Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Sportoktatói képzés indul

Ismét fürdőtúrára készül a szegedi Bibarc Tünde, aki lapunk szervezésében lépett fel a hat Csongrád megyei helyszínen. A fitnesz széles körű megismertetése érdekében sportoktatói tanfolyamot is szervez.
Bibarc Tünde (a kép előterében) ismét készül a nyári fürdőpartik eseményeire. Fotó: Schmidt Andrea
A Délmagyarország és a Délvilág az elmúlt nyáron a hat legnagyobb Csongrád megyei városban szervezett fürdőpartit. Szeged mellett Makóra, Szentesre, Hódmezővásárhelyre, Csongrádra és Mórahalomra látogatott el lapunk szervezésében Bibarc Tünde és fellépőcsoportja, hogy szórakoztassa a közönséget, valamint hogy bemutatót tartson aquafitneszből.

– Volt, amikor napsütésben, de akadt, amikor szakadó esőben léptünk fel a partikon. Óriási élmény volt, hogy fiatal és idős együtt próbálta követni az általunk mutatott feladatokat. Számomra teljesen mindegy, milyen volt az idő, mert mindegyik helyszínen nagyszerű hangulat uralkodott, a fürdőzők pedig láthatóan élvezték az újfajta mozgásformát – nyilatkozta a szegedi aerobikedző. – Ha mégis ki kellene emelnem helyszíneket, akkor az egyik Mórahalom, ahol szerintem nem fértek volna el többen a vízben, a másik pedig Szentes, ahol az eső ellenére is megtelt a medence.

Bibarc Tünde egyébként az idén már a harmadik ilyen körútjára készül. Az előző két nyár eseménysora elnyerte az érdeklődők tetszését, erre bizonyíték, hogy az aerobiktréner OKJ-s sportoktatói tanfolyamot szervez, amely március 25-én indul. Ahhoz ugyanis, hogy minél több helyre eljussanak – mert a cél a fitnesz, így az aqua szakág széles körű megismertetése –, szakképzett oktatók kellenek.

A párhuzamosan elméleti és gyakorlati foglalkozásokat tartalmazó, intenzív és kemény, ám viszonylag rövid idejű, négy hónapos kurzuson az SZTE JGYTFK testnevelési tanszékének tanárai ismertetik meg a jelentkezőket az elméleti alapokkal. A gyakorlati részt pedig Zsigovits Ágoston (fitnesz) nemzetközi testépítő és edző, dr. Gyémánt Imre úszó mesteredző, valamint Bibarc Tünde nemzetközi aerobikedző oktatja. Aki kedvet kapott, az a 06-30-525-2100-as számon jelentkezhet az OKJ-s sportoktatói tanfolyamra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két félidő a Csillagban

A Pick Szeged játékosai tegnap a délelőtti edzés után egy mérkőzésnyi időt töltöttek a Szegedi… Tovább olvasom