Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Sport-szelet

Hírek Csongrád megye sportéletéből.

Hódiákos arany

A közelmúltban rendezték meg a Balaton- bajnokságot, amelyen a Hódiák SE távolugrója, Krucsai Zsanett 615 centiméteres új városi rekorddal (a régit Hódi Nóra tartotta 614-gyel) teljesítette a junior Európa-bajnokság kiküldetési szintjét, valamint a Balaton-bajnokságban a felnőtt mezőnyben aranyérmet szerzett.

A másik hódiákos, Losonczi Gábor szintén távolugrásban indult, és 721 centivel 5. lett.


Edzőképzés

A sportedzők OKJ-s képzésének egyik meghatározó intézménye az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kara. A szakképzési központ évek óta indít edzőképzéseket a Testnevelési és Sporttudományi Intézet szakembereinek közreműködésével. A legnépszerűbb sportágak: aerobik, atlétika, fit-kid, fitnesz-testépítés, kajak-kenu, kézilabda, kick-box, kosárlabda, labdarúgás, röplabda, tenisz, férfi és női torna, úszás, vízilabda. Augusztus végéig még a mostani, kedvező részvételi díjakkal, a felsorolt 15 sportágban lehet az edzőképzésre beiratkozni. A képzési idő 2 félév, az órákat minden második hétvégén tartják. Fontos tudnivaló, hogy szeptember 1-jétől jelentősen emelkedik a kötelező óraszám, emiatt a részvételi díj óvatos becslések szerint is legalább a duplájára fog emelkedni. Bővebb információ kérhető a www.szttk.hu honlapon vagy a 62/546-266-os telefonszámon.


Sporttábor a Gellértben


Június 24-étől augusztus 16-áig ismét nyári sporttábort rendeznek az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban. A 8 hektáros zárt zöldövezetben 7-től 14 éves korig várják a fiatalokat, akik több sportággal (vívás, íjászat, falmászás, asztalitenisz, fallabda, tenisz, tollaslabda, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda) ismerkedhetnek meg. Az ovisoknak a Mocorgó tábort július 1-jétől szervezik, egészen július 26-áig. Jelentkezni, érdeklődni a 62/401-539-es telefonszámon, illetve a gellert.szeged.hu honlapon lehet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégkorongbarátság

Évtizedek óta remek kapcsolatot ápol a szegedi és szabadkai jégkorongcsapat. Tovább olvasom