Délmagyar logó

2019. 01. 16. szerda - Gusztáv -1°C | 8°C Még több cikk.

Skaliczki: húzzon munkásnadrágot a Szeged!

Férfi kézilabda-válogatottunk korábbi szövetségi kapitánya, Skaliczki László elismerte, hogy megkereste a Pick Szeged, de ő nem akart olyan csapatnak a kispadjára ülni, amelyiknek van edzője.
– A szövetségi kapitányként eltöltött évek nem múlhattak el nyomtalanul. A 2004-es athéni olimpia vagy a 2008-as norvégiai Európa-bajnokság jut eszébe gyakrabban?
– Egyiket se felejtettem el, de azért nem is álmodom velük minden éjjel. Az athéni negyedik hely volt a csúcspont, s az, ahogyan eljutottunk az elődöntőbe, mesébe illő. Norvégiában is eleinte minden szép és jó volt, de a csoportelsőség után a középdöntőben megkezdődött a kálváriánk. Pekingbe igyekeztünk, csak a nagy sietségben elcsúsztunk egy banánhéjon.

– Ugyan már nem ön volt a szakvezető, de többször is összefutottunk önnel a 2009-es horvátországi vb-n. A 2010-es ausztriai Eb-n is feltűnik majd a lelátón?
- Mindenképpen ott szeretnék lenni. Többet ad a helyszín varázsa, mint a tévéközvetítés, fantasztikus egy ilyen tornának a miliője. Nem is kell messzire menni, a határ túloldalán, Bécsújhelyen játszanak a magyarok.

- Újkígyós díszpolgára. Mit kellene elérnie ahhoz, hogy Kecskeméten is hasonló megtiszteltetésben legyen része?
- Töretlen irántam a bizalom ugyan, de nem kitüntetéseket akarok gyűjteni, hanem csapatot építeni. A célom nem más, mint a korábbi állomáshelyeimen; Újkígyóson, Békéscsabán, Szegeden, Tiszavasváriban, Dunaújvárosban és a magyar válogatottnál: nyomot hagyni magam után. A tavalyi esztendő Kecskeméten még a tűzoltásról szólt, most már viszont koncepcióban gondolkodunk. Az önkormányzat égisze alatt összefog három szakosztály: a kézilabda, a kosárlabda és a röplabda, hároméves terv alapján dolgozunk.

Skaliczki László a Pick Szegeddel és a válogatottal is sikeres volt
Skaliczki László a Pick Szegeddel és a válogatottal is sikeres volt

- Mi a végcél?
- Egy nemzetközi szintű, a hazai bajnokság élmezőnyébe tartozó együttes. De előbb koncentráljunk az első lépcsőfokra: a soron következő szezonban a biztos bennmaradás a legfontosabb. Van velünk együtt hat csapat, amelyik a nagyok dolgába nem nagyon szólhat bele, viszont a középmezőnyben végezhet. A ritmus, a harmonizáció a lényeg, úgy legyünk eredményesek, hogy lehetőleg jól is játszunk.

- Ehhez megfelelő az új keret?
- Remélem, az lesz. Van tizennégy felnőtt és négy utánpótláskorú játékos. Még nem végleges a garnitúra. Kapusposztra Nagy Levente érkezik (Nagy László öccse – a szerk.), keresünk még jobbátlövőt, talán egy szerb fiú jöhet.

- Kis híján a távozó szegedi közönségkedvenc, Puljezevics Nenad lett a Kecskemét kapusa.
- De nem lett. Sok minden szólt amellett, hogy minket válasszon. Szeretett volna továbbra is Magyarországon játszani, és kecskeméti a barátnője. Ráadásul a kapitánykodásom idején honosítottuk, kiválóan együtt tudtunk működni. Az anyagi feltételeken azonban nem tudott vele megállapodni a klub. Pedig Puki lett volna a garancia a magas nézőszámra és az eredményes szereplésre.

- Amikor edzőválság volt Szegeden, információink szerint önt is megkeresték.
- Nehezen tudtam volna elképzelni, hogy a bűvész előránt egy nyulat a cilinderből, és én legyek az a nyúl. Megkeresés helyett puhatolózásról beszélnék inkább, és még csak nem is én voltam az egyetlen jelölt. Amúgy sem vágyom olyan csapat kispadjára, amelyiknek van edzője. Viszont ha én lettem volna az elsőszámú jelölt, akkor óriási megtiszteltetésnek vettem volna az ajánlatot. Főiskolásként, játékosként és edzőként összesen hét évet töltöttem el Szegeden, ez a város jóval több számomra, mint egy állomás a sok közül.

- Ön szerint a 2009–2010-es szezonban visszavághat a Pick Szeged az MKB Veszprémnek?
- Kétségtelen, hogy lépéselőnyben van a Veszprém. De az a lépés nem akkora, hogy ne lehetne utolérni. Egy biztos, Szegeden több kell munkásnadrágból, mint fellépőruhából.

Olvasóink írták

 • 11. pmjelolt 2009. augusztus 09. 08:51
  „antoni,igaz. matics végigugrállta a meccset,en ha játékos lennék-ez idegesitene.”
 • 10. pmjelolt 2009. augusztus 09. 08:50
  „na kint voltam a meccsen. hát. küzdött-hajtott a csapat-ezzel nem volt gond. sok ziccer kiamradt. egy ember logott ki a sorbol:a tulsulyos krivo. ugy néz ki szereti a pick-szalamit :) forman kivül játszott ami év elejen végül is megengedhetö. kiváncsi leszek késöbb javul-e majd a formája? összességében elégedett voltam a 10 golos gyözelemmel,a kecskemetben halovany volt berta robi. ö ennél azért többet tud. Hajra Pick! ja egy kis hideg levegöt befujo csövet megoldhatnának,nem sokba kerülne. csak akarat kérdése.”
 • 9. insideman 2009. augusztus 08. 22:44
  „zovko gyere szegedre....”
 • 8. AntoniusXXI 2009. augusztus 08. 22:00
  „Skala szemlélete újíthatná meg a Szegedet. Vagy Lino Cervaré. De ez a Matics gyerek újabb bizonyíték arra, hogy ha valaki jó játékos volt, az nem biztos, hogy jó edző lesz.”
 • 7. Pip 2009. augusztus 08. 19:30
  „BL elődöntőig? :D Azért ennyire nem kéne túlzásokba esni. Amúgy tényleg jó edző. Most van egy elég jó kerete is Kecskeméten, úgyh minden adott, h ismét megmutassa.”
 • 6. Mustang 2009. augusztus 08. 19:03
  „De jó volna, ha a Pick edzője lenne...”
 • 5. AntoniusXXI 2009. augusztus 08. 14:38
  „Skala az istenkirály! A Pick-Szegedet a BL-ben is legalább az elődöntőig vinné!”
 • 4. Mathiasking 2009. augusztus 08. 13:24
  „Talán a tulajnak kellene a zsebbe nyúlni. Lele Ambrusnak meg valami szakmaiságot kellene bele vinni a csapatba! A legjobb helye Dobozynak van, nincs felelősség csak pia és buli!”
 • 3. TUTI 2009. augusztus 08. 10:58
  „Skala, legyenszives hozza fel a Kecskemétet minimum a Dunaferr nyakába 4.-nek, HA, ha ez meg van 2 éven belül, ako jöhet Szegedre, addig Maticsnak itt ugyis kitelik az ideje...Hajrá PICK SZEGED!!!”
 • 2. AntoniusXXI 2009. augusztus 08. 10:02
  „Skala a legjobb kézilabdaedző, annyi szent. Szerintem jobb, mint Matics. Van olyan jó, mint Mocsai. És ha Skala irányítaná a Picket, akkor nem itt tartanánk.”
 • 1. Yossarian 2009. augusztus 08. 09:24
  „munkásnadrág, és nem felépőruha. pláne nem primadonna szerelés.
  nagyon igaz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Örményországban folytatja

Vasárnaptól az örményországi Dzsermukban folytatódik a sakk Grand Prix, a sorozat ötödik tornáján… Tovább olvasom