Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Soproni praktika

"Vízer László Máriusz, az FC Sopron tulajdonosa sajátosan gondolkodik: az eredménytelenség miatt nála mindig az edző a hibás."
Vízer László Máriusz, az FC Sopron tulajdonosa sajátosan gondolkodik: az eredménytelenség miatt nála mindig az edző a hibás. Az Újpesttől elszenvedett 1–0-s vereség után ugyanis menesztette Csertői Aurél edzőt. Ezt pedig ebben a szezonban éppen negyedszer tette meg. A menesztett szakember hat mérkőzésen ült a soproni NB I-es labdarúgócsapat kispadján. Igaz, ez idő alatt a két győzelem mellett négyszer lógó orral kellett levonulniuk a játékosoknak és az edzőnek. Bár a tréner legutóbb a Szusza-stadionban 11-es góllal elveszített mérkőzést nem ítélte kudarcnak, de ez mit sem érdekelte a nagyhatalmú tulajdonost. Igaz, hogy a csapat 21 forduló után 23 ponttal (ugyanennyi van a Kaposvárnak, a Tatabányának és a REAC-nak) 14. a tabellán, és csak több győzelmével előzi meg a kieső helyen álló fővárosiakat.

Már az is érdekes történet, hogy Sopronban úgy cserélődnek az edzők, hogy kis túlzással még meg sem melegszik a helyük a kispadon. Az eset csattanója mégis az, hogy Vízer úr annak az olasz Dario Bonettinek szavazott ismét bizalmat, aki tavaly februártól két és fél hónapot már dolgozott az együttesnél. Akkor ő is azért kapott útilaput a talpa alá, mert irányításával nem azt az eredményt érte el a csapat, amit a tulajdonos megálmodott.

Nem hiszem, hogy valaki is megérti a soproni tulajdonos gondolkodását, hiszen ha az eddigi három tréner mindig ugyanazokkal a játékosokkal nem ért el jó eredményt, akkor még az is lehet, hogy a csapat összetételével, szerkezeti felépítésével van a baj.

Nekem Gábor Zsazsa, az Amerikában élő magyar színésznő mondása jut az eszembe: „Mindegy, hogy jót, vagy rosszat írnak rólam az újságok, csak foglalkozzanak velem!" Lehet, hogy Vízer László Máriusz is így gondolkodik: így legalább hangos lesz a magyar sajtó a Soprontól!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar éremesélyek pólóban

Szombaton kétórás, színpompás megnyitóval Melbourne-ben megkezdődött a vizes sportok 12.… Tovább olvasom