Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Sérülés tizedeli a Picket

Minél közelebb van a Pick Szeged-Barcelona férfi kézilada Bajnokok Ligája csoportkör összecsapása, annál nagyobb gondban van Kovács Péter edző. A szerdai győzelem ellenére csak a problémák szaporodtak, hiszen a tizenegy fős keretből öt játékos szerepeltetése egyelőre kérdéses sérülés miatt.
Fotó: Gyenes Kálmán
Nagy árat fizetett szerdán a Győr elleni sima győzelemért (29–15) a Pick Szeged, ami természetesen a vendégek durva játéka és az erélytelen, rossz felfogású játékvezetésnek a hozadéka lett. Ugyanis a Rába-partiak hihetetlenül alattomos és kíméletlen játékkal próbálták ellensúlyozni Mezeiék óriási fölényét. Így kapott hatalmas ütést a fejére először Bakos, majd Ilyés. Vadkertinek óriási szerencséje volt, hogy ki tudott térni Józsa Dávid ámokfutása és hatalmas fejre mért ütése elől, s így csak az arcán lett egy véraláfutásos seb. És mindezért még szabaddobást sem ítélt a két nagyon gyenge sípmester.

Ilyés, Bakos: agyrázkódás

– Nem is tudom, hogy mitévő legyek – kezdte Kovács Péter edző. – Bakos és Ilyés kihagyta a csütörtöki edzéseket. Majd ma eldől, hogy milyen állapotban vannak. Szabó doktor szerint az előbbinek súlyosabb az agyrázkódása. Perunicsics lehet, hogy szintén nem tudja vállalni a játékot, de teljesen bizonytalan Puljezevics helyzete is. Amit szinte százszázalékosan állíthatok, az az hogy Lendvay derékproblémája sokkal komplikáltabb, mint amilyenre az elején gondoltunk. Ő egészen biztosan nem áll a Barcelona elleni mérkőzésen a rendelkezésemre. Helyette valamelyik fiatalt vagyok kénytelen pályára küldeni, de hogy az utánpótlásból hányan kapnak játéklehetőséget, az csak a péntek délutáni edzésen derül ki.

Felkészülés Pericsből

Tegnaptól már teljes erővel a holnap 16.15-kor kezdődő Pick–Barcelona összecsapásra készülnek a szegedi játékosok. A délutáni foglalkozáson Kovács edző kielemezte a két csapat előző találkozóját. A szakember megállapította, a spanyolok második félidőben alkalmazott nyitott védekezésére kell most is felkészülni, s ennek kell megtalálni a sebezhető pontjait.

– Szerintem a szerdai Altea elleni mérkőzésen is ellenünkhöz hasonlóan taktikát változtatott Espar Xesco kollégám, hiszen a Barcelona döntetlenre állt a végül 35–27-re megnyert találkozón – latolgatott a szegedi tréner, akit egyébként hasonló feladattal felkértek a december 28-i moszkvai Oroszország–világválogatott találkozón ez utóbbi együttes trenírozására. Ezen a mérkőzésen búcsúzik többek között Lavrov, Tucskin, Kugyinov. – Arra is felhívtam a kézilabdásaim figyelmét, hogy az ellenünk nagyszerűen védő Perics mindig a lövő kéz mozgásához igazítja védését. Tehát mindenki próbáljon a kéz magasságán a labda eldobása előtt módosítani, mert csak így lehetünk eredményesek.

Csarnoknyitás fél 3-kor

Arról már hírt adtunk, hogy kedden szinte fél óra alatt elfogyott a Pick–Barelona-mérkőzés ülőhelyekre szóló jegyei. De aki szombaton fél háromra elmegy a csarnokhoz annak nagy esélye van arra, hogy legalább állóhelyen végig tudja nézni a nem mindennapi kézilabda-rangadót. A klubvezetés a tumultus elkerüléséért kéri a nézőktől, hogy a fél háromkor kinyitó csarnokban ne az utolsó pillanatban foglalják el a helyüket.

PICK SZEGED

Nemzetközi eredményei:
2-szeres Bajnokok Ligája negyeddöntős
1-szeres KEK-elődöntő
2-szeres EHF-kupa negyeddöntő
Hazai:
1-szeres bajnok
4-szeres bajnoki 2.
5-szörös bajnoki 3.
4-szeres MNK/MK-győztes.
9-szeres MNK/MK-ezüstérmes.
KERET
Kapusok: 1 Puljezevics, 12 Kiss O., 16 Szente.
Szélsők: 3 Lele, 4 Bendó, 7 Vadkerti, 14 Balda, 15 Matics, 17 Berta.
Irányítók: 5 Lendvay, 10 Andjelkovics.
Beállók: 2 Herbert, 6 Djurkovics, 11 Mezei.
Átlövők: 8 Bakos, 9 Perunicsics, 13 Krivokapics, 18 Ilyés.
Edző: Kovács Péter.
Az idei BL-eredményei: Pick Szeged–Zaporizzsje (ukrán) 36–28, Barcelona–Pick Szeged 27–20, Ljubuski (bosnyák)–Pick Szeged 23–22.
A BL-csoportban elfoglalt helye: 2. 
BARCELONA

Nemzetközi eredményei:
7-szeres BEK/BL-győztes
5-szörös KEK-győztes
1-szeres EHF-kupa-győztes
5-szörös európai szuperkupa-győztes
Hazai:
16-szoros bajnok
14-szeres Király-kupa-győztes
5-szörös Asobal-kupa-győztes
11-szeres spanyol szuperkupa-győztes
A KERET
Kapusok: 1 Catarain, 12. Perics, 16 Barrufet.
Szélsők: 6 Juanin, 8 Tomas, 10 Hernandez, 23 Zvizej.
Irányítók: 17 Canellas, 18 Romero.
Beállók: 3 Val, 20 Vori, 22 Skrbics.
Átlövők: 9 Puig, 11 Fernandez, 19 Nagy, 21 Jeppesen, 24 Dominikovics.
Menedzser: Xesco Espar.
Az idei BL-eredményei Ljubuski (bosnyák)–Barcelona 27–35, Barcelona–Pick Szeged 27–20, Zaporizzsje (ukrán)–Barcelona 22–31.
A BL-csoportban elfoglalt helye: 1.  


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra nyugodt és boldog

Befejezte. Mint arról tegnapi számunkban hírt adtunk, a vásárhelyi-mártélyi úszó, Risztov Éva… Tovább olvasom