Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 12°C Még több cikk.

Sportolóházasság: Kiss Zsolt és Laluska Eszter egybekelt

Sportolóesküvőt tartottak szombaton Szegeden: a Szedeák kosárlabdázója, Kiss Zsolt (32) feleségül vette az egykori kézilabdás Laluska Esztert (25). Korábban a csapatsportágakban voltak sikeresek, most „párosra" váltottak. A menyegzőn jelenlegi és korábbi csapattársak sora gratulált az ifjú párnak.
Kiss Zsoltról, a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák egykori válogatott kosárlabdázójáról korábban is tudtuk, hogy kiválóan „érzi a gyűrűt", ám ezen képességét szombaton egy másik nézőpontból is megmutatta: feleségül vette szerelmét, az egykori kézilabdás Laluska Esztert.

– Már több mint öt éve alkotunk egy párt. 2006-ban a Pakssal megszerzett bajnoki aranyat ünnepeltük a SZOTE-klubban, akkor beszélgettünk először hosszabban. Másnap újra randiztunk, azóta együtt vagyunk – mondta Kiss Zsolt.

Laluska Eszter és Kiss Zsolt az Egyesült Államokba utazik nászútra.  Fotók: Frank Yvette
Laluska Eszter és Kiss Zsolt az Egyesült Államokba utazik nászútra.
Fotó: Frank Yvette

A Kolti becenevű kosaras természetesen látásból korábban is ismerte újdonsült feleségét, hiszen első szedeákos időszakában sűrűn váltották egymást az újszegedi sportcsarnokban az akkor még a Pick Szegedben kézilabdázó Laluska Balázzsal, Eszter bátyjával.

– Bár Balázs ezt konkrétan soha nem mondta, úgy érzem, sosem volt gondja azzal, hogy a húgával járok – fogalmazott mosolyogva Kiss Zsolt.

Bagaméry László is gratulált. Fotó: Frank Yvette
Bagaméry László is gratulált.
Fotó: Frank Yvette

A lánykérésre romantikus körülmények között, tavalyi törökországi nyaralásuk során került sor.

– Egyik este minden bátorságomat összeszedve odaálltam Eszter elé, és arra kértem, legyen a feleségem. Bár rozoga térdeim miatt állva maradtam, örömmel igent mondott – emlékezett.

Nem csoda, hogy Eszter nem ragaszkodott a térdeléshez, hiszen neki is éppen ez az a testrésze, amely miatt nagyon fiatalon, mindössze 24 évesen kellett többek között bajnoki ezüstéremmel és EHF- kupa-győzelemmel a háta mögött visszavonulnia.

Laluska Balázs és családja a húg, Eszter jobbján. Fotó: Frank Yvette
Laluska Balázs és családja a húg, Eszter jobbján.
Fotó: Frank Yvette

– Jelenleg az önkormányzat általános igazgatási irodáján dolgozom, és bár nem mondom, hogy nem hiányzik a játék, az jelenleg fontosabb, hogy Zsoltival egymás közelében lehetünk. Eleinte, amíg ő az Atomerőműnél, én pedig Dunaújvárosban játszottam, nem volt gond a távolság, ám Békéscsabától már elég messze volt Paks – mondta.

Eszter egyébként nem sokat várt, már rögtön a lánykérés után, Törökországban elkezdte összeírni a vendéglistát, amely végül 180 főnél állt meg.

Mosolygós csapattársak: Zsoltot Gulyás Róbert és Mészáros Zalán... Fotó: Frank Yvette
Mosolygós csapattársak: Zsoltot Gulyás Róbert és Mészáros Zalán...
Fotó: Frank Yvette

– A szervezés nagy részét az év elején végeztük, ám a hajrá, azaz az utolsó két hét is tartogatott tennivalót. Babonásak vagyunk, ami egyrészt azt jelentette, hogy legény- és leánybúcsút is tartottunk, másrészt pedig nagyon vigyáztam arra, hogy Zsolti nehogy ideje korán meglássa a menyasszonyi ruhámat. Azt is elárulom, az esküvőn volt rajtam valami kék, valami új, valami régi és valami kölcsönzött is, igaz, ez utóbbi beszerzése elég sok fejtörést okozott – fogalmazott Eszter.

... Esztert Bódi Bernadett is köszöntötte. Fotó: Frank Yvette
... Esztert Bódi Bernadett is köszöntötte.
Fotó: Frank Yvette

Az egyházi esküvőt a Dáni utcai Szent József-templomban tartották, a polgárinak, majd a lakodalomnak pedig a Hunguest Hotel Forrás adott otthont. Mondani sem kell, számos sportolót találhattunk a vendégek között. A vőlegény részéről a Szedeák teljes kerete meghívást kapott, a légiósok közül Nebojsa Dukics is eljött. Ott volt az egykori paksi sikercsapat másik két oszlopos tagja, Gulyás Róbert és Mészáros Zalán, valamint Hermann János „Dongó" gyúró is. A menyasszony oldalán a válogatott kézilabdázó báty mellett Balázs apósa, sportrovatunk egykori vezetője, Bagaméry László („Ha buli van, ő nem maradhat ki" – mondta róla Eszter) és nagybátyjuk, Laluska Pál egyetemi tanár, a szegedi kosárlabdázás Minarik Edéje is meghívást kapott, a kézilabdás hölgykoszorút pedig a szintén szegedi Bódi Bernadett, valamint Balogh Barbara, Vincze Melinda, Hoffmann Kitti, Barna Éva és Kovács Andrea alkotta – utóbbi Eszter unokatestvérének menyasszonya.

A friss házaspár július végén a vőlegény Egyesült Államokban élő nagybátyjához utazik nászútra, két hetet töltenek majd el Los Angelesben. Arra azért figyelt az ifjú pár, hogy a Szedeák augusztus közepén kezdődő felkészülésére visszaérjenek Szegedre...

Olvasóink írták

  • 1. Bazsy 2011. július 04. 22:37
    „Gratulálok és sok boldogságot kívánok Nektek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nosztalgia sorozatunkban: Bukarestben jártam, barátra találtam

Bátyi Zoltán, a Délmagyarország/Délvilág egykori főmunkatársával éppen 10 évet repülünk vissza az időben, a román–magyar válogatottmeccsig utazunk. Tovább olvasom