Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Sikerélmény Svájc előtt

Tegnap két sikert könyvelhetett el a Pick Szeged: bajnokin nyert a Tatabánya ellen, valamint bronzfokozatú támogatói szerződést kötött a Brau Union Hungária Sörgyárak Rt.-vel.
Pick Szeged - Tatabánya 40-28
Budapest Bank férfi kézilabda liga. Újszegedi sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Her-
czegh, Südi.
Pick Szeged: Szente – Bendó 3, BAKOS 4, Bajusz, DJURKOVICS 6, Ilyés 5, MATICS 7 (4). Csere: Calic (kapus), Mezei 2, Krivokapics 1, Vadkerti 3, Sutka 3, LELE 3, Berta 3. Edző: Zoran Kurtes.
Tatabánya: Pulay – Vancsics 4, Tóth, Németh 1, SZÖGI 5, Pavlovics 4, HALÁSZ 8 (3). Csere: Kovács (kapus), Szőllösi 4, Muhl, Kanyó 1, Kiss 1. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítás: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill, 3/3.
Az eredmény alakulása, 4. perc: 1–2, 8. p.: 4–7, 13. p.: 9–7, 28. p.: 18–12, 39. p.: 26–18, 44. p.: 30–20.

Djurkovics formájával nem volt gond a nagyon fontos svájci meccs előtt. Fotó: Karnok Csaba
Ha a Pick Szeged a John Bull Pubba hívja az újságírókat, akkor valami fontos bejelentés várható. Így volt ez tegnap is, amikor Lele Ambrus ügyvezető elnök és Lovas Tibor, a Brau Union dél-keleti régiójának vezetője 2008-ig szóló támogatói szerződést írt alá, amit a jövő év végén, ha mindkét fél úgy akarja, módosíthatnak. A tájékoztatón azt is megtudhattuk, hogy a sörgyártó és forgalmazó cég korábban négy évig már támogatta a Tisza-partiakat.

Kezdjük egy jó hírrel: tegnap Nenad Puljezevics, mivel beadta a magyar állampolgársági kérelmét, sikeres magyar nyelvű elbeszélgetésen vett részt. Továbbá Daniel Andjelkovics is együtt melegített a társakkal, azonban a játékot már nem vállalta.

Djurkovics, az ellenállhatatlan

Ratko Djurkovics nem véletlenül lett a szurkolók körében népszerű, hiszen ha nem is megy neki néha úgy a játék, mint ahogyan szeretné, lelkesedésből nála még soha nem volt hiány. Igazi profi játékos, akinek csak egyetlen célja van: sikerre vinni a csapatot. Ezt tette tegnap is, s mellékesen lőtt hat nagyszerű gólt.

– Jó, ha lesz ötven fizető néző – állapította meg Lele Ambrus, miután meglátta, hogy igencsak foghíjas a lelátó. Pedig aki arra gondolt, hogy majd dögunalom lesz a hatvan perc, az tévedett. A megfiatalított tatabányai gárda nagyon bátran támadott, s a Schaffhausen példáját ellesve, nyitottan védekezett. Amikorra a hazaiak rájöttek, hogy ez a mérkőzés nem sétagalopp, akkorra már a vendégek háromgólos előnyt szereztek. Észbe kaptak Maticsék, zsinórban ötször mattolták a vendégek kapusát, s ettől kezdve egyértelműen a szegediek akarata érvényesült. Bár a tatabányaiak szinte minden szegedi hibát kihasználtak.

A második félidő Djurkovics és az első alkalommal jobbszélső feladattal megbízott Bakos szárnyalásával kezdődött. Az előbbi hat perc alatt két-, míg ez utóbbi kilenc perc alatt három találatig jutott.

– Végre egy szép támadás – állapította meg egy hazai drukker, amikor négy másodperc alatt, kézről kézre járatva a labdát, a tatabányai kapu előtt volt a Pick-támadás, s a végén Berta nagyszerű gólt lőtt. A 44. percben aztán tíz lett a két csapat közötti különbség, amely a meccs végéig még kettővel nőtt.

Zoran Kurtes: – Azt szerettem volna, ha a csapat sikerélményt szerez a szombati, Schaffhausen elleni sorsdöntő mérkőzés előtt. Ezt elértük, hiszen negyven gólt dobtunk, s azok is játszottak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A négyesük megbonthatatlan

Szegedre költözött Gyökös Lajos. A Démász-Szegedi VE világbajnok kajakosa Paksról igazolt a klubba,… Tovább olvasom