Sport

2010.05.02. 19:45

Spanyol Nagydíj: Talmácsi 9.

Talmácsi Gábor a kilencedik helyen végzett vasárnap a Moto2-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság második futamán, a Spanyol Nagydíjon.

A viadalt a hazai közönség előtt szereplő Toni Elias nyerte, a japán Tomizava Soja lett a második és a svájci Thomas Lüthi végzett a harmadik helyen.

Talmácsi remekül kapta el a rajtot, feljött a negyedik helyre, sőt egy rövid ideig a harmadik volt, ám egy tömeges bukás miatt meg kellett ismételni a startot. A második indításnál a magyar versenyző megtartotta a hetedik pozícióját, s bár megpróbált felzárkózni az élbolyhoz, ez nem sikerült. Féltávnál Elias nagy csatában volt Tomizavával és Lüthivel. A hajrában óriási versengés alakult ki az első helyért, amelyet végül a hazai közönségkedvenc nyert meg.

Talmácsi nem tudott beleszólni az élmezőny küzdelmébe és végül - akárcsak a katari nyitófutamon - a kilencedik lett.

"Az első rajtnál minden szerencsésen alakult a számomra, jól jöttem el az elején és az esésből is kimaradtam - nyilatkozott Talmácsi a csapat tájékoztatása szerint. - Aztán a második rajt már nem volt olyan jó, de fel tudtam jönni az elsőkre, ám képtelen voltam előzni, a féktávokon rendre alul maradtam. A verseny vége felé már nagyon pattogott a motor eleje és arra kellett koncentrálnom, hogy ne csússzak el. Folytatjuk a megkezdett munkát, a soron következő Francia Nagydíjon megpróbálunk előrébb lépni."

Az április 25-ére kiírt japán GP-t a két héttel ezelőtti izlandi vulkánkitörés nyomán elrendelt légtérzár miatt október 3-ra halasztották, így a mostani, spanyolországi viadal lett a második az idei sorozatban.

A Moto2-ben, a vb új kategóriájában a résztvevők 600 köbcentis versenygépeken köröznek. Ezeket egyformán négyütemű Honda motorokkal szerelték fel, és Dunlop abroncsokkal látták el.

A MotoGP-ben a spanyol Jorge Lorenzo győzött óriási csatában megelőzve honfitársát, Dani Pedrosát és csapattársát, Valentino Rossit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!