Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Skaliczki: Zseniális társaság

A Délmagyarország szegedi férfi kézilabda Álomcsapatának edzője Skaliczki László lett. A jelenlegi magyar szövetségi kapitányt kértük meg, hogy nyilatkozzon a képzeletben általa irányított együttesről.
Avar György (labdával), az Álomcsapat balszélsője még ma is aktív játékos DM-DV-archív
– Hú! Félelmetes a névsor! – kezdte a beszélgetést Skaliczki. – Nagy megtiszteltetés ennek az Álomcsapatnak az edzőjének lenni. Köszönöm, jóleső érzés a szegedi évekre visszagondolni és ebben a játékban részt venni.

És akkor nézzük a csapatot. Egy alapelv: végy egy jó kapust.
– Bartalos Zoli. Zseniális képességgel rendelkezett. Hihetetlen bravúrokra volt képes. Kiváló alkattal rendelkezett, remekül olvasta a játékot, ebben számított zseninek. Nem volt szerencséje, mert egy olyan időszakban védett, amikor Magyarországon sok riválisa volt. Csak ezért nem lett világsztár.

Jobbszélső. Ebben is többen számítottak klasszisnak Szegeden. Nagy csata döntött az elsőségről.
– Oszlánczy Andris. Virtuóz játékos. Kiszámíthatatlanságával őrületbe kergette a védőket. Gólérzékeny volt, fantasztikus megoldásokra volt képes.

Jobbátlövő. Ez a poszt, amelyen rengeteg jó játékosa volt a szegedi férfi
Nagy László, a Barcelona sztárja Fotó: MTI
kézilabdának. Zsenik sora.
– Nagy Laci. Az új Tisza-parti generáció legmarkánsabb képviselője. Már fiatalon félelmetes nemzetközi karriert futott be. A jó alkatát, és a kosárlabdában szerzett alapokat remekül használja ki. Mindent tud a játékról, világklasszis!

A csapat esze az irányító. Szerencsére ebben is akadtak zsenik a Volán, majd a Pick Szeged gárdájában.
– Eklemovics Nikola. Olyan, mint Oszlánczy. Virtuóz. Remekül egyezik, kiváló a kapcsolata a beállóssal. Méltán kedveli a közönség, mert olyan látványos megoldásokra is képes, amelyre a drukkerek vevők. Nagyszerű kézilabdás.

Nem egyszerű a beállósok élete. Kapnak rendesen. Mégis az egyik legfontosabb feladatuk nekik van a meccseken.
– Szabó Laci. Együtt kezdtünk játszani. Óriási pályafutással büszkélkedhet. A játéka ötvözte az erőt, a dinamizmust, a sokoldalúságot. Remekül védekezett, támadott. A legfényesebb sikerekkel rendelkező szegedi játékos: világbajnoki ezüstérmet szerzett.

Egy újabb gólvágóposzt. A balátlövők következnek a Délmagyarország Álomcsapatában.
– Bartók Csaba. Félelmetes dolgokra volt képes. A harmadik virtuóz a csapatban. Remek társas kapcsolatot alakított ki a pályán, lövési repertoárja pedig hihetetlenül széles volt. Talpról, felugrásból kiszámíthatatlan dolgokra volt képes.

És akkor a balszélső. Ezen a poszton is akadtak jó játékosok. Sőt nagyon jók.
– Avar Gyuri. Hihetetlen, de mindig képes volt megújulni. Nagy munkabírású játékos volt. Az edző álma, hogy ilyen mentalitású kézilabdása legyen, aki minden pillanatban a győzelemre hajt, csak ez a cél vezéreli.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lesz sétagaloppmeccs

Ma délután egy órakor a Kiss Sebő–Karim Mamun összecsapással megkezdődik Vásárhelyen, a Hód TC… Tovább olvasom