Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Skaliczki: Sok tanulság, kevés sikerrel

Azzal, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatottnak nem sikerült az olimpiai kvalifikációs részvételt kiharcolni, Skaliczki László szövetségi kapitányi mandátuma is lejárt. Az Európa-bajnokságról való hazautazást szervező szakemberrel telefonon beszélgettünk.
– Rögtön adom a kapitányt, szerencséje van, mert éppen most fejeződött be a megbeszélés – szólt Skaliczki László telefonjába segítője, a szegedi Farkas József. A Komló jelenlegi szakvezetője elmondta még, hogy most folyik a hazautazás szervezése, s előreláthatólag igen hosszú út előtt állnak, hiszen az éjjel hétórás buszozás vár a társaságra, hogy Oslóban reggel repülőre szálljanak. Majd Koppenhága és Bécs után ismét busszal Pestre utaznak. Skaliczki László az előbbi gondolat végén vette át a telefont. Hangjában a fáradtság és nagy adag csalódottság érződött.
– Talán rosszul aludt? – kérdeztük a fásultság okát.

Fotó: MTI

– Most nem. Az Izland elleni vereségünk után annál rosszabb éjszakám volt. Azon törtem a fejem, hol hibáztam? Sajnos véget ért egy hosszú szakasz, s nem sikerült a második olimpiámra kijuttatnom a válogatottat. Számomra sok tanulsággal, de ugyanakkor kevés sikerrel szolgált az eltöltött idő. Nem akarom senkire és semmire áthárítani a felelősséget, de most az Eb-n a szerencse is elpártolt tőlünk. Egyet azonban nyugodt szívvel kijelenthetek, a magyar férfi kézilabda-válogatott közvetlenül ott van az elit kapujában. Csak éppen nem sikerült most belépni azon.
A szegedi kézilabdadrukkerek kedvenc edzője ezután arról beszélt, hogy ezzel az Európa-bajnoksággal lejárt a szövetségi kapitányi kinevezése, amely az elnökség döntése szerint a pekingi olimpiáig szólt. Mivel oda nem sikerült a válogatottat eljuttatni, ezért ez neki az utolsó fellépése volt.

– Nem akarom szépíteni a dolgot, de nagyon közel voltunk az 5–6. helyhez is – folytatta. – Volt, hogy a hitből, a kitartásból és a jó döntésből kevesebb volt, s ez vezetett az álmunk elvesztéséhez. Azonban ez az állításom fordítva is igaz. Tudom, sokan bíztak bennem, s én is hittem egy jó eredmény elérésében, hiszen ez a csapat fiatal, s azt is hittem, hogy sikeréhes. Amit bizonyított a nagyszerű játékunk a svédek, vagy a franciák, s a németek elleni első félidő. De a hullámzó teljesítmények miatt olyan játékkal is előrukkoltunk, mint amilyet a felkészülés során Portugália, vagy az Eb-n Izland ellen produkált a gárda. Még le kell ülepedni bennem, s a játékosokban is az eseménynek. Véleményt formálni, pálcát törni bárki feje felett elkapkodva nem akarok. A legnagyobb baj a szésőséges teljesítményben volt. Egy biztos, voltak, akik többet, néhányan pedig kevesebbet tettek az elvártnál. Egyébként vallom: ha nincs jó szél, akkor a legjobb kapitány sem tudja a kikötőbe kormányozni a vitorlását.

Olvasóink írták

 • 4. triatlonos 2008. január 27. 09:00
  „A kapitány taktikai hibái miatt estünk el a lehetőségtől. Izland ellen a teljes csapatttal elég lett volna egy gólos győzelem, és a franciák ellen egy tisztes vereség, és akkor játszhattunk volna az ötödik helyért. De ő sokat akart, és az ellenfelektől várta a megoldást. Ez lett a vége. Feci magabiztossága jelentette számomra az igazi örömet.”
 • 3. peter rusz 2008. január 26. 14:30
  „Ekkora baromságot rég hallottam a kapitánytól.”
 • 2. peter rusz 2008. január 26. 14:30
  „Ekkora baromságot rég hallottam a kapitánytól.”
 • 1. peter rusz 2008. január 26. 14:30
  „Ekkora baromságot rég hallottam a kapitánytól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ASA-HNKC: Borbély győzelmet remél

Borbély Zsanett is a halasi különítménnyel – rajta kívül Vörös és Koroknai tartozik még ebbe a… Tovább olvasom