Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Simándi Árpád sokáig a Szedeák-család tagja maradna

Szeged - Mindössze harmincévesen lett a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatának segédedzője Simándi Árpád. A klub korábbi játékosának olykor még furcsa az új szerep, de segíti a munkáját, hogy a korábbi csapattársak komolyan veszik a tanácsait.
Nagyot fordult a világ két év alatt Simándi Árpáddal. A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának 30 éves segédedzője 2011 májusában még pályára lépett az NB I A csoportjában, tavaly december óta viszont Bonifert Domonkos mellett ő is ad utasításokat egykori csapattársainak az edzéseken.

– Jól működő trió a miénk Bonival és Alexa Szabi erőnléti edzővel, felosztjuk egymás között a feladatokat. Nem tagadom, furcsa, hogy mondjuk a nálam három évvel idősebb Kiss Zsoltinak vagy annak a Tanács Attilának kell magyaráznom, akivel együtt nőttem fel. Még mindig igyekszem megszokni ezt a helyzetet, de mivel ők és a többiek is együttműködnek, és komolyan veszik, amiket mondok, egyre jobban alkalmazkodom a helyzethez – mondta a segédedző, akinek az is a feladatai közé tartozik, hogy minden meccs előtt feltérképezze a Szedeák aktuális ellenfelét.

Simándi Árpád már a Szedeák segédedzőjeként bizonyít. Fotó: Karnok Csaba
Simándi Árpád már a Szedeák segédedzőjeként bizonyít. Fotó: Karnok Csaba

Bajnoki Zalaegerszegen

A férfi kosárlabda NB I A csoportjának 18. fordulójában ma 18.30-tól Zalaegerszegen lép pályára a Naturtex- SZTE-Szedeák. – Azt gondolom, játékerőben hasonló szintet képvisel a két csapat. A Zalaegerszeg várakozáson felül szerepel, hazai pályán pedig bármelyik együttest legyőzheti, ahogy megtette azt például a Pakssal. Nem szeretnék sem a saját, sem a játékosaim vállára túl nagy terhet rakni, így csak azt várom a csapatomtól, hogy nyújtsa azt a játékot, amire képes – meglátjuk, ez mire lesz elég. Az influenza éreztette hatását a héten, de úgy tűnik, mindenki pályára léphet – mondta Bonifert Domonkos vezetőedző.

Simándi Árpád Pécsett szerzett sportedzői képesítést az egyetemi évek alatt, és 2006, a Szedeák újjászületése óta dolgozik különböző szegedi utánpótláscsapatokkal. Hozzáértését bizonyítja, hogy fiatal kora ellenére 2008-ban az 1995-ös korosztállyal országos hatodik, 2010-ben pedig az 1997-es születésű csapattal országos harmadik helyet szerzett. Jelenleg is az U23-as együttes edzője, amellyel a szezonban már több bravúrt is elért.

Érdekes azonban, hogy a korából adódóan még nyugodtan ott lehetne a pályán is, ehelyett azt választotta, hogy elegáns öltözékben üli végig a meccseket a kispadon.

– A 2010–2011-es szezon felőrölt, akkor az A csoportos csapat napi két edzése mellett egyet még tartanom is kellett, amibe belefáradtam. Választanom kellett, és úgy láttam, hogy az edzői pályán több lehetőség áll előttem. Egyelőre az idény végéig szól a megbízásom, és én is megfogadtam, hogy csupán a következő mérkőzésig gondolkodom előre, de el tudnám képzelni, hogy sokáig az edzői pályán dolgozzak. Ami szintén fontos a számomra, hogy a Szedeák-család tagja maradjak, foglalkozzam akár a felnőttekkel, akár a tízévesekből álló csapattal – mondta Simándi, aki délelőttönként az edzőtársa édesapjáról elnevezett Bonifert Domonkos Általános Iskolában tanít testnevelést, és néha még pályára lép a megyei bajnokság meccsein is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos előny kell a Zapersic ellen

A férfi tekecsapat Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Szegedi TE ma 13 órától fogadja a horvát Zapresic csapatát az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. Tovább olvasom