Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Stabilan az élmezőnyben

A Szegedi VSE tájékozódási futó szakosztálya mindig meghatározó szerepet játszott a sportág hazai élvonalában. Ezt a tulajdonságát a mai napig megtartotta, mint ahogyan őrzi második helyét az ország százhúsz szakosztályának rangsorában is.
– A tavalyi anyagi nehézségeinkből kiindulva tudtuk, hogy nem őrizzük meg az egyesületi pontversenyben a vezető pozíciónkat. Ennek ellenére most sem kell szégyenkeznünk az eredményeink értékelésekor – mondta Szokol Lajos szakosztályvezető.

Nyugodtan kijelenthetjük, a patinás Szegedi VSE legstabilabb szakosztálya a tájékozódási futóké. A fix anyagi háttér és a kitűnő szakmai, valamint vezetői munka eredménye, hogy a szegedi tájfutókat nemcsak az országhatáron belül, hanem azon túl is jegyzik. A klub tehetségei közül Szerencsi Ildikó tagja volt a főiskolai világbajnokságon indult, s ott ötödik helyen végzett magyar váltónak. Ezenkívül részt vett a felnőtt világbajnokságon, és az országos bajnokságokon rendre a dobogón végzett. Húga, Dóra pedig a magyar válogatott tagjaként rajthoz állt a junior-vb-n.

– Számomra nagy örömet jelentett az, hogy Gera Tibor edző keze alatt sok tehetség bontogatja szárnyait. Sőt közülük Bereczki Máté már a címeres mezt is magára ölthette, hiszen indult az ifjúsági világbajnokságon. Rajta kívül, elsősorban az őszi idényben, Tóth Rékát sem tudták megelőzni ellenfelei. 2007-ben Egerben rendezik meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, ahol bízunk mindkét versenyzőnk sikeres szereplésében – jegyezte meg a szakosztályvezető.

A szegedi tájékozódási futók, a tavallyal ellentétben, az idén tíz bajnoki címet szereztek. A szakosztály úgy van felépítve, hogy állandóan biztosított a tehetségek felfelé áramlása. Ebben pedig óriási szerepet játszik a pusztamérgesi edző, Szerencsiné Csamangó Jusztina kitűnő szakmai munkája. De ugyancsak hasznos munkát végez Fodor József és Sinkó János, akiknek az a feladata, hogy megismertesse, megszerettesse a tájfutást, s felkészítse a versenysportra a fiatalokat. A példaképek is adottak, hiszen Oláh Katalin, Szerencsi Ildikó, Szerencsi Dóra, Tóth Réka és Bereczki Tamás változatlanul tagja a korcsoportjának megfelelő válogatottnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biliárdverseny, majd jövőre

A szervezők tájékoztatása szerint technikai okok miatt elmarad a ma 16 órára meghirdetett… Tovább olvasom