Sport

2012.08.24. 07:47

Spanyol Szuperkupa: a Barcelona nyerte az El Clásico első felvonását

A kupagyőztes FC Barcelona hazai környezetben 3-2-re legyőzte a bajnok Real Madridot a labdarúgó Spanyol Szuperkupa-döntő első, csütörtöki mérkőzésén.

MTI

FC Barcelona-Real Madrid 3-2 (0-0)
Spanyol Szuperkupa-döntő, első mérkőzés, Camp Nou Stadion, v.: Carlos Gomez.

Barcelona: Valdes – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Adriano – Xavi (Fabregás, 83.), Busquets, Iniesta – Sanchez (Tello, 72.), Messi, Pedro (Jordi Alba, 87.)

Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Albiol, Ramos, Fabio Coentreao – Khedira, Xabi Alonso - Ronaldo, Özil (Marcelo, 82.), Callejon (Di María, 66.) - Benzema (Higuaín, 61.)

Gólszerzők: Pedro (56.), Messi (70., 11-esből), Xavi (78.), illetve Ronaldo (55.), Di María (85.)

Sárga lap: Mascherano (45.), illetve Xabi Alonso (11.), Arbeloa (44.), Albiol (51.)

Az első félidőben hatalmas mezőnyfölényben futballozott a Barcelona, ugyanakkor nem tudott komoly helyzetet kialakítani az ősi rivális ellen. A fővárosiak gyakorlatilag teljesen veszélytelenek voltak.

Nem sokkal a fordulást követően szinte a semmiből szerzett vezetést a Real Madrid: az addig észrevehetetlen" Ronaldo egy szöglet utáni fejesből volt eredményes. Ugyanakkor a Barca Pedro révén egy percen belül válaszolt, így minden kezdődhetett előröl.

A 69. percben Iniesta tört be Ramos mellett a 16-oson belülre, de válogatottbeli csapattársa felrúgta. A büntetőt Messi magabiztosan értékesítette. Nem sokkal később ismét Iniesta volt az egyik főszereplő, hiszen egy fantasztikus szóló után Xavit szolgálta ki mesterien, akinek nem okozott gondot a kapuba passzolni. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, de a párharc nem, ugyanis Valdes a 85. percben elszórakozott egy hazaadást, Di María gólja pedig nyílttá tette a visszavágót.

Összességében ez volt a 220. El Clásico, sikerével a Barcelona 87-87-re egyenlített a győzelmeket tekintve, emellett 46-szor született döntetlen. A mostani párharc visszavágóját jövő szerdán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!