ma már mindhárman repülnek Rióba.

– Nem izgulunk annyira, tudjuk már, mire számíthatunk – fogalmazott Ilona, aki négy éve, Londonban bronzérmet nyert a T20-as kategóriában 1500 méteres síkfutásban, éppen testvére előtt. Most ugyanebben a számban állnak rajthoz, Ilona pedig 400-on is kipróbálja magát.

– Ha ugyanezt a helyezést érnénk el Rióban, nem szomorkodnánk – tette hozzá Bernadett. Mindketten tetováltattak a nagy út előtt: a jobb vádlijukon szerepel a Rio 2016 felirat. Remélik, szerencsét hoz.
 
A láb már készen áll. A Biacsi ikrek Rio 2016-os tetoválással készültek a paralimpiára. Fotó: Gyúrós István
A láb már készen áll. A Biacsi ikrek Rio 2016-os tetoválással készültek a paralimpiára. Fotó: Gyúrós István

Az utolsó tréningen Antal Andor nyolcszor 400 métert írt elő a lányoknak – mivel Szegeden nincs 400-as rekortánpálya, két kört futottak a 200- ason. Ilona minden alkalommal szinte azonos, 68,5 másodperces idővel ért célba, testvére általában 70-nel futott be. Ilona van jobb formában, a londoni idejénél is képes gyorsabbra, Bernadettet egy makacs sérülés hátráltatta a felkészülésben.

– Szeptember 12-én lesz a négyszázas előfutam Ilivel, magyar idő szerint este tizenegy körül, másnap a döntő, míg ezerötszázon szeptember  16-án rajtolnak a fináléban. Tippelni nem szeretnék, mert a végleges rajtlista is csak a helyszínen derül ki, de az biztos, hogy a négy éve előttük végző lengyel lányokkal nagyot csatáznak majd – tette hozzá Antal Andor.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerik a riválist

A labdarúgó NB III Közép csoportjában az ötödik forduló következik. A Hódmezővásárhelyi FC vasárnap 16.30-tól a városi stadionban a Dunaharasztit fogadja, míg a Mórahalom szintén vasárnap 16.30- tól a Szentlőrinc vendége lesz. Tovább olvasom