Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Simont hívta a Dunaferr

Nem csupán külföldi játékosokat igazol a Pick Szeged, hanem igyekszik meríteni a saját utánpótlásból is. A bajnok ifjúsági csapatból Simon Bence került az első kerethez.
A múlt héten, hétfő délelőtt még tizenhét játékos kezdte meg az új bajnokságra felkészülést, de délután már Lele Ambrus ügyvezető elnök közölte, hogy a tizennyolcadik játékos Simon Bence lesz.

– Hétfőn sikerült megegyeznünk, ugyanis jó ajánlattal megkeresett a Dunaferr is. Megbeszéltem otthon a szüleimmel a dolgot, és közösen úgy döntöttünk, hogy a Pick Szegednél maradok – mondta az idén érettségizett tehetséges fiatal, akit felvettek a Szegedi Tudományegyetem szociológia szakára.

A Tisza Volán SC NB I-es ifjúsági bajnokcsapatában irányítót játszó kézilabdást Avar György irányította ehhez a sportághoz, majd Bella Árpád vette kezelésbe. Egy rövid kitérőt tett Algyőn az NB II-ben, majd visszakerült a Tisza Volánba, ahol egyre meghatározóbb játékos lett.

Eddig töretlen volt a fejlődése, s nem véletlenül szemelte ki a Dunaferr sem. Rá is igaz az a mondás, hogy az alma nem esik messze a fájától, hiszen édesanyja Szolnokon röplabdázott, édesapja Győrben és Szolnokon kézilabdázott, nevelőapja (Neizer Zoltán) pedig a Medikémiában röplabdázott.

– Szeretnék jó kézilabdás lenni, s ezért minden lemondást vállalok – folytatta az idén a Dugonicsban végzett 1988-as születésű fiatalember. – Egyelőre nem tudom, hogyan sikerül összeegyeztetni a sportot a tanulással. Először megtudom az órarendemet, aztán döntök, hogy évet halasztok-e.

A klubvezetésnek éppen az a legnagyobb aggálya Simon Bencével kapcsolatban, hogy egyetemi leterheltsége miatt megáll a fejlődésben. Pedig már az elmúlt esztendőben barátságos és előkészületi mérkőzésen is pályára lépett a felnőtt csapatban.

– Már annak is örülnék, ha egy-két NB I-es mérkőzést kapnék. Már felkészültem arra is, hogy balszélsőként vehetnek figyelembe – árulta el legfőbb vágyát Simon Bence.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: vegyes mérleg

Az első három edzőmeccsét negatív mérleggel zárta a HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata: a… Tovább olvasom