Sport

2012.08.30. 08:43

Spanyol Szuperkupa - A Real Madrid nyerte a trófeát

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Spanyol Szuperkupát, miután a szerdai visszavágón hazai környezetben 2-1-re legyőzte az ősi rivális FC Barcelonát.

Spanyol Szuperkupa, visszavágó

Real Madrid-FC Barcelona 2-1 (2-1)
Santiago Bernabeu Stadion, v.: Antonio Miguel Mateu Lahoz

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Ronaldo, Özil (Modric, 83.), Di María (Callejón, 79.) - Higuaín (Benzema, 82.)

FC Barcelona: Valdes - Adriano, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets (Song, 75.), Iniesta - Sanchez (Montoya, 33.), Messi, Pedro (Tello, 82.)

gólszerzők: Higuaín (11.), Ronaldo (19.), illetve Messi (45.)
kiállítva: Adriano (28.)

sárga lap: Pepe (20.), Arbeloa (38.), Khedira (63.), Ramos (73.), illetve Mascherano (14.), Piqué (50.)

A párharcot 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal a Real Madrid nyerte.

A Real Madrid nyerte a spanyol Szuperkupát. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


Hatalmas iramban kezdett a Real Madrid, ennek pedig korán meg is lett az eredménye. Igaz, Higuaín 11. percben szerzett vezető góljához kellett a Barcelona színeiben századik alkalommal pályára lépő Mascherano hatalmas hibája is. Nem sokkal később a katalánok másik belső védője, Piqué is rendkívül bizonytalan volt, ezt pedig ezúttal Ronaldo használta ki. Ezt követően még nehezebb helyzetbe került a vendég alakulat, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Adrianót kiállította a játékvezető.

A Real Madrid nyerte a spanyol Szuperkupát. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


José Mourinho együttese ezt követően rengeteg helyzetet elpuskázott, el is dönthette volna a találkozót és a kupa sorsát is, ám ezek a lehetőségek kimaradtak. A félidő utolsó percében érkezett Messi és egy parádés szabadrúgásgóllal nyílttá tette az összecsapást. Ez volt a legutóbbi három Aranylabda-szavazáson diadalmaskodó 25 éves argentin klasszis pályafutásának 15. gólja az El Clásicókon, ezzel megelőzte az örökrangsorban Puskás Ferencet, César Rodríguezt és Francisco Gentót. Ebben a rangsorban jelenleg Raúllal holtversenyben a második, a listát 18 találattal a legendás Alfredo Di Stéfano vezeti.

A fordulást követően az emberhátrányban lévő Barcelona átvette az irányítást, és sokkal többet birtokolta a labdát, igaz, a Real nem is igazán erőltette a támadásokat, inkább a kontrákra rendezkedett be. Egy ilyen gyors ellentámadás végén Higuaín el is dönthette volna az összecsapást, de csak a kapufát találta el.

A Real Madrid nyerte a spanyol Szuperkupát. Fotó: MTI/EPA/AP (galéria)


A hajrában már nem változott az eredmény, így a Real Madrid - miután az első mérkőzésen 3-2-re kikapott - idegenben lőtt góljainak köszönhetően elhódította a trófeát, története során 9. alkalommal.

Ez volt a 221. El Clásico, a győzelmeket tekintve 88-87-re vezet a Real, emellett 46-szor született döntetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!