Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Selyben és Hódi a válogatottban

Szeptember 8–11. között az ausztriai Salzburgban rendezik meg a kettes fogatok világbajnokságát. A négytagú magyar válogatottnak Csongrád megyéből ketten is a tagjai: a mórahalmi Selyben Zsolt és a szegedi Hódi Károly. Mindketten nagy igyekezettel készülnek.
A három héttel ezelőtt Szilvásváradon befejeződött kettesfogat országos bajnokság óta nem tért haza a Fintha Gábor szövetségi kapitány által kijelölt négy versenyző. A salzburgi világbajnokságon hazánkat képviselők fele Csongrád megyei. Ugyanis a kapitány azt mondta, hogy az ob első négy helyezettje szállhat harcba a világbajnoki cím megvédéséért.

A végső sorrend pedig a következő lett: 1. Lázár Vilmos (Lázár Lovaspark) 52, 2. Selyben Zsolt (Mórahalom) 49, 3. Nagy Sándor (Gödöllő) 45, 4. Hódi Károly (Szeged) 44 ponttal. Megyénk lovaséletének eredményességét bizonyítja, hogy egy szakágon belül most először egyszerre ketten is tagjai a címeres mezes csapatnak. Selyben Zsolt és Hódi Károly Szilvásváradon készült a vb-re.

Szilvásváradról Üllőre

– A szilvásváradi három hét az erőgyűjtés és az állóképesség-növelés jegyében zajlott – mondta Selyben Zsolt, majd így folytatta a magyar válogatott második számú versenyzője: – Azonban a hét elején el kellett hagyni az edzőtábort, mert annyi csapadék hullott, hogy már nem lehetett a pályára menni, s ezért áttettük a székhelyet Üllőre, a Szent István Egyetem Állatorvosi Karának lovaspályájára. Tulajdonképpen innen indulunk szeptember ötödikén reggel Salzburgba, a világbajnokság helyszínére. Az előbbi helyszín azért is volt nagyon megfelelő, mert a levegő nagyon hasonlított az ausztriaihoz. Azonban Üllőn sem telnek a napok tétlenül, hiszen a lovakat kímélve a díjhajtást gyakoroljuk. Megéri, hiszen nagyon sok pontot lehet ebben a versenyszámban gyűjteni.

Selyben meglepődött

Az elmúlt héten a magyar csapat a szövetségi kapitány vezetésével megtekintette a világbajnokság helyszínét. Selyben Zsolt is meglepődött, hogy a júniusi salzburgi nemzetközi verseny óta, amelyen részt vett a mórahalmi fogatos is, mennyi minden változott: – A helyszín számomra nem volt új, de a pálya igen. No meg az, hogy a díj- és akadályhajtást a fedett lelátóról 19 ezren nézhetik végig.

Hódi negyedik vb-je

Hódi Károlyt szatymazi lovastanyáján értük utol. A szegedi fogathajtó immáron negyedik világbajnokságára készül. Eddig kétszer indult egyes, s egyszer négyesfogatban. Kétszer versenyzett csapatban, míg egyszer egyéniben.

– Több lovat is kipróbáltam Szilvásváradon. Az ötből választom ki azt a hármat, amelyet elviszek a vb-re – mondta Hódi Károly, majd így folytatta: – Nagyon remélem, hogy át tudom menteni azt a jó formát, amivel megnyertem a bajnokság utolsó fordulóját, s jó szerepléssel szeptember 8. és 11. között én is hozzájárulok a magyar válogatott világbajnoki címének megvédéséhez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rióról álmodnak

Két hódmezővásárhelyi származású, jelenleg Makón játszó labdarúgó, Kis Krisztián és Kovács Krisztián… Tovább olvasom